Alla inlägg under augusti 2007

Av Gustav & Filippa - 18 augusti 2007 23:57

De ser läskiga ut de där röda sakerna med klor. Men mamma och pappa glufsade glatt i sig. Det var nämligen kräftskiva kombinerat med inflyttningsfest hos pappas kompisar Bea, Ged och Josef. Bea är för övrigt tremänning med mamma, så jag blir följaktligen fyrmänning med Josef. De bor i en liten by några mil österut. Bea bjöd på pajer, sallad, hembakat bröd m m. Jag fick nöja mig med grillad korv och bröd. Korv som jag även fick till lunch, men det gör inget för det är jättesmaskigt.


Efter maten tog mamma och pappa mig på en promenad. De trodde tydligen att jag ville sova eftersom jag bara sovit ca 40 minuter på hela dagen. Men jag ville annorlunda. Man kan ju inte sova när man är på fest heller! Så jag charmade som vanligt alla och drog både Johan och mamma i näsan.


Vid 23.15 tyckte dock mina föräldrar att nu fick vara nog, så vi åkte hem. Jag somnade nästan på en gång, så de hade väl rätt den här gången.


Nästa helg är det dags för ny kräftskiva. Då ska jag nog prova på en sån där röd sak.


/Gustav genom pappa

Av Gustav & Filippa - 16 augusti 2007 22:52

Om jag inte redan har berättat det så kan jag numera plocka upp saker från golvet stående samt sätta mig ned på egen hand. Så nu behöver jag inte mammas och pappas hjälp längre. Men det är ju klart, man kan ju inte låta dem tro att jag är helt oberoende av dem, så jag brukar ibland skrika till för att få hjälp, trots att jag egentligen inte behöver.


Annars har dagen mest spenderats inomhus i väntan på att mamma skulle komma hem. Pappa och jag har lekt lite grann och busat en del, men annars har det varit lugnt. När mamma kom hem vid halv fyra tiden så lagade pappa mat till dem medan jag sov en stund. Efter en stunds sussande så åkte vi till affären och handlade. Där köpte vi en inflyttningpresent till två av mammas och pappas kompisar (vi ska ju på min första inflyttningsfest/kräftskiva på lördag) samt lite proviant till oss själva.


Kvällen slutade med en sedvanlig flarra välling och jag somnade till på pappas mage.


/Gustav genom pappa



Av Gustav & Filippa - 15 augusti 2007 21:13

Jag är nog bra lika pappa. I alla fall när det gäller att bada i kalla sjöar.


Vi lämnade av mamma på tågstationen vid kl. 11. Hon ska nämligen åka i från oss och vara borta en natt. Vart hon skulle visste hon inte, bara att hon skulle ta sig till Stockholm. Så i kväll blir det bara vi grabbar hemma.


Efter det att vi lämnat av mamma så åkte pappa och jag ut till Jonatan och Sebastian. När vi kom dit fick vi lunch av deras pappa. Köttbullar och makaroner bjöds det på. Jättegott! Sedan bar det av ned mot vattnet och ett dopp i det blå. Dock inte för pappa och mig. Pappa skyllde på någon förkylning. Jag tog mig i alla fall till vattenbrynet men där tog det stopp. Det var iskallt!! Brrrrr!!! Pappa säger att man inte ska bada om det inte är över 25 grader i vattnet. Jag är beredd att hålla med.


Efter en välbehövlig tupplur, man blir ju trött av att bada ;-), så var det dags för middag. Den bestod av grillad korv, fetaost och oliver. Med andra ord så har det inte blivit en enda burk med barnmat idag.


Nu när vi är hemma igen så har pappa satt på mig pyjamas och gjort i ordning kvällmålet. Det är dags för mig att sova!! Hoppas att natten går fort, för då går det ju snabbare tills mamma kommer hem igen. Jiippiiee!

God natt!


/Gustav genom pappa

Av Gustav & Filippa - 14 augusti 2007 22:50

I dag har pappa och jag varit ute i skogen och plockat kantareller. Vi vaknade redan klockan halv åtta när mamma skulle gå till jobbet för första gången på över ett år. Nu är det ju nämligen pappa som ska försöka få lite pli på mig. Lycka till, säger jag bara! Innan mamma gick fällde hon några tårar. Hon ville tydligen hellre vara hemma och pyssla om mig.


Pappas kompis Magnus och min kompis Sebastian hämtade upp oss för färd till Magnus sommarstuga. Både Sebastian och jag somnade i bilen på väg dit. När jag vaknade fick jag lite mat och sedan bar det ut i skogen. Vi hittade jättefina kantareller och vi lyckades få ihop nästan tre liter. Sebastians pappa har en bärmes som jag fick prova att sitta i. Den var jätterolig. Nu vet jag hur det känns att vara lång. Jag såg ju hur mycket som helst!


När vi kom hem till stan igen satte vi oss på innergården hemma hos Magnus och Sebastian och lekte i sanden. Det är ganska gott med sand och grus och jag provade flera gånger till pappas förtret. Väl hemma i vår lägenhet satte pappa mig i badet och dillade något om att jag var smutsig och hade en massa sand och grus runt munnen. Vet inte var han fick det ifrån... Mamma hade då kommit hem från jobbet och pappa bjöd henne sedan på rostat bröd med kantarellstuvning, vilket hon tyckte var jättegott.


/Gustav genom pappa

Av Gustav & Filippa - 13 augusti 2007 22:34

I dag har jag varit med mamma och pappa till ett ställe som heter Nickis äventyrslek. Där kan barn i alla åldrar leka av sig. Jag höll till på småbarnsavdelningen. Där fick jag bl a leka i bollhavet och åka rutschkana. Däremellan kröp jag omkring med en väldig fart, jagade bollar och spanade på andra barn. Nickis var jättekul och jag hoppas att mamma och pappa tar med mig dit flera gånger! Förhoppningsvis snart, för så länge som jag inte går av egen maskin så är det gratis!


I morgon så börjar mamma jobba, så nu är det pappa och jag som tar över bloggen. Men känner jag mamma rätt så har hon nog svårt att hålla sig ifrån bloggen helt och hållet...


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 augusti 2007 23:50

En av mina favoriter just nu är Bamse! Pappa har klistrat upp några bilder på Bamse och hans kompisar på väggen, och när jag ser dem brukar jag säga "Babbe" eller "Babba". Dessutom brukar jag vilja pussa bilderna. I kväll fick jag titta på Bamse på DVD. Jag fick ju en samlingsbox med Bamse-filmer i födelsedagspresent, och när jag fick se honom hoppa omkring på TV-skärmen blev jag helt lyrisk! Jag försökte nästan klättra in i TV-apparaten, samtidigt som jag sa "Babba" om och om igen. Bamse är helt enkelt bäst! Andra favoriter som jag har är Nalle Puh och lilla spöket Laban, vars böcker jag älskar!


Överhuvudtaget har mitt språk utvecklats mycket den senaste tiden. Ibland säger jag tack när jag får något av mamma och pappa. Lampa brukar jag också säga (i alla fall så att pappa hör det). Igår morse ropade jag som bekant pappa från spjälsängen, men där är inte pappa riktigt säker på att jag verkligen menade det jag sa. Jag brukar nämligen utbrista pappa lite då och då i alla möjliga sammanhang. Detsamma gäller mamma. Men man måste prioritera här i livet. Bamse och Puh är ju coola och roliga, så självklart är det viktigare att kunna säga deras namn än mamma och pappa!


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 augusti 2007 23:46

Alla ni som känner mig vet att jag i regel är en försiktig general. Jag kör inte bara på, utan tänker först och handlar sedan. I dag har jag dock vid två tillfällen bevisat för mamma och pappa att jag inte är så försiktig längre!


Allt började i morse när jag väckte mamma och pappa strax efter kl 08 genom att ropa "pappa, pappa". Det var dock inte det som var så sensationellt, utan det faktum att jag kröp omkring i spjälsängen. Det var första gången någonsin som jag inte har legat kvar snällt i sängen och väntat på att mamma eller pappa ska plocka upp mig. Som om inte detta vore nog passade jag dessutom på att ställa mig upp i sängen, vilket resulterade i att pappa sänkte sängens botten till lägsta läget i kväll.


Den andra händelsen inträffade innan vi skulle äta middag. Då vågade jag mig för första gången ut på balkongen på egen hand. Hittills har jag bara suttit i dörröppningen och tittat ut, men i kväll glömde jag all min försiktighet och kröp helt sonika över den höga tröskeln. Sedan reste jag mig och stod och spanade på pappa genom balkonggallret när han grillade på gräsmattan nedanför. Det var jättekul att krypa över tröskeln, så jag var tvungen att göra om det flera gånger innan det var dags att sova.


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 augusti 2007 22:58

I dag har jag varit på födelsedagskalas hos mina kompisar Hugo och Moa, som snart fyller 1 respektive 3 år. Mamma och pappa var också med så klart. Det var fullt med barn där, både i min egen ålder och lite äldre. Vi hade jättekul och busade och lekte. Jag matade födelsedagsbarnet Hugo med en leksaksbil, som han glatt satte tänderna i. (Se ovan!) Till lunch fick jag kokt korv med bröd och sedan fick jag smaka lite tårta av pappa. Till sist var det dags för fiskdamm. Jag fick en påse full med godsaker, men den har jag inte sett röken av sedan jag kom hem. Jag misstänker att mina föräldrar har något med påsens försvinnande att göra, men tyvärr har jag inga bevis...


/Gustav genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4
5
6
7
8
9 10 11 12
13 14 15 16
17
18 19
20
21 22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards