Alla inlägg under juni 2007

Av Gustav & Filippa - 21 juni 2007 17:02

Glad midsommar allihopa önskar Gustav!


Nu far jag till skogs för att fira min första midsommar i knätofsarnas land!


Av Gustav & Filippa - 20 juni 2007 21:43

I dag har jag varit på födelsedagskalas hos Elin, som fyllde ett år. Det var jättekul att träffa alla kompisarna igen. Vi höll ett intensivt tempo hela tiden och lekte och busade medan våra mammor och Elins pappa försökte fika. Elin bjöd bl a på smaskig frukt, som jag glatt mumsade i mig. Elin hade fått en jätterolig present som var som en lång tunnel som man kunde krypa igenom. Jag vågade mig aldrig riktigt in där, men det var kul att sitta och kika på dem som befann sig på andra sidan tunneln.


I kväll har jag varit iväg med mamma och pappa och shoppat. Vi har bl a köpt en sulky till mig. ("Äntligen!" som Gert Fylking brukar säga...) Det blev en Acta Graco Mosaic. Hoppas att den är bra! Vi har också köpt en uppblåsbar pool, som jag ska bada i när jag hälsar på släkten i Dalarna. När vi kom hem ställde sig pappa och bakade kanelbullar, medan mamma gav mig ett bad. En perfekt avslutning på en intensiv dag!


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 19 juni 2007 23:44

I dag har mamma och jag haft besök av Emilia och hennes mamma. Medan våra mammor åt lunch härjade Emilia och jag runt. Vi spelade bl a på pappas gitarr och blev tagna på bar gärning när vi satt vid TV-bänken och busade. Emilia har börjat gå, men jag hänger med bra ändå tack vare min egenkomponerade krypteknik.


Efter lunchen tog vi en promenad. Mamma sprang då in på ett konditori och beställde tårtor till min födelsedag. Efter det skiljdes vi från Emilia och hennes mamma och styrde kosan mot Gränby centrum för lite shopping.


I kväll har jag varit med mamma och pappa och provåkt sulky ännu en gång. Nu har mamma och pappa nästan bestämt sig... men bara nästan. Dessutom har mamma bakat nötklickar i kväll igen. Tredje gången gillt!


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 18 juni 2007 23:31

Det blev en lugn start på den nya veckan. Mamma och jag sov ganska länge i morse och innan lunch tog vi en lång tupplur tillsammans. På eftermiddagen kom morfar över för att surfa på internet. När han hade gjort det fick jag följa med hem till mormor en liten stund.


I kväll har pappa bakat kokostoppar och mamma nötklickar till min födelsedag. Mamma blev dock inte nöjd med nötklickarna den här gången heller. Själv har jag varit jättepigg och farit omkring som en stormvind på golvet. Tycker dock att det är tråkigt att mamma och pappa inte låter mig leka med vissa saker, t ex TV-bänken eller hallspegeln. Jag visar självklart mitt missnöje när de bär bort mig från dessa roliga saker, men inte ens mitt mest högljudda avgrundsvrål får mamma och pappa på bättre tankar.


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 17 juni 2007 23:46

Nu är inbjudningarna till mina födelsedagskalas ivägskickade! Jag kommer ju att fira min födelsedag hela fyra gånger, två gånger med familjen/släkten och två gånger med kompisarna. Det är kompisarna som får inbjudningskort. Min familj kommer ju förhoppningsvis ihåg att jag fyller år ändå!


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 16 juni 2007 23:11

I förmiddags gick pappa och jag till Gränby centrum, medan mamma låg kvar i sängen och sov. Hon är allt en riktig sömntuta! Efter vårt besök där gick pappa och jag till en park i närheten av där vi bor. Då var det jag som passade på att sova. Jag är ju också en riktig sömntuta!


På eftermiddagen var jag med mamma och pappa till IKEA. Sedan var vi och testkörde några sulky igen. Tänk att det ska vara så svårt att bestämma sig! När vi kom hem åt vi middag på balkongen. Pappa hade grillat kyckling, men jag fick som vanligt nöja mig med puré och massor av smörgåskex.


I kväll har mamma börjat baka till min födelsedag. Hon vill ju vara ute i god tid för en gångs skull. Hon bakade nötklickar och chokladmuffins. Tyvärr blev nötklickarna misslyckade till utseendet, men de var i alla fall goda. Allt enligt pappa. Jag får ju aldrig smaka något smaskigt...


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 14 juni 2007 23:48

I dag har mamma och jag varit på stan. Där letade mamma bl a efter tårtfat, men hon hittade inget. De som fanns var antingen fula eller för dyra. Att det ska vara så svårt att hitta ett simpelt tårtfat! Nåväl, mamma såg inte allt för ledsen ut, utan shoppade andra saker istället, bl a en födelsedagspresent till mig. Till sist blev jag ganska uttråkad, så då åkte mamma och jag hem.


I kväll har mamma, pappa och jag fortsatt jakten på tårtfat. Dock utan framgång. När vi kom hem roade jag mig själv genom att fara runt på golvet och pilla på allt som jag fick syn på.


I morgon ska mamma jobba, så då ska jag få träffa mormor och morfar!


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 juni 2007 22:30

I dag har jag varit med mamma på ettårskontroll på BVC. Allt gick bra, även om jag fick träffa den där knäppa doktorn som jag hade på min enmånadskontroll och som jag inte gillade alls. Det här gången stirrade jag henne stint i ögonen och lät mig inte bekommas. Min nya vikt är 10 465 gr. Jag är 77 cm lång och har 49 cm i huvudmått. Vad gäller vikten ligger jag ungefär på medelkurvan. Längdmässigt ligger jag lite över och när det kommer till huvudet ligger jag ännu mer över. Jag är alltså en liten tjockskalle! Efter att ha blivit vägd och mätt fick jag en spruta. Det gick ganska bra, även om det stack till lite.


I kväll har jag varit med mamma och pappa till Gränby centrum. Jag brukar tycka att det är jättekul att vara där, men den här gången kände jag mig lite avslagen. Kanske berodde det på sprutan, eller så var jag helt enkelt trött. På Gränby köpte vi bl a ballonger till min födelsedag. På några av ballongerna står det mitt namn! Det är bara två veckor kvar tills jag fyller år nu!


/Gustav genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18 19 20 21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards