Alla inlägg under maj 2007

Av Gustav & Filippa - 12 maj 2007 20:30

I dag har jag varit på födelsedagskalas hos min syssling Alexander. Han har ju fyllt ett år i veckan. Det var kul att få träffa honom och hans föräldrar igen. Vi har ganska lika temperament, särskilt när det gäller mat. Så nog märks det att vi är släkt, säger pappa. Jag fick inte smaka någon födelsedagstårta, men däremot fick jag massor av hallon. Tömde nästan skålen på egen hand!


I kväll är det något som heter schlager-EM på TV. Det är tydligen jättebra, säger mamma. Vi får väl se hur länge jag orkar titta. Jag har nämligen inte sovit så mycket i dag, men jag ska hålla alla tummar jag har för Ola Salo och hans kompisar!


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 maj 2007 23:51

I dag har mamma och jag träffat Emilia och hennes mamma. Vi gick till Gränby centrum, där våra mammor åt lunch. Jag hade ätit innan, så jag fick hålla till godo med brödsmulor och majskorn. Somnade sedan i vagnen och när jag vaknade igen befann vi oss hemma hos Emilia, där våra mammor satt och drack té. Passade på att leka med Emilias leksaker under tiden. Emilia försökte vid ett tillfälle antasta mig genom en puss, men då knuffade jag bort henne. Vill inte ha några tjejbaciller!


I kväll har jag varit till Gränby centrum ännu en gång. Där köpte mamma och pappa en CD-spelare till mig, så att jag kan lyssna på de CD-skivor som jag har. Det har ju blivit några stycken nu. När vi kom hem fick jag lyssna lite på Emil i Lönneberga. Emil verkar vara en rolig kille, men mamma och pappa tycker tydligen inte att jag ska ta efter honom alltför mycket. Orsa kompani lovar dock ingenting bestämt, som pappa brukar säga...


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 maj 2007 23:03

I dag tog mamma mig på bar gärning när jag hasade på rumpan fram till nedersta kökslådan för att dra ut den. Så nu är min hemlighet avslöjad... Mamma försökte sedan få mig att hasa fram till henne, men då satt jag bara på min söta rumpa och tittade frågande på henne. Hoppas att hon snart glömmer bort vad hon såg så att jag kan fortsätta leva mitt dubbelliv!



/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 maj 2007 23:47

I dag var mamma och jag till Gränby centrum och träffade våra kompisar i föräldragruppen. Mamma passade på att äta lunch under tiden. Själv hade jag precis ätit innan vi gick hemifrån, så mamma tyckte att jag borde vara nöjd och glad. Det var jag dock inte. Som tur var fick jag lite bröd och majs av mamma och i gengäld bjöd jag henne på en stunds matro.


Efter att våra mammor ätit lunch och pratat var vi bebisar trötta och gnälliga, så till sist bröt vår mammor upp för den här gången och skiljdes åt. Efter det gick mamma och jag en stund i affärer. Jag somnade dock ganska snart i vagnen.


Kvällen har varit lugn. Pappa och jag har tittat på ishockey på TV, medan mamma har pysslat med sitt.


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 8 maj 2007 23:43

I förmiddags hade vi en hantverkare på besök ännu en gång. Han bröt upp de klinkers han fixade i torsdags och lade in nya. Denna gång blev det bättre, som tur var!


Efter att han hade gått lade mamma och jag oss och sov en stund. Jag brukar ju sova ett ganska långt pass innan lunch. Får jag inte det så blir jag kinkig!


På eftermiddagen åkte vi ner på stan och gick i affärer. Det var kul som vanligt och till sist somnade jag i vagnen av ren utmattning.


I kväll har jag varit med mamma och pappa på en husvisning. Efter det var vi till Gränby centrum och handlade mat. Det var tur det, för annars hade jag inte fått någon god puré i morgon!


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 7 maj 2007 22:33

I förmiddags skulle det ha kommit en hantverkare hit för att fixa golvet. Tror ni att han kom? Neeej, självklart inte! Han hade glömt bort oss! Så med andra ord satt mamma och jag hemma och hade det tråkigt helt i onödan. Som tur var fick jag vara en stund hos mormor och morfar på eftermiddagen, så jag fick lite omväxling i alla fall.



I kväll har jag varit med mamma och pappa på en lägenhetsvisning. Jag tycker att det är jättekul med lägenhetsvisningar! Det finns ju så mycket spännande att titta på. Jag pekar och säger "dä" nästan hela tiden. Vill ju inte att mamma och pappa ska missa någon spännande detalj!


Vad gäller min krypning så händer det inte så mycket. Jag intar krypposition titt som tätt, men sedan fastnar jag. Åker på rumpan gör jag inte direkt heller, men på något sätt tar jag mig fram. Brukar passa på när mamma och pappa vänder ryggen till. När de vänder sig om igen sitter jag helt plötsligt och drar ut nedersta kökslådan, eller så öppnar jag en garderobsdörr. Varken de eller jag fattar riktigt hur det går till, men på något sätt tar jag mig fram. Sakta men säkert...


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 6 maj 2007 23:34

Så var det söndag igen! Helgen har gått fort som vanligt. Igår var jag hos mormor och morfar medan mamma och pappa var och tittade på tapeter, sängar och annat. Skönt att jag slapp följa med!


I dag har vi varit hemma och tagit det lugnt.  Eller lugnt är kanske fel ord. Mamma har tvättat och fejat och pappa har lagat mat och badat mig, så det är nog egentligen mest jag som har tagit det lugnt. Min sjätte tand har äntligen kommit (till vänster i överkäken). Den har varit på gång länge, men inte brutit igenom  förrän nu.


I morgon är det måndag och då får vi besök av hantverkare... igen!


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 4 maj 2007 21:36

I dag slapp jag äntligen sitta hemma med mamma och vänta på hantverkare. Istället träffade vi Emilia och hennes mamma. Vi tog en promenad ner på stan och åt lunch på en thairestaurang. Träffande nog hade mamma med sig en barnmatsburk med thaigryta till mig. Den var god, men en burk räcker knappt till mig längre. Jag är ju en hungrig kille! Fick därför en hög med majskorn av mamma efter maten, men det mesta av majsen hamnade nog på golvet, så det såg ganska stökigt ut runt mig när vi var klara.


Efter lunchen somnade jag gott i vagnen och slapp vara vaken när mamma gick i affärer. Perfekt! Till sist promenerade vi hem och väl hemma var det dags för middag. Denna gång blev det gröt med katrinplommonspuré.


Kvällen har varit lugn. Mamma har mest legat och sovit. Pappa tyckte att jag skulle gå och lägga mig ovanligt tidigt i kväll igen, men det funkade inte förra gången och funkade inte i dag heller!


/Gustav genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards