Alla inlägg under maj 2007

Av Gustav & Filippa - 23 maj 2007 22:56

I dag har mamma och jag träffat våra kompisar i föräldragruppen. Vi tog en promenad ner på stan för att titta lite på festligheterna till minne av Carl von Linnés födelse. Det var kul, men ansträngande, så till sist somnade jag i vagnen. Medan jag sov passade våra mammor på att äta lite. När jag vaknade igen var det dags att säga hej då till mina kompisar för den här gången.


När vi hade skiljts åt gick mamma och jag till en fotograf för att boka tid. Mamma vill ju ha några bra foton på mig medan jag fortfarande är bebis. Vi fick tid nästa torsdag. Nu gäller det bara att hitta något snyggt att sätta på sig till dess!


Hos fotografen blev jag förresten kallad "hon"! Mamma satte ju på mig min nya rosa t-shirt i morse. Tänk att en tröja kan göra människor så förvirrade! Som tur var påpekade mamma att jag faktiskt är en pojke, en cool och modern sådan! Fast om mamma sätter på mig den rosa t-shirten när jag ska dit igen nästa torsdag så går jag nog i fotostrejk...


Kvällen har varit lugn. Mamma försökte få mig att ta en tupplur tillsammans med henne, men det ville jag inte. Så jag fick busa med pappa istället medan mamma låg och sov.


Nu är förresten köket klart efter omtapetseringen. På bilden ovan kan ni se hur fint det blev!


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 22 maj 2007 23:10

I förmiddags tog mamma med mig till BVC. Jag har ju varit så hård i magen på sistone, så mamma ville prata lite med BVC-tanten. Hon rekommenderade Lactulos mot min hårda mage, men mamma fick också ett nummer till barnläkaren som kan det här med magar lite bättre. Jag blev också vägd och mätt. Min nya vikt är 10 165 gr (10-kilosgränsen är alltså passerad!) och mina nya längd uppgår till 76,5 cm.


När vi kom hem från BVC läste mamma högt ur en bok för mig och sedan somnade jag sött. Sov i nästan två timmar! Under tiden passade mamma på att ringa till barnläkaren. Hon fick dock bara prata med en sköterska som tyckte att jag skulle pröva Lactulos, men om inte det fungerar ska mamma höra av sig igen.


Efter min långa tupplur gick mamma och jag över till mormor och morfar och hälsade på. Vi stannade där ganska länge, så när vi kom hem tog jag en ny tupplur. Det är jobbigt att vara ute på äventyr!


I kväll har jag fått lavemang igen. Mina tarmar behövde lätta på trycket. Hoppas att Lactulosen fungerar, så att jag slipper lavemang i fortsättningen!


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 21 maj 2007 23:48

I dag har mamma och jag träffat Emilia och hennes mamma. Vi var hembjudna till dem på lunch, eller mamma var det rättare sagt. Själv fick jag fick nöja mig med att leka med Emilia, medan mamma mumsade i sig lax med ris. Emilia verkar vara väldigt förtjust i mig och antastade mig med kramar och klappar vid flera tillfällen. Jag kan erkänna att hon var lite väl på, så jag var tvungen att statuera exempel genom att knuffa bort henne. Det blev lite väl många tjejbaciller där ett tag. Desto trevligare var det att testköra Emilias nya bil. Jag kände mig som en kung när jag satt på den! Dessutom var det lite svårare för Emilia att komma åt mig då...


I kväll har jag varit hemma med mamma och pappa och tagit det lugnt. Jag har mest suttit på golvet och lekt. Flera gånger har jag ställt mig på alla fyra, men sedan har jag lite svårt att komma på vad jag ska göra. Pappa försökte visa, men jag blev inte så mycket klokare av att se honom krypa omkring på golvet...


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 20 maj 2007 23:49

I dag har mamma och pappa fortsatt att pyssla i köket efter omtapetseringen. Fortfarande ser det ganska rörigt ut. Vi har dock också varit ute på en liten shoppingtur. Det blev en tur till Jysk för inköp av ny gardinstång. Sedan följde ett besök på IKEA. Som vanligt fick jag sitta i kundvagnen och spana (och dra i saker när mamma och pappa tittade bort).


För varje dag som går blir jag blir bättre och bättre på att kommunicera med mina kära föräldrar. Nu pekar jag på mamma och pappa om jag får frågan var de är någonstans (inte alltid ska dock erkännas, ibland pekar jag på lampan av gammal vana). Dessutom har jag lärt mig ett nytt ord. Tidigare har jag ju nöjt mig med att säga "dä", d v s där, när jag vill visa mamma och pappa någonting. Nu har jag dock också lärt mig att säga "Puu" när jag ser Nalle Puh. Mamma och pappa tycker att det låter jättegulligt och är grymt imponerade över min verbala förmåga. Det är med andra ord inte särskilt svårt att göra dem glada!


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 18 maj 2007 22:50

I dag har varit en mycket händelserik dag, som dock inte började särskilt bra. I förmiddags ramlade jag nämligen framåt när jag sträckte mig efter en stor sopsäck. Resultatet blev mitt livs första fläskläpp! Som tur var lade sig svullnaden ganska snart, så nu ser jag riktigt respektabel ut igen.


Runt lunch kom farmor och farfar hit. Det var kul att träffa dem igen! De tyckte att jag hade utvecklats mycket sedan sist. Farmor fick till och med se mig åka på rumpan! Efter lite småprat satte pappa och de igång med omtapetseringen av vårt kök. Efter några timmars slit tog vi allihopa en paus och gick ner till den lokala restaurangen och åt middag. Jag fick som vanligt en burk puré, vilken jag förtärde medan de andra satt och väntade på sin mat. När deras mat kom in så var min slut. Då blev jag arg! Jag vill inte behöva sitta och titta på medan andra äter!


Väl hemma igen fortsatte tapetseringen till långt in på kvällen. Slutresultatet blev jättesnyggt: en vit fondvägg med beiga blommor och i övrigt ljusbeiga väggar. Stackars farmor och farfar kom inte iväg förrän efter kl 22 och då hade de en lång bilresa framför sig.


Som om inte allt detta vore nog så har jag dessutom haft namnsdag i dag! Jag heter nämligen Erik i andra namn. Dagen till ära så fick jag en tuff t-shirt med matchande byxor av farmor och farfar. På t-shirten står texten Dé är Jag som bestämmer! Farmor och farfar har verkligen förstått hur det ska vara! Dessutom fick jag en rolig Pippi-bok av mamma och pappa.


Slut för i dag, tack för i dag!


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 16 maj 2007 23:58

I dag har mamma och jag varit hemma hela dagen. Vi har sovit och busat. Jag är snäll och ger mamma saker, t ex nappen, så fort jag får chansen. I regel vill jag dock ha tillbaka sakerna på en gång. Det är ju tanken som räknas!


Jag är sååå nära att börja krypa, men det där allra sista saknas. Tänk att något som ser så enkelt ut kan vara så klurigt!


I kväll har pappa börjat dra ner och slipa tapeterna i vårt kök. Som jag berättade igår ska vi ju tapetsera om på fredag. Hur vårt kök ser ut just nu kan du se på bilden ovan. Stökigt är bara förnamnet!


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 15 maj 2007 23:24

I dag har mamma och jag varit till öppna förskolan. Där fick jag bl a träffa mina kompisar Elin, Sebastian C och Sebastian R. Jag satt mest och lekte med alla spännande leksaker som fanns där. Som vanligt gick det ganska tufft till i kampen om de roligaste leksakerna.


I kväll har jag varit med mamma och pappa och hämtat tapeterna som vi beställde i förra veckan. Vi ska nämligen tapetsera om i köket på fredag. Som tur är kommer farmor och farfar ner och hjälper oss. Varken mamma eller pappa är nämligen några hejare på tapetsering, så deras hjälp lär behövas!


Kvällen innehöll också ett besök på IKEA. Det var lika kul som vanligt! När vi kom hem råkade jag dock ut för en mindre rolig sak. Då gav nämligen pappa mig lavemang. Jag har varit jättehård i magen de senaste dagarna och mina tarmar behövde lite hjälp på traven. Som tur var funkade det!


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 14 maj 2007 22:41

I dag har mamma och jag haft en lugn och skön dag hemma. Vädret har inte varit det bästa, utan det har småregnat och varit allmänt trist. Kanske var det därför som jag sov ovanligt länge i morse, men kl 08.45 väckte jag till sist mamma med ett vrål. När hon sedan tog upp mig var jag dock hur go som helst.


Dagen har förflutit utan några större överraskningar. Eller kanske inte förresten. Mamma har ju faktiskt bakat i kväll, och det kan man ju kalla en överraskning! Jag fick dock inte smaka något (som vanligt).


Min favoritsysselsättning just nu är nog att härma pappa när han gör roliga miner och ljud med munnen. Att härma mamma är inte alls lika kul. Då tittar jag mest, men ibland gör jag henne glad genom att härma.


/Gustav genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards