Alla inlägg under oktober 2007

Av Gustav & Filippa - 22 oktober 2007 23:42

Jag har varit hos mormor och morfar idag och borstat deras hund. Hon blev jättefin. När jag kom hem till pappa var jag så trött att jag somnade på stubben.


På eftermiddagen och kvällen har jag varit alldeles sprallig. Sprungit fram och tillbaka, snurrat runt så jag blev yr och ramlade omkull. Enda gången jag satt still var när jag åt. Jag fick pannbiff med rostade rotsaker och jag skulle pråmt äta själv. Ingen fick hjälpa mig, så jag satt där i säkert en timme och pillade. Försökte sätta gaffeln i en morotsbit och lyckade faktiskt ibland, men mycket av maten hamnade på pappas nystädade golv.


Senare på kvällen, efter välling och tandborstning, så satt jag och pappa i soffan. Jag blev tröttare och tröttare och undrade om inte någon skulle lägga mig snart. Men det verkade inte så, så jag la mig ned själv på en kudde och slumrade nästan till innan pappa tog mig till sängen, där jag somnade sött.


/Gustav genom pappa

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 20 oktober 2007 23:28

Hej! Det är jag igen, Gustav! Farmor och farfar var och hälsade på oss i dagarna tre. Farfar hjälpte pappa och tapetsera och farmor tog hand om mig. Vi har lekt och busat och jag har varit på mitt alldeles bästa humör.


I torsdags skulle farmor och jag gå ut och leka lite på gården medan pappa och farfar tapetserade. Men vi fick lov att gå in för det blåste så kallt.

Det gick inte så bra för våra hantverkare ibörjan. Det ville sig liksom inte bli riktigt bra,  så de första två våderna åkte ned. Men sen med ny taktig och finurlighet så löste det sig och efter mycket arbete så blev det ganska bra till sist. Få se nu hur länge det håller sig fint, kanske jag ska kladda ned tapeterna lite. Försökte i kväll med lite äpple men pappa var med på noterna.


Farmor och farfar tyckte att jag hade växt och blivit stor. De tyckte även att jag går väldigt bra nu. Jag försökte charma dem så mycket som det gick och det verkade som om det lyckades. Tråkigt att de har åkt hem, men vi kommer ju att ses igen om drygt en månad.


/Gustav genom pappa

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 17 oktober 2007 23:55

Idag är det onsdag och det betyder öppna förskolan. Men nä, inte den här onsdagen. Vi var visserligen på väg men Magnus, Jonatan och Sebastians pappa, kom på den briljanta idén att vi istället skulle gå till en lekpark i närheten. Det var ju så fint väder! Här fick vi leka av oss. Gunga, åka rutschkana mm. Vi gick sedan och tog en välbehövlig fika. Jag fick en biscotti att tugga på. Jonatan och Sebastian var vildare än någonsin och Magnus sa att nu fick det räcka så vi gick. Jag somnade som vanligt i vagnen på väg hem.


Idag har jag även fått en ID-bricka där det står mitt namn och personnummer. Den ska jag ha på mig om de skulle bli krig eller annat.


På eftermiddagen hjälpte jag eller snarare stjälpte pappa och riva tapeter på garderobsdörrarna. Jag satt mitt upp i alltihop så pappa inte kunde jobba. När mamma kom hem så åkte vi till Bauhaus och köpte färg. Här fick jag åka i en kundvagn som liknade en bil. Jag tutade för alla som gick i vägen. Tuuttut! Vi åkte sedan till gammelmorfars grav och satte ned några blommor och snyggade till lite. Till sist åkte vi och handlade mat, för imorgon kommer nämligen farmor och farfar och hälsar på och de måste ju också ha mat.


Nej, nu måste jag gå och lägga mig så att jag är utvilad tills imorgon. God natt!


/Gustav genom pappa

Av Gustav & Filippa - 15 oktober 2007 23:25

Pappa har börjat med grundarbetet på väggen idag. Han har slipat och spacklat gamla tapetskarvar. Jag har varit hos morfar. Han kom och hämtade mig vid 11-tiden och jag kom inte tillbaka hem förrän kl 15. Då tog pappa och jag oss en promenad till Biltema och köpte väv som pappa ska ha för att inte sprickan i väggen ska komma tillbaka efter vi har tapetserat. Det tog inte lång tid innan jag somnade och jag lyckade sova under de två timmar vi var ute. I morgon ska jag till morfar igen så att pappa kan slipa väggen.


/Gustav genom pappa

Av Gustav & Filippa - 14 oktober 2007 23:53

Inte var det mycket att ha, heller!! Dåligt renoverade, dåliga planlösningar, dåligt läge. Ja, nog var det mycket som var fel, enligt mamma och pappa. Vi var och kollade in två lägenheter idag. Den ena var en fyra på 79 kvm. Rätt fin, men alldeles för litet kök och b-betonad renovering. Så luktade det konstigt inne på toaletten. Inte för att någon varit där utan ändå. Den andra var en femma på 101 kvm. Här måste det gått vilt till. Nästan alla dörrar var trasiga med knytnävstora hål, hål i väggarna och väldigt sliten. Sen låg den inte bra till heller. Nja, vi får nog leta vidare!


Annars har jag sprungit omkring i lägenheten idag och låtit. Mamma har jobbat lite och pappa bakat bröd. Hoppas att jag får smaka i morgon.


/Gustav genom pappa

Av Gustav & Filippa - 13 oktober 2007 21:09

Vi har varit på julmarknad i dag. Här fanns det tomtar av alla dess slag, hantverk och massor av mat och godis. Vi åkte dit på eftermiddagen, efter att vi varit och tittat på en lägenhet som låg på 4:e våningen. Utan hiss! Pappa och mamma måste vara bra starka om de ska orka bära upp mig så långt. Nu blir det dock inget köp eftersom mamma och pappa inte tyckte om den.


På marknaden köpte mamma och pappa en massa gott som vi ska ha till jul. Jag lär väl i vanlig ordning inte få smaka något, men jag fick i alla fall en pepparkaka när vi fikade. Den smakade finfint!


På kvällen här har vi sjungit "Imse vimse spindel" och jag har lärt mig nästan alla rörelser till visan. Man har väl lite hjärna och snappar upp saker som mina föräldrar gör och visar mig. Sverige spelade även mot Liechtenstein i fotboll och vann med klara 3-0.


/Gustav genom pappa

Av Gustav & Filippa - 10 oktober 2007 23:17

De hade fått varsin jätteballong. Jag blev lite rädd för dem, men de var samtidigt lite spännande. Vi var återigen, som vanligt på onsdagar, hos Jonatan och Sebastian. Det var efter öppna förskolan som pappa och jag gick med dem hem. Jonatan hade fått en blå delfinballong och Sebastian en nyckelpiga. Jag har aldrig sett sådana stora ballonger förut. Vi lekte ett litet tag innan pappa och jag gick ned på stan för att köpa bläckpatron till vår skrivare. Jag passade på och sova lite.


När jag vaknade var vi redan hemma, och pappa stod och lagade bilen. Bakspoilerna hade lossnat lite, men med lite lim så blev allt bra igen. Jag kontrollerade noga så att allt gick rätt till.


/Gustav genom pappa

Av Gustav & Filippa - 8 oktober 2007 23:21

När pappa och jag gick hem idag så fick jag gå på egen hand och sparka i löven. Det prasslade så härligt under mina fötter. Vi gick säkert 300 meter och ibland stannade jag och skällde på folk som gick på behörigt avstånd.


Har annars haft en riktig snubbeldag. Det började med att jag snubblade över pappas ben och ramlade så att jag slog i munnen i golvet. Som tur var så hade jag nappen i som tog upp en del av stöten. Sen gick jag med ett rispaket i handen och stöp som en fura. Likaså när pappa och jag var ute och gick så ramlade jag några gånger. Pappa tror att jag börjar bli lite för kaxig när det gäller att gå så jag glömmer bort och titta var jag sätter fötterna någonstans.


Vi har även varit och hälsat på gammelmormor idag. Vi fick en påse med äpplen med oss på vår promenad runt om i stan.


Det nya i ljudväg är att jag kan låta som en ko. Mamma frågar mig om hur en ko låter och jag svarar, Muuu! Vet även att ugnen är varm och säger, Aj! samtidigt som jag drar bort handen, precis som pappa lärt mig.


/Gustav genom pappa

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Oktober 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Blogkeen
Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se