Alla inlägg under juni 2008

Av Gustav & Filippa - 11 juni 2008 21:39

Igår hände en pinsam sak! Mitt på "Willys" parkering tappade jag byxorna. De fastnade i kundvagnen när pappa skulle dra upp mig. Som tur var satt i alla fall blöjan kvar. Annars hade det kunnat bli riktigt skämmigt! I övrigt var gårdagen lugn.


I dag har jag dock haft en ovanligt bra dag! Jag har varit på ett strålande humör och lärt mina kompisar på dagis färgerna. Kl 15 kom mamma och hämtade mig och vi traskade hemåt hand i hand. Den sista biten ville jag dock bli buren och mamma gjorde mig till viljes. Mitt kära mjukisfår Bä fick dock åka i vagnen. I kväll har jag varit kelsjuk och mest myst med mamma och pappa. De är rätt snälla trots allt!


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 juni 2008 22:54

Jag som normalt är snäll och beskedlig kan faktiskt vara rätt trotsig i bland. Speciellt när det är ont om tid. Då vill jag inte göra som mamma och pappa säger. Det blir mycket "Nej!" och sånt. På dagis har de också fått märka av trotsen. Normalt är jag först med att skrapa av maten efter att vi ätit, men idag stod jag bara där och ville inte skrapa min tallrik. Först när fröknarna släckt ned och de andra barnen lagt sig för att sova, skrapade jag min tallrik och gick och lade mig. Men hemma nu på kvällen har jag varit en go kille i alla fall. Vi var och tittade på en lägenhet och det var full fart på mig och jag charmade folket i min omgivning. Min matlust verkar ha kommit tillbaka. Det var inga problem att slänga i sig pappas köttfärssås och inte heller några problem med vällingen, något som jag ratat under min sjukdom.


/Gustav genom pappa

Av Gustav & Filippa - 7 juni 2008 22:31

Natten blev ganska lugn, trots min höga feber. När jag vaknade i morse så kände jag mig betydligt piggare och det har varit full fart på mig hela dagen. Aptiten har dock inte varit den bästa, men jag har druckit mycket och på eftermiddagen klämde jag i mig två bananer i ett svep. Det verkar som att jag har drabbats av en förkylning, för jag hostar och snorar en del. När snoret rinner alltför mycket så går jag till pappa och ber honom "torka näsan", vilket han snällt gör.


I kväll var dock febern tillbaka, men med lite febernedsättande i magen så hoppas jag att även denna natt ska bli bra.


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 6 juni 2008 21:30

I dag har det funnits många skäl att fira! Dels är det Sveriges nationaldag och dels är det min namnsdag! Hm, undrar vad som egentligen är viktigast?


Nationaldagen firade vi genom att åka till Gamla Uppsala. Där tittade vi på knätofsdans och så hade vi picknick. Pappa hade gjort i ordning goda mackor med korv och gurka till mig, men jag hade ingen större aptit och åt bara en halv macka. Sedan lekte jag lite med bollen och tittade på en stor tupp, som nog gärna hade ätit upp mig om den fick.


Till sist fick vi nog av värmen och styrde kosan hemåt. I kväll har pappa grillat och sedan åt vi middag på balkongen. Jag nobbade dock både korven, färskpotatisen och tomaterna. Jag ville inte ens ha jordgubbar och glass, som mamma och pappa försökte muta mig med för att jag i alla fall skulle få lite i magen.


När mamma frågade mig om jag ville ha paket så sken jag dock upp. Det är ju trots allt Gustav som har namnsdag i dag och självklart vill jag ha paket! Mamma gick då och hämtade ett stort paket som jag genast slängde mig över. Det innehöll en kassaapparat! Precis en sådan som jag har lekt med hos mina kompisar. Jag blev naturligtvis jätteglad och satte genast igång att stoppa pengar i den och trycka på alla knappar. Som pricken över i:et kom sedan morfar över med en Barbapapabok till mig. Jag älskar allt som har med Barbapapa att göra och blev såklart jätteglad ännu en gång.


När morfar hade gått var det dock slut på det roliga. Då upptäckte nämligen mamma och pappa att jag hade feber. Inte undra på att jag knappt har ätit någonting i dag. 40,0 grader stannade tempen på! Nytt rekord för lilla mig! Genast åkte alla kläder av och så fick jag febernedsättande. Hoppas att det bara är något övergående för det är inte kul att ha feber i den här sommarvärmen...


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 juni 2008 22:34

Vi var ute och lekte med vatten idag på dagis. Det var jätteroligt, men jag blev alldeles dyngsur. Sen skulle fröknarna smörja in oss med solkräm.  Inte lika roligt. Jag skrek som en stucken gris och ville inte bli insmord. När jag kom hem med mamma var pappa redan hemma. Vi åkte till Gränby och handlade lite tills imorgon då det är Sveriges nationaldag.


/Gustav genom pappa

Av Gustav & Filippa - 3 juni 2008 22:25

I dag blev det inget dagis för mig. Istället har jag varit hemma och myst med mamma. Hon var tydligen undervisningsfri, så hon tänkte vara hemma och jobba. Det där jobbandet såg jag dock inte så mycket av. Inte förrän i kväll i alla fall.


Dagen blev för övrigt väldigt lugn. Vi har inte gjort något särskilt, så det finns egentligen inte så mycket att berätta. I kväll har jag varit på en liten visit hos mormor och morfar. När jag kom hem var ganska grinig, så efter några känsloutbrott tyckte pappa att det var läge att natta mig. Tänk att man kan bli så trött av att inte gå på dagis!


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 2 juni 2008 21:19

Det var upp tidigt som vanligt på måndagar. Men en stor skillnad från förra veckan är att jag är mycket gladare på mornarna. Det kan bero på att jag sover bättre nu och är utsövd. På dagis var allt som vanligt. Vi var ute på förmiddagen och eftermiddagen då det blev mellanmål i gröngräset. Men när klockan blev två och pappa normalt hämtar mig var allt inte som vanligt längre. Pappa har nämligen börjat jobba heltid nu och då hämtar han inte mig förrän klockan 16. En riktig långkörare med andra ord. Men det gör inget för det ger mig mer tid till att leka med de andra barnen. Nu på kvällen har pappa och jag busat och byggt koja i sängen innan det var dags för mig att gå och lägga mig.


/Gustav genom pappa

Av Gustav & Filippa - 1 juni 2008 22:02

Vi tyckte att det var alldeles för varmt att vara kvar i stan idag. Så vi gjorde i ordning en matsäck, lade ner en filt och en boll och åkte till en badplats utanför stan. Här sparkade jag boll och provade på att testa vattentemperaturen. Det var lite för kallt för mig (även för pappa), så det blev inget bad. Jag ville inte ens doppa fötterna och att gå ut på bryggan var jätteläskigt, men till sist tog jag mod till mig och vandrade ut på den tillsammans med mamma. På vägen hem såg vi några får som vi stannade och tittade på. Väl hemma igen så bjöds det på kyckling och färskpotatis samt tomater. Tomaterna gick ned, likaså kycklingen, men potatisen fick vara. Till efterrätt fick jag jordgubbar och det var i alla fall riktigt gott! Sedan låtsades jag vara Nalle Puh och och satte skålen för ansiktet och sa "Äta honung". Det tyckte mamma och pappa var jätteroligt av någon konstig anledning.


/Gustav genom pappa

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards