Alla inlägg under juni 2008

Av Gustav & Filippa - 22 juni 2008 22:38

Så var midsommarfirandet över för den här gången! Midsommarafton tillbringade jag, mamma och pappa med farmor och farfar i deras stuga i Mångberg. På förmiddagen var det ganska dåligt väder, så då höll vi oss mest inomhus, men efter en lång tupplur var vädret bättre så då fick jag bl a sparka boll och träffa min syssling Alexander. Det blev dock inte så mycket lek, utan vi tittade mest på varandra. Jag passade också på att vattna lite där jag tyckte att det behövdes, bl a en gammal stubbe som såg väldigt torr ut. Efter att ha ätit middag, som bl a bestod av grillad korv, så gick jag ner till dammen med mamma, pappa, farmor och farfar. Där tittade jag förundrat på allt vatten. Till sist var det dags att gå hemåt igen eftersom farmor och farfar var tvungna att åka.


Om midsommarafton blev rätt lugn, så hände det desto mer på midsommardagen! Då var det nämligen majstångsresning i Bomansberg och självklart ville jag delta i festligheterna. När jag kom dit fick jag en glad överraskning. Farfar hade nämligen fixat en egen gunga till mig! Mina kusiner Amanda och Ellen var också där och vi tre härjade runt så att varken mamma eller pappa orkade hänga med i vårt tempo. Jag och Ellen drack vatten direkt från pumpen, så till sist var jag mer blöt än torr. Jag fick också dansa runt majstången för första gången och så drack jag nog 20 liter saft och åt 14 bullar, i alla fall tyckte mamma att det kändes som så. Jag hade med andra ord jättekul och Amanda och Ellen är mina nya idoler! Till sist var vi tvungna att åka och då slocknade jag nästan direkt i bilen.


Efter gårdagens bravader sov jag ända till kl 10.30 i dag. En stund efter att jag gått upp kom min syssling Alexander och hans mamma över med födelsedagspresenter till mig. Jag fick en brandbil, en bok och en DVD-film. Tack Alexander! Jag har lekt med brandbilen nästan hela dagen och ville till och med ha med den i sängen när jag skulle sova!


På eftermiddagen fick jag mannekänga i maskläder. Jag ska nämligen till fotografen på onsdag och då var vi tvungna att prova de kläder som jag ska ha på mig där. På sista bilden ovan kan ni se hur fin jag är som dalmas. Till sist var det dags att lämna Mångberg och styra kosan mot farmors och farfars lägenhet och det moderna livets bekvämligheter igen. Tänk vad en helg går fort!


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 19 juni 2008 15:46

Snart åker jag för att dansa runt midsommarstången! Fast dit jag ska säger man majstång istället. Mycket märkligt - det är ju trots allt juni och midsommar! Men det kanske farmor och farfar kan förklara för mig?


Glad midsommar önskar Gustav!

Av Gustav & Filippa - 18 juni 2008 23:28

I dag så började då mitt liv efter dagis. Jag väckte mamma ca kl 08 i morse med uppmaningen "Mamma upp!". När inte det verkade fungera så bytte jag taktik och sa istället "Byta blöja". Då blev det äntligen fart på mamma och jag fick både ny blöja och en flaska med välling.


Kl 10.30 kom morfar och hämtade mig. Han och mormor ville nämligen umgås lite med mig eftersom jag snart ska resa bort. Jag blev borta hela dagen och under tiden passade mamma bl a på att baka, tvätta och städa badrummet. När jag kom hem var det pappa som stod i köket och bakade kakor. Jag fick smaka några och visade tydligt mitt gillande med högljudda "Mmmmm". Pappa är inte så pjåkig på det här med bakning, trots att han egentligen är kock! Efter välling och tandborstning somnade jag gott i soffan med Zlatans namn ringande i mina öron. Tyvärr orkade jag inte se matchen, men Ryssland borde ju vara en mumsbit för Zlatan och kompani... eller?


/Gustav genom mamma 

Av Gustav & Filippa - 17 juni 2008 22:20

Så var den då här. Sista dagen på dagis. Tänk vad tiden har gått fort! Det känns ju som att det var igår jag började... Nog kommer det att bli lite tomt allt! Jag kommer att sakna mina kompisar Simon, Kim och Ludvig, som jag har busat så mycket med under de senaste månaderna. I höst får jag nöja mig med att busa med mamma istället, och som ni vet är hon inte särskilt bra på att busa, men jag får väl lära upp henne!


Sista dagen på dagis så var jag där mellan kl 08.45 och 15.30 Jag hann med att vara ute och leka flera gånger och efter sovstunden så låg jag och mina killkompisar kvar och babblade med varandra. De vuxna förstod dock inte riktigt vad som sades. När mamma kom och hämtade mig så fick jag ge presenter till Carina och Maria, som var de enda fröknarna som var där. Sedan tog mamma ett kort på oss innan det var dags att styra kosan hemåt. Det kändes lite vemodigt att lämna fröknarna och de andra barnen en sista gång. I alla fall så tyckte mamma det, men hon är ju lite blödigare än vad jag är.


När vi kom hem fick jag gröt med jordgubbar. Gott! Sedan bar det av för lite födelsedagsshopping till mig. Jag ska få något med tre hjul, men mer än så tänker jag inte avslöja, utan ni får försöka hålla ut till min födelsedag!


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 15 juni 2008 22:59

I dag har jag varit med mamma och pappa på stan och shoppat. Det inhandlades några födelsedagspresenter till mig, och jag såg faktiskt vad det var, men säg inget till mamma och pappa. De vill ju överraska mig. När vi kom hem ställde mamma sig och bakade rabarber- och jordgubbsmuffins. Jag fyller ju som sagt år snart och mamma och pappa har tydligen tänkt att fylla frysen med godsaker fram till dess. Så det kommer att bakas en hel del framöver. Dessutom har jag skickat iväg några inbjudningskort till mina födelsedagskalas. I år blev det med Nalle Puh-motiv. Helt i min smak!


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 14 juni 2008 20:58

I dag har jag varit hemma hos mormor och morfar och busat. Medan jag var där passade mamma och pappa på att ta en rejäl shoppingrunda. Ryktet säger att det var födelsedagspresenter till mig som inhandlades. Snart fyller jag ju två år och blir stora killen!


I kväll har jag tittat på fotbolls-EM på TV med mamma och pappa. Det var Sverige och Spanien som möttes. Det blev tre mål i matchen och jag jublade varje gång. När sista målet kom på övertid och jag jublade så kallade pappa mig för svartfot. Det var tydligen inte så bra att Spanien gjorde mål, men det kunde ju inte jag veta. Jag har för övrigt nästan likadana kläder som min favorit Zlatan. Heja Zlatan!


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 juni 2008 22:47

Alexander, min tremänning, fyllde visserligen år för ett tag sen men vi var inte på hans kalas då det begav sig. Istället åkte vi och hälsade på i kväll. Han fick en låda med Zoo-Duplo av mig och den verkade vara populär. Jag fick faktiskt också leka lite med den. Vi fick mat av Alexanders föräldrar, men jag ville inte ha. Leksakerna i lekrummet var alltför lockande och till sist gav pappa med sig och jag fick lämna bordet. Men när det var dags för glass åt jag. Först ville jag dock inte ha någon, men frestelsen blev för stor så jag åt två portioner. Sedan lekte Alexander och jag tills det var dags att åka hem.


/Gustav genom pappa

Av Gustav & Filippa - 12 juni 2008 20:16

När pappa hämtade mig idag så var det bara jag och Kim kvar. Vi satt och åt banan när pappa klev in i rummet. Medan pappa pratade med fröken så tittade jag och Kim på foton på oss när vi gjorde kullerbyttor. Men Kim blev lite för närgången så jag knuffade till honom. Han knuffade då tillbaka varpå jag svarade med en ny knuff. Pappa klev då in och sa "ajabaja" typ. Jag blev då lite ledsen och snyftade till ett slag. Men det gick över fort och snart var vi på väg hemåt. Jag gick hela vägen hem hållandes pappa i handen. Lite senare åkte pappa och jag och köpte sushi. Mamma var lite sugen på det så vi fixade det innan mamma kom hem.


/Gustav genom pappa

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards