Alla inlägg under mars 2008

Av Gustav & Filippa - 12 mars 2008 20:18

Mamma och pappa brukar sjunga för mig ganska ofta. Det blir låtar som "Bamse", "I ett hus vid skogens slut", "Blinka, lilla stjärna" m fl. En låt som jag har börjat att sjunga är "Bä, bä vita lamm". Men det jag sjunger är "Bä vita bä", det är ju en början i alla fall. Annars pratar jag oavbrutet och det kommer den ena tvåordsmeningen efter den andra. Det har till och med kommit enstaka treordsmeningar. Så snart kanske jag kan hela "Bä, bä vita lamm".


/Gustav genom pappa 

Av Gustav & Filippa - 11 mars 2008 22:03

Mamma hämtade mig på dagis i dag för pappa var tvungen att jobba över. Men när pappa kom hem ringde morfar och ville låna mig en stund, eftersom han och mormor inte träffat mig på två veckor. Så vi gick hem till dem och här fick jag smaka på semla, leka med vovven mm. Det blev dock ett ganska kort besök eftersom morfar var tvungen att åka iväg. Jag har varit ganska trött i kväll och pappa gjorde i ordning mig för natten redan klockan halv sju. Något som gjorde att jag blev arg på pappa och inte ville titta eller prata med honom på ett tag. Men till sist gav jag mig och pappa fick en bamsekram. Sedan lade vi oss i sängen allihopa och jag somnade sött.


/Gustav genom pappa

Av Gustav & Filippa - 9 mars 2008 21:57

Så var sjukstugan över för denna gång, i alla fall för pappa och mig. Mamma har däremot fått hosta. Min aptit är också tillbaka och det märks. Verkar som om det inte finns något stopp i mig när det gäller mat. Jag fick gröt till lunch och ville ha mer efter en portion och vad gäller mackor kan jag nog stoppa i mig hur många som helst. Annars har det var en dag i städandets tecken. Pappa har dammsugit lägenheten och mamma fixat och donat. Jag, däremot, har mest stökat ned och varit på ett supergott humör.


/Gustav genom pappa

Av Gustav & Filippa - 6 mars 2008 22:26

Kort rapport: Inga fler kräkningar, men jag vill fortfarande inte äta riktig mat. Humöret är dock på topp, men det är tyvärr inte pappa. Han är fortfarande dålig. I morgon ska jag gå på dagis, så pappa får chans att vila upp sig lite. Annars inget nytt under solen!


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 mars 2008 22:12

I natt slapp jag som tur var att kräkas. Jag sov ganska bra, även om jag snurrade runt några varv i sängen emellanåt. Jag fick dock stanna hemma från dagis även i dag. Min aptit är fortfarande väldigt dålig och jag äter helst bara mackor och frukt. Vanlig mat vill jag inte ha. Något fel på humöret är det dock inte och jag har tydligen varit extra snäll och go tycker mamma och pappa.


Stackars pappa verkar dock aldrig bli frisk. När mamma kom hem från jobbet på eftermiddagen låg han utslagen i sängen och hade feber medan jag härjade runt. Inte heller han hade någon aptit när det var dags för middag. Jag får nog pyssla om honom lite extra i morgon. Mamma och pappa vill nämligen inte släppa iväg mig till dagis riktigt än.


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 4 mars 2008 22:35

I natt var jag jättesjuk och kräktes och hade diarré, så nu vet mamma och pappa vad som är fel på mig. Jag har drabbats av magsjuka för första gången i mitt liv. Förmodligen har jag blivit smittad på dagis. Natten var med andra ord tuff för oss alla tre, men till sist fick vi i alla fall lite sömn, även om mamma och pappa trodde att jag skulle kräkas så fort jag rörde mig eller gnydde till  lite...


På grund av detta kunde jag självfallet inte gå till dagis i dag. Jag fick vara hemma med pappa istället, som även han är sjuk (dock förkyld). Så det var två små sjuklingar som mamma lämnade tidigt i morse för att åka till jobbet.


Dagen har trots de nattliga bestyren varit ganska bra. Jag har inte kräkts en enda gång. Min aptit är dock inte på topp,  så jag har levt på vatten, mackor och frukt i dag. Pappa och jag har faktiskt haft det ganska mysigt och tog bl a en lååång tupplur runt lunch. Jag kan nog faktiskt tänka mig att vara hemma från dagis i några dagar till! Bara jag slipper kräkas...


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 3 mars 2008 22:41

Nu börjar det bli synd om mig! Var på dagis precis som vanligt i dag. Pigg och glad som alltid. På eftermiddagen släpade pappa sig iväg för att hämta mig. Han är ju förkyld och har varit hemma från jobbet hela dagen. Jag kom hem och var precis som vanligt. När det var dags för middag ville jag dock inte ha någon mat. Detta trots att det bjöds på lax med pommes stripes. Efter en flaska välling var det så dags att sova. Jag somnade sött som vanligt, men för en stund sedan var det dags igen. Jag spydde ner sängen och grinade i panik. Halva jag var nerspydd, så det var bara för mamma och pappa att slänga mig i badet. Nu börjar de tydligen bli oroliga på riktigt! Vad är det som är fel? Hur kan jag vara pigg på dagarna, men kräkas på nätterna?


Nu hände det förresten igen... Jag kräktes för andra gången i kväll. Tur att mamma och pappa har tvättmaskin...


/Sjuklingen Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 2 mars 2008 21:34

Den här dagen blev inte alls som det var tänkt. Pappa har varit jättesjuk och jag har inte haft någon aptit. Nobbade både lunchen och middagen, så i dag har jag bara ätit välling, en banan, en kiwi, några havrehjärtan, lite fruktpuré och en muffin. Jag kräktes dock inte i natt och jag har varit pigg hela dagen, så mamma och pappa förstår inte riktigt vad det är som är fel på mig. Inte jag heller för den delen.


För övrigt håller jag på och lär mig räkna till tio. Jag säger efter mamma och pappa jättefint när de rabblar upp siffrorna. Dessutom är jag en fena på bokstäver, men det visste ni ju redan!


I morgon är det måndag och dags för dagis igen. Vi får se om pappa kan jobba i morgon. Hoppas det, för vem ska hämta mig från dagis annars?


/Gustav genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards