Alla inlägg under oktober 2007

Av Gustav & Filippa - 7 oktober 2007 23:57

Tårta och kakor, det är gott det! Inget jag brukar få äta men är det kalas så är det. Vi var nämligen hos Jonatan i dag. Han fyllde 3 år för några dagar sedan. Alla var där! Elsa och Alma, Oliver och Elias och så Jonatan och Sebastian såklart. Föräldrarna fick också vara med. Det bjöds på fika med kaffe för de stora och saft för de små. Och så tårta, mums! Sen blev det fiskdamm och jag drog en stor påse med reflexer, satsumas och russin.


Innan kalaset så var vi och kikade på en lägenhet. Den hade en bra planlösning, men pappa tyckte inte om hur den var renoverad. Fogarna var sneda mellan klinkersena, färgkladd där det inte hör hemma m m. Sen verkade de som bodde där inte vara mycket för att städa för det var dammigt som bara den. Jag fick nästan lov att nysa. Så det blev inget lägenhetsköp den här gången heller. Hoppas att mina föräldrar kan hitta något som passar deras kräsenhet. Jag behöver nämligen ett eget rum!!


/Gustav genom pappa

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 6 oktober 2007 23:56

Vi åkte till en affär utanför stan, där man kan köpa kläder m m lite billigare än vanligt. Det var jättemycket folk där så vi fick knappt plats att parkera. Väl inne så hittade mamma och pappa en fin tröja med Alfons Åberg på till mig. Jag skulle även få ett par skor, men hittade inga så fick jag åka traktor istället.


Väl tillbaka i stan så åkte vi och hälsade på gammelmormor. Där fick jag lite mat och annat gott. Jag fick även en liten slant som jag skulle få köpa lite mer kläder för. Dessa satte vi sprätt på ganska omgående. Det blev tre tröjor, två bodysar, ett par strumpbyxor och tre par strumpor till mig, samt 50 kronor över. Undrar vad jag ska köpa för dessa?


/Gustav genom pappa

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 5 oktober 2007 23:25

Morfar kom och hämtade mig idag kl 12. Han ville träffa mig en sista gång innan han åker ut i skogen och letar älgar. När jag kom hem hade pappa städat och plockat undan efter mig. Jag är rätt duktig på att stöka ned ska ni veta! Pappa och jag tog en liten promenad till affären och inhandlade lite proviant till kvällsmaten. Det blev hemgjord pizza, men jag fick nöja mig med gröt, en halv banan och en skorpa. Vi åkte sedan till Lindex för att byta byxorna till mitt regnställ. Förutom de nya byxorna fick jag även en tröja och två par strumpor. Jag höll även på att få med mig en BH i storlek 85F, men pappa var med på noterna och tog den i från mig.


/Gustav genom pappa

Av Gustav & Filippa - 4 oktober 2007 23:29

Det var leksaker i långa rader, leksaker i massor från golv till tak. Rena himmelriket, alltså! Och så fanns det godis... Vi var på Barnens hus för att köpa present till Jonatan som ska ha kalas på söndag. Oj, vad med roliga leksaker det fanns där. Så skulle ens lekrum se ut. Sen fanns det något som folk verkade tycka är jättegott. Godis!! Pappa hade fullt sjå med att hålla mig borta därifrån så jag inte tog mig en smakbit. Vi gick sedan till KappAhl och Lindex. Jag fick ett regnställ och en Bamse-tröja.


På förmiddagen var pappa och jag på öppna förskolan igen. Vi lekte och sjöng som vanligt, men den här gången så var det ett täcke med i bilden också. Det tyckte jag var lite läskigt och protesterade lite lätt.


I kväll somnade jag ovanligt tidigt, redan kl. 20. Var nog trött efter allt leksakstittande. Jag åker gärna tillbaka till leksaksaffären igen någongång.


/Gustav genom pappa

Av Gustav & Filippa - 3 oktober 2007 23:35

Så var det åter onsdag och dags för öppna förskolan. Den här gången utan Sebastian och Jonatan som var och hälsade på farbror doktorn. Vi dansade och sjöng som vanligt. Min favoritsång är om en gräshoppa där man får hoppa högt upp i luften. Då skrattar jag så att jag nästan kiknar. Efteråt var jag så trött att jag somnade i vagnen hem.


På eftermiddagen så gick pappa och jag till Jonatan och Sebastian för att leka lite. Vi lekte med Jonatans nya leksaker. Han fyllde nämligen år här den 1 oktober.  Pappa och Magnus satt och drack kaffe. När vi kom hem så var mamma redan hemma. Hon gav mig gröt med kiwi till kvällsmål, sedan lekte vi medan pappa återigen tog igen sig på soffan. Han måste tycka det är jobbigt och vara ute på äventyr med mig så mycket som han måste ta igen sig. Eller så är han bara gammal!!


/Gustav genom pappa

Av Gustav & Filippa - 2 oktober 2007 23:08

Dagen löpte utan större incidenter. Ramlade dock på eftermiddagen och slog i huvudet. Det gjorde så ont att jag fick lov att gråta en skvätt i pappas famn.


När mamma kom hem så åt vi hemlagad hamburgare med rostade rotsaker. Det där med grönsaker i alla dess former är inte min grej riktigt. Efter maten åkte vi och hämtade tapeterna som vi beställt, så nu ska de bara upp på väggen också. Det lägger jag på pappa och farfar att fixa.


/Gustav genom pappa

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Oktober 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Blogkeen
Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se