Alla inlägg under mars 2008

Av Gustav & Filippa - 23 mars 2008 20:28

I morse vaknade jag runt kl 06 - IGEN! Jag var dock på ett synnerligen gott humör och låg och rabblade bokstäver och siffror för mamma innan jag bestämde mig för att gå upp.


Efter att ha packat kom vi äntligen iväg till Blåkulla (Bomansberg alltså). Där fick vi lunch av farmor och sedan bar det iväg ut. Jag fick bl a mata fåglarna, sparka boll och sitta på en traktor. Klockan tickade dock snabbt och ca kl 14.30 var vi tvungna att börja den långa bilresan hemåt. Jag fick tiden att gå genom att sova, titta på Nalle Puh på dvd och äta bokstavskex. Vi kom hem ca kl 18.45 Då var jag ganska grinig. Mamma och pappa hade ju varken banan eller fullkornshjärtan hemma, så då var jag tvungen att ställa till med en liten scen. Till sist lugnade jag dock ner mig och fick lägga mig i soffan och mysa med en flaska välling. Då var allt bra igen!


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 22 mars 2008 20:52

I dag har vi firat påskafton hos farmor och farfar i Blåkulla... eller Bomansberg menar jag! Vi sov i deras lägenhet i natt, men anlände till Bomansberg strax efter kl 11. Efter att ha målat ägg var det dags för lunch och jag smaskade i mig köttbullar med pasta. Några mackor slank också ner, men godast av allt var nog ändå kokt ägg! Jag tror inte att jag har ätit kokt ägg sedan jag var pytteliten, men det gör jag gärna igen.


Efter lunch skulle jag egentligen sova. Det tyckte i alla fall mamma och pappa, men jag höll inte med. Jag vann och fick gå ut med farmor istället. Vi matade bl a fåglarna och så fick jag åka lite pulka. Spanade också in en stor traktor på nära håll. Det var dock väldigt kallt ute, så det var skönt att få komma in i stugvärmen igen. Då var jag faktiskt ganska trött och somnade utan några större besvär.


När jag vaknade var det dags för middag. Efter middagen fick jag äntligen öppna påskägget som mamma och pappa köpt till mig. Det var jättestort och innehöll ett mjukisdjur i form av Nalle Puh, kritor, en Bamsetidning, två Pixiböcker och ett paket med bokstavskex. Sedan satt jag och briljerade med bokstavskexen framför farmor och farfar. De blev riktigt imponerade av att jag kan nästan alla bokstäver. Men roligast var nog ändå att äta dem! Dessutom fick jag en jättefin bok av farmor och farfar där man hittar svar på frågor som barn brukar ställa. Så nu ska jag bli klok som en bok!


Efter att ha ritat med mina nya kritor var det dags att åka tillbaka till lägenheten, där vi ska sova i natt. Hoppas att ni har haft en lika bra påskafton som jag!


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 21 mars 2008 11:35

I morse väckte jag mina kära föräldrar redan kl 06. Efter en flaska välling höll jag nästan på att somna om, men mer än nästan blev det aldrig...


Just nu är jag ganska trött och grinig, men jag får väl sova under färden till Blåkulla, dit vi snart styr våra kvastar.


Glad Påsk önskar Gustav med föräldrar

Av Gustav & Filippa - 20 mars 2008 19:46

Den här veckan har jag inte varit på dagis alls. Mamma och pappa har inte vågat skicka dit mig efter alla magsjukor. Istället har jag bl a varit en hel del hos mormor, morfar och vovven. Jag sov över hos dem i natt och tro det eller ej, men jag sov faktiskt i "spjälsängen" (som egentligen är en resesäng) nästan hela natten. Mamma och pappa trodde knappt sina öron när de fick höra detta. Men de deppar inte för det. De tycker trots allt att det är ganska mysigt att ha någon som ligger och drar dem i håret hela nätterna...


I övrigt så är jag nog frisk nu. Men det har vi ju trott förut och haft fel, så än tar vi inget för givet. Fast hoppas kan man ju!


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 17 mars 2008 22:19

I dag har jag och pappa varit hemma. Det har varit en bra dag och jag har ätit och sovit gott. Det verkar som om jag är på bättringsvägen, men mamma och pappa håller mig hemma imorgon också. Fast då kommer mormor och morfar att ta hand om mig. Sen får vi se hur det blir på onsdag. Mamma och pappa vill nog hålla mig hemma hela veckan så jag ska slippa det där "sjukliga" dagiset. Vi ska ju upp och hälsa på farmor och farfar i påsk så då kan man ju inte vara sjuk. Pappa och jag tog en liten promenad i snöyran för att handla lite proviant. Det var skönt med lite frisk luft men snöflingorna var ena jobbiga rackare som bara ville blåsa in i mina ögon.


/Gustav genom pappa

Av Gustav & Filippa - 16 mars 2008 20:25

Jaha, så var det dags igen. Sjukstugan har åter intagit vårt hem. I går kväll och i natt var det mammas tur. Hon kräktes och hade ont i magen. Nu i kväll var det kört för mig igen. Jag hade precis fått ett bad och en ren pyjamas på mig. Efter att ha nobbat vällingen gick pappa och jag och lade oss. Det tog dock bara någon minut innan jag började att grina och sedan kräktes jag. Som tur var kom det inte så mycket, men det var bara för mamma och pappa att byta örngott och tröja på mig. Så nu blir det inget dagis för mig varken i morgon eller på tisdag. När ska egentligen eländet ta slut???


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 14 mars 2008 20:12

I morse hade jag ingen aptit och nobbade både välling och banan. Stackars mamma blev skräckslagen och vågade inte skicka mig till dagis. Istället fick jag vara hemma hos mormor och morfar och bli ompysslad. Så min plan lyckades med andra ord!


Men ska jag vara riktigt ärlig så har jag inte varit på topp i dag. Min aptit har inte varit den bästa. Dessutom har jag varit lite snorig. Så jag sov faktiskt i tre timmar innan jag fick en sen lunch av mormor och morfar.


I kväll har mamma och jag varit ensamma hemma. Pappa är nämligen på fest med sitt jobb. Jag har varit jättesnäll mot mamma och inte minsta pip eller gnäll har kommit över mina läppar. Vi har tagit det lugnt och bl a sjungit en del. Av någon anledning tycker jag om när mamma sjunger för mig och jag brukar säga "Mer!" när hon tystnar. När hon sjunger "Ekorr'n satt i granen" brukar jag fylla på med orden "ben" och "tå" på rätt ställen. Jag brukar också låtsassnarka när ekorren kryper ner i sängen. Då kan inte mamma låta bli att skratta!


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 mars 2008 21:12

I morse när mamma och jag kom till dagis ville mamma vända i dörren. Det första hon såg var nämligen en skylt där det stod att dagis hade fått fyra nya fall av magsjuka. Men mamma hade inget val, utan var tvungen att lämna mig för att åka till jobbet. Lova att ni håller alla tummar ni har så att jag slipper bli smittad den här gången!


Runt kl 14 blev jag hämtad av pappa. När mamma kom hem från jobbet åkte vi till gammelmormor och firade hennes 85-års dag. Vi blev bjudna på paj med sallad och sedan smaskade jag i mig smarrig citrontårta. Gott! Jag imponerade storligen på gammelmormor med mitt ordförråd. Hon tycker att jag verkar vara en skärpt liten kille. Och tänk så rätt hon har! När klockan hade passerat 20 var jag jättetrött, så då var det dags att styra kosan hemåt. Väl hemma satte pappa på mig pyjamasen och sedan nattade mamma mig.


/Gustav genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards