Alla inlägg under november 2007

Av Gustav & Filippa - 9 november 2007 23:43

Det var oroligt i natt. Ingen av oss sov nog speciellt bra och mina föräldrar skyller på mig. Nog för att jag vaknade en 20-tal gånger men det är väl inte mitt fel, eller. I alla fall var vi alla jättetrötta när vi vaknade och stackars mamma som måste upp och jobba. Så pappa och jag tog en lugn dag inomhus, det var ju ändå så dåligt väder ute. På kvällskvisten, efter det att mamma kommit hem från jobbet, åkte pappa och jag till stan.  Vi skulle ut på jakt efter en doppresent till Alma. Vi hittade en fin presentförpackning med Bamse-prylar. Handduk, tossor och en bok, allt i rosa förstås.

I kväll har jag varit på ett riktigt bushumör. Vi busade allihop i soffan till tonerna av "Idol". Sen somnade jag gott helt utmattat. Får se nu hur den här natten blir.


/Gustav genom pappa

Av Gustav & Filippa - 8 november 2007 23:57

Vi var på väg till öppna förskolan i morse, pappa och jag. Men när vi kom dit så hade de stängt för planeringsdag, något som pappa undrade varför de inte hade den förra veckan när det ändå var lov. Så vi fick vända tillbaka. Jag blev jätteledsen när jag inte fick leka där. Pappa tog mig med till en park i närheten, här fick jag springa och härja fritt. Jag gick uppför en backe och sedan ned igen. Det var så kul att jag fick lov att gå upp och ned flera gånger. Till slut tyckte pappa att det var för kallt, och jag var beredd att hålla med. Han satte mig i vagnen och vi gick hemåt. Ikväll har jag varit lite kinkig och inte alls velat sova, det beror nog på sprutan jag fick igår. Man kunde bli lite orolig i sömnen mm.


/Gustav genom pappa

Av Gustav & Filippa - 7 november 2007 20:02

Jag grinade bara en liten stund när de tog sprutan. Man är väl en hård rackare! Pappa var också hos läkaren idag. Han tog bort stygnen från hans tidigare operation. Sprutan jag tog är mot pneumokocker, några elaka saker som kan ge lung-, hjärnhinne- och öroninflamation. Nästa sputa ska jag ta i januari, men innan dess blir det ordinarie vaccinering i december, då jag även ska kontrolleras om jag kan något. Undrar om det blir några svåra frågor om t ex universums födelse. Måste nog plugga på lite tror jag.


/Gustav genom pappa

Av Gustav & Filippa - 4 november 2007 23:34

I går morse när jag vaknade så var det alldeles vitt ute. Det hade nämligen snöat hela natten. Jag har ju upplevt snö tidigare men då var jag ju så liten att jag inte förstod var det var... Vi tillbringade dock dagen inomhus eftersom vi senare på kvällen skulle få gäster. Mamma och pappa städade och plockade bort balkonglådorna för den här säsongen.


Gästerna, Morre och Lotta, kom klockan 18 och det bjöds på bruchetta med tomatsalsa till förrätt, pestobakad lax med rostade rotsaker och vitvinssås till varmrätt och en pepparkakscheesecake till efterrätt. Och jag fick inte smaka något alls!!! Orättvist!


I dag har pappa bytt till vinterdäck på bilen. Det var på tiden med tanke på att vintern verkar vara på gång. Vi tog en lång promenad på eftermiddagen. Först gick vi till en lekpark där jag fick gunga en stund, sedan gick vi runt lite och tittade. När vi kom hem fick åt vi chilikassler med ris. Pappa åkte sedan till OK för att byta olja och tvätta bilen. Jag och mamma myste i soffan och jag kände att det var ett bra tillfälle att somna på. Klockan var då halv åtta!!


/Gustav genom pappa

Av Gustav & Filippa - 2 november 2007 23:55

Mörkt, men med många ljus var det på kyrkogården i kväll. Mamma tände några ljus på gammelmorfars grav. Det var fint med alla ljus som brann i mörkret. I morgon är det Alla helgons dag så vi var på kyrkogården ikväll för att tända några ljus och titta lite.


Annars har dagen varit ganska lugn och skön. Jag vaknade rätt tidigt i morse för att vara jag. Redan klockan halv sju slog jag upp mina blå ögon till mina föräldrars förtjusning.... Icke, men pappa skulle ju ändå upp för att boka tid hos BVC, för jag ska få en spruta med pneumokockvaccin. Så nästa vecka på onsdag ska jag bli stucken i låret. Aj!!


På eftermiddagen åkte vi först till en nyöppnad butik med inredning. Jag fick springa löst därinne och pappa snurrade mig i några stolar. Det var jättekul och jag skrattade av förtjusning. Många som gick förbi skrattade de med. Sedan tog vi vår nu mer rätt vanliga tur till gallerian för lite handlande av diverse saker, bl a mitt vaccin.


Vi gick till kyrkogården, trots att det var kallt. Pappa tyckte att vi behövde röra lite på oss. Jag hade det dock rätt skönt inne i min vagn, varmt ompälsad med filt. Det var så mysigt att jag somnade innan vi kom hem.


/Gustav genom pappa



Av Gustav & Filippa - 1 november 2007 22:08

I dag har jag varit ute på äventyr med mamma! Hon var nämligen ledig från jobbet, så då fick pappa vara hemma och ta igen sig medan vi åkte till Knivsta och hälsade på en jobbarkompis till mamma. Där träffade vi massor av barn, tre i min ålder och tre lite större. Vi lekte och busade både inne och ute. Roligast var det dock ute. Då använde jag en bobby car som gåvagn, och jag gick runt och runt tills jag blev alldeles snurrig i huvudet. För att inte mamma skulle tro att jag hade gått bakåt i utvecklingen så satt jag på den en kort stund också, men det var inte alls lika kul. Passade dessutom på att äta lite sand, men den var inte godare i Knivsta än hemma. Till sist somnade jag av ren utmattning i vagnen och när jag vaknade igen var jag jättegrinig, men då var det som tur var dags att åka hem.


/Gustav genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< November 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards