Alla inlägg under april 2008

Av Gustav & Filippa - 12 april 2008 20:44

Så var man sjuk igen! Den här gången är det en förkylning som har slagit till. Det är dock ingen större fara med mig. Snoret rinner, men i övrigt är jag ganska pigg.


I dag har jag varit hos mormor och morfar och härjat. Jag fick både lunch och middag där. Under tiden passade mamma och pappa på att storshoppa på IKEA. De var också ut och åt och så hälsade de på gammelmormor. Allt detta gick jag alltså miste om, men det gjorde inte så mycket. Jag fick ju bli bortskämd av mormor och morfar istället!


/Gustav genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 10 april 2008 22:06

I dag har varit en ganska konstig dag! Pappa kom och hämtade mig på dagis kl 14 som vanligt. Sedan gick vi hem, jag fick mat och lekte lite. Så småningom kom mamma hem. Hon hann dock inte vara hemma särskilt länge innan vi gick iväg allihopa. Vi tog samma väg som mamma och jag tar till dagis på mornarna. Och till sist stod vi framför dagisets dörr. Jag skulle tydligen till dagis två gånger på samma dag! Det var dock inga barn där, utan vi skulle ha inskolningssamtal med en av dagisfröknarna.


Samtalet gick bra och mamma och pappa babblade på med fröken medan jag försökte roa mig så gott det gick. Jag är för det mesta en glad liten kille på dagis och allt flyter på som det ska. Jag är duktig på att äta och sova och jag tycker om att sjunga och leka med de andra barnen. När det är lunchdags äter jag fint med sked och sedan dukar jag väluppfostrat av efter mig. Ibland kan jag dock vara lite skeptisk mot nya saker och jag iakttar gärna en stund innan jag prövar på något nytt. Men det visste ju mamma och pappa redan. Hur som helst så verkar det i alla fall som att jag blev godkänd, för efter ett långt samtal fick vi till sist gå hem!


/Gustav genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 9 april 2008 22:21

Tänk så fort dagarna går! Det är redan onsdag, och ändå känns det som att veckan knappt har börjat... I dag har jag varit på dagis som vanligt. Vi fick vara ute och leka i snön. Ja, det är faktiskt snö här i stan! Det kom en hel del i natt, trots att det egentligen borde vara vår tycker jag.


Runt kl 14 kom mamma och pappa och hämtade mig. Mamma slutade tidigt i dag, så vi tog en sväng ner på stan för lite shopping. Vi hittade bl a ett par fina lampor som passar perfekt till mammas och pappas nya sängbord. När vi ändå var på stan så passade vi på att äta middag där. Mamma och pappa tog sig en varsin sallad, medan jag fick en burk med wokgryta. Snodde dock några salladsblad från mamma. Isbergssallad är faktiskt riktigt gott!


När vi kom hem beundrade vi mammas och pappas nya lampor. Sedan var det dags för ett bad för mig. Jag älskar verkligen att bada och skulle nog kunna göra det hur länge som helst. Men det får jag tyvärr inte för mamma och pappa. De är tydligen lite rädda för att jag ska förvandlas till ett russin!


I morgon ska jag, mamma och pappa ha inskolningssamtal på dagis. Hoppas att det går bra och att fröknarna tycker att jag är lika snäll och go som mamma och pappa tycker!


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 6 april 2008 23:02

Sent igår kväll när jag låg och sov började jag plötsligt att storgrina. Mina kära föräldrar kom självklart inrusande till mig, och medan mamma letade efter nappen upptäckte pappa att jag blödde näsblod. Det har aldrig hänt förut och varken mamma, pappa eller jag förstår riktigt hur det gick till. Men efter att allt blod blivit borttorkat och jag fått mammas och pappas tröst så kunde jag somna om igen.


I morse sov jag riktigt länge. När jag till sist vaknade sa jag "Mamma sussa, pappa sussa". Till sist fick jag upp pappa, så att han kunde göra välling till mig. Jag har faktiskt lite pli på honom!


Efter lunch tog mamma och jag bussen ner på stan medan pappa stannade hemma. Han hade ju så mycket att göra. Mamma och jag gick i affärer och tittade på bl a överkast. Jag satt snällt i vagnen och spanade. Till sist blev det dock lite tråkigt, så då passade jag på att ta en tupplur.


När vi kom hem igen var det matdags. Pappa är lite sur på mig för att jag ofta äter dåligt när han lagar mat. På dagis brukar jag äta mer än fröknarna och när mamma lagar mat brukar det mesta slinka ner. Jag åt lite dåligt även i dag, men en del fick jag i mig i alla fall. Sedan tackade jag artigt för maten. Det är något nytt som jag har lärt mig bara de senaste dagarna. Pappa tycker att jag är en väluppfostrad liten pojke... för det mesta i alla fall.


I morgon är det ny vecka igen!


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 2 april 2008 20:17

Vi var ute och lekte på förmiddagen i dag på dagis. Precis när solen inte ville vara framme för på eftermiddagen så sken solen med full styrka. Snacka om dålig planering. I alla fall ska pappa gå och jobba i morgon. Han tycker nog själv att han inte kan gå hemma och mesa längre när både mamma och jag springer i väg och gör våra dagssysslor. Inga skandaler, utskämmningar eller så idag, utan en dag helt utan händelser av vikt. Jag fick dock bada i 40 minuter tills mina fötter såg ut som russin och vattnet var kallt.


/Gustav genom pappa

Av Gustav & Filippa - 1 april 2008 21:56

Pappa är bra klen han. Han fick lov och vara hemma idag från jobbet med feber och huvudvärk. Själv så är jag pigg och kry. Var inte allt för sugen att gå till dagis idag, men det kan också bero på att jag inte ville lämna ifrån mig min Aquadoodle-platta. Så det blev lite grin när jag skulle gå. På dagis har jag, Kim och Hannes busat idag. Vi lekte bl a med kuddar. Pappa var så pass oklen så att han kunde hämta mig på eftermiddagen. Men när vi skulle in och handla sa jag stopp. Jag ville inte gå in och satte igång en stor show med skrik och grin. Slog pappa gjorde jag också. När vi var klara ville jag inte gå ut heller utan gick in i affären när pappa skulle betala. Sen var det en viljornas kamp på väg hem som pappa tyvärr vann. Till slut lugnade jag ned mig och pappa och jag tittade på Nalle Puh på tv. På kvällskvisten kom morfar och hämtade mig. Han hade inte träffat mig på en vecka och hade lite abstinens.


/Gustav genom pappa

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24 25 26 27
28
29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Blogkeen
Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se