Alla inlägg under april 2008

Av Gustav & Filippa - 20 april 2008 22:15

Det har varit varmt och skönt idag. Mamma, pappa och jag var på en lägenhetsvisning som verkar rätt intressant. Jag har t ex redan bestämt vilket som ska bli mitt rum och med mig dit hade jag min resväska med bolibompa-motiv. Jag har blivit rätt tuff av mig, för när det stod en gubbe i vägen för mig drog puttade jag på hans ben så att han flyttade sig. Efter visningen, medan mamma och pappa stod och pratade med mäklaren, passade jag på att springa till sandlådan. Man måste ju ta chansen när man får den. På vägen hem stannade jag till vid en brunn och släppte ned stenar i den så det sa "Plopp!". Det var jättekul!


/Gustav genom pappa

Av Gustav & Filippa - 19 april 2008 23:23

I morse bakade pappa bröd till mig och mamma. Det blev ett jättevitt bröd utan några som helst tecken på fullkorn. Efter diverse morgonbestyr och lunchsovande var det så dags för dagens stora begivenhet, Sebastians 2-årskalas!!! Strax efter halv tre ramlade vi in hos dem och då var partyt redan i full gång. Av mig fick Sebastian en Duplo-helikopter. Det bjöds på saft, kakor, muffins och tårta, men det sistnämnda hoppade jag över. Det var ett par leksaker som drog mer. Kalaset avslutades med en klassiskt fiskdamm. Jag fick napp nästan direkt och med lite hjälp av pappa så fick jag min påse. Den innehöll cocosprickar, som jag gav till pappa, en fin bil och choklad. Gott! sa jag och mumsade glatt i mig chokladen. När vi skulle gå hem visade jag min allra sämsta sida och skrek och grinade. Det var ju så kul att leka med Jonatan och Sebastians leksaker. Men till slut gav jag upp och gick med mamma och pappa. Vi åkte till Gränby och handlade lite smågrejor. Väl hemma var det nästan dags att gå i säng direkt. Det blev mamma som fick äran att natta mig ikväll, för pappa smet i väg till en kompis som bor i samma kvarter och drack några öl och tittade på fotboll.


/Gustav genom pappa

Av Gustav & Filippa - 18 april 2008 21:48

Det är inte ofta som mamma kommer ut på festligheter, men ikväll är hon på 50-årsfest. Pappa och jag skjutsade henne till festen med den fina limecheesecaken som hon och pappa bakade igår kväll. Får se när hon kommer hem ikväll. Jag sover nog då. Annars har det varit en fin dag med mycket lek ute. Först var vi som vanligt ute på dagis och efter det att pappa hämtat mig som kom morfar och tog mig med ut i sandlådan. Pappa kom senare ut och solade han med. Efter att pappa och jag släppt av mamma så åkte vi till Barnens hus och tittade på leksaker. Jag provkörde några bilar och la ut Puh, Tiger, Nasse, Ior och Skalman på golvet och låtsades att de sov. Sen provade pappa och jag alla apparater som lät på något sätt innan vi köpte lite godis och presentpapper. På väg ut så passade jag på att provköra en bil till innan det var dags att åka hem för nattning.


/Gustav genom pappa

Av Gustav & Filippa - 17 april 2008 23:13

I dag har vi varit och hämtat ut fotona på mig som vi tog på Babyland den 29 mars. Vi fick tre varianter, av vilka ni ser det bästa ovan. Visst är jag söt?


Jag har lite längre hår nu än när jag var hos fotografen förra året. Förhoppningsvis växer det ännu mer till sommaren, för då ska jag bli fotograferad i masdräkt, och måste självklart ha masfrisyr också!


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 16 april 2008 21:34

När jag och några kompisar busade med kuddar på dagis i dag blev jag biten i ryggen! Det var nog inte meningen, utan det skedde i stridens hetta. Jag blev inte heller speciellt ledsen. Annars har det varit en bra dag på dagis. Vi var ute och lekte på förmiddagen, fick god mat och jag hann leka lite innan pappa kom och hämtade mig. När vi var på väg hem möttes vi av mamma och vi tog bussen ned på stan. Mamma skulle nämligen klippa sig och pappa och jag köpa present till Sebastian, som fyllde 2 år för ett litet tag sedan. Sedan gick pappa och jag hem och jag fick leka i sandlådan och gunga ett tag innan vi skulle gå in och äta. Efter maten busade jag med pappa i soffan och sedan var det dags för kvällsbadet. Det hela gick bra tills på slutet då jag lyckades bajsa i badvattnet. Det tyckte jag var lite äckligt och jag ville inte vara kvar i badet. När pappa tog reda på det passade jag på att kissa på pottan. Inte i, utan på, så det blev blött på golvet. Det fick pappa också torka upp medan jag åt lite välling. Sedan kom mamma hem och hon var jättefin i håret, men det fanns inte lika mycket hår att dra i.


/Gustav genom pappa

Av Gustav & Filippa - 15 april 2008 21:39

Ja, då var man tillbaka i matchen igen. Pigg som en lärka gick jag till dagis idag och jag sa t o m hej då till mamma när hon gick. Morfar kom hem till oss på eftermiddagen för att se efter mig. Mamma och pappa skulle åka till IKEA för lite shopping. De tycker att det går lite smidigare om jag inte är med, vilket jag inte förstår, jag som är så snäll... De kom i alla fall hem lite senare för att sedan gå igen ganska omgående. Det var nämligen föräldramöte på dagis. Morfar och jag lekte och busade hela kvällen tills mamma och pappa kom hem igen. Pappa satte upp en nyinköpt lampa i sovrummet som passade in väldigt bra. Sedan var det bara att krypa i kojs och sova.


/Gustav genom pappa

Av Gustav & Filippa - 14 april 2008 20:34

I dag har jag inte varit på dagis. Mamma tyckte att min snoriga näsa rann för mycket i morse, så jag fick vara hemma med henne istället. Förutom näsan så har jag dock varit pigg, så i morgon blir det dagis igen.


Annars finns det inte så mycket intressant att berätta från dagens bravader. Möjligtvis skulle jag kunna berätta hur jag (avsiktligt eller oavsiktligt?) slog mamma på näsan med en låda, så att hon först trodde att näsbenet var av, men det tror jag att jag låter bli. Jag vill ju inte bli ställd i dålig dager...


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 april 2008 20:28

I dag har vi haft en ganska intensiv dag, i alla fall mamma och pappa. Pappa började dagen med att baka bröd. Jag fick självklart smaka och det var jättegott! Sedan började operation städning för mamma och pappa. De tycker tydligen att jag stökar ner - för att inte tala om SMULAR ner - alldeles för mycket. Fast en del stökar de faktiskt ner själva... Det har dammsugits, torkats golv, putsats och fejats här hemma. Jag har försökt att hjälpa till så gott det går, bl a har jag burit in leksaker från lekrummet till vardagsrummet, men det blev inte så populärt hos pappa av någon konstig anledning.


Mitt i all städning tog vi en paus och gick på lägenhetsvisning. Men som vanligt dög inte lägenheten för mamma och pappa. Suck, jag börjar tro att jag ALDRIG kommer att få eget rum...


/Gustav genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24 25 26 27
28
29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards