Alla inlägg under oktober 2008

Av Gustav & Filippa - 22 oktober 2008 23:57

I dag har vi haft en ganska tråkig dag här hemma. Jag vaknade ovanligt tidigt i morse med konskevensen att såväl jag som mamma och Filippa har varit trötta och sega större delen av dagen. På eftermiddagen gick vi och lade oss i sängen allihopa och snart sov jag sött. När jag vaknade igen var jag lite ledsen, men som tur var så hade pappa kommit hem från jobbet och kunde muntra upp mig.


I kväll har jag tagit mig ett dopp i badbaljan. Jag brukar numera sitta och leka med duschslangen i badbaljan, men mammas försök att duscha av mig är fortfarande inte särskilt populära. Jag är definitivt en badkille och ingen duschkille!


/Gustav genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 20 oktober 2008 23:27

I morse när jag vaknade så fick jag en smärre chock. Pappa låg ju inte i sängen som han brukar! Han började nämligen jobba i dag efter sin nio veckor långa ledighet. När mamma berättade det för mig så kom det några tårar. Det är ju så roligt när vi är hemma alla fyra!


Innan lunch tog jag, Filippa och mamma oss ut i det gråa höstvädret. Vi tog en promenad till en lekpark i närheten, där jag fick göra av med lite energi medan Filippa låg och sov i vagnen. När det var dags för lunch promenerade vi hem igen. Jag har dessvärre varit på ganska dåligt humör i dag och fick följaktligen ett utbrott när mamma ville sätta på mig haklappen vid lunchen. Ibland tycker mamma att det är väldigt synd att jag har slutat att sova på dagarna för en dag som denna hade jag definitivt behövt det.


/Gustav genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 19 oktober 2008 22:40

Åh, vilken trist söndag det blev! Mamma och pappa har mest städat och tvättat hela dagen. Jag hjälpte till så gott det gick genom att plocka undan leksakerna i lekrummet och sedan dammsuga det. Av någon konstig anledning så dammsög dock pappa lekrummet en gång till lite senare...


I kväll har jag fått ett varmt bad av mamma. Efter en flaska välling somnade jag tryggt i sängen bredvid mamma och lillasyster medan mamma sjöng Trollmors vaggvisa för mig. Innan dess hade jag dock försiktigt viskat Titta TV istället, men då skrattade mamma bara åt mig...


/Gustav genom mamma


Av Gustav & Filippa - 18 oktober 2008 23:13

Så var det lördag igen! Dagen började ganska lugnt. Pappa och jag smög upp utan att väcka mamma och lillasyster, som sov så sött. När de äntligen gick upp åkte pappa och jag iväg för lite shopping.


På eftermiddagen tog vi en promenad i det kyliga höstvädret. Syrran och jag lät dock våra föräldrar stå för promenerandet och somnade snart i vagnen. När jag vaknade igen var vi nästan hemma. Vad som hänt däremellan vet jag faktiskt inte. Väl hemma var det dags för middag. I dag blev det stekt fläskytterfilé med pommes strips och rosépepparsås. Smarrigt värre!


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 15 oktober 2008 21:19

I dag var det dags för kontroll på BVC igen. Ja, inte av mig utan av lillasyster såklart. Hon väger numera 4915 gr och är 58,6 cm lång. Hon har alltså gått upp nästan ett kilo sedan hon föddes. Det syns faktiskt, för hon har blivit lite rundare på sistone. Huvudomfånget stannade på 40 cm, så nu vet mamma vilken storlek på mössa som lillasyster drar.


Efter att ha ätit lunch gick pappa och jag ner på stan. Där tog vi en fika med Elsa, Alma och deras pappa. Sedan gick vi till en lekplats i närheten, där Jonatan och Sebastian slöt upp med sin pappa. Nu blev det full fart! Vi tjoade, sprang, hoppade, åkte rutschkana, gungade... Ja, jag tror ni förstår. Det var fullt ös från början till slut. Inte så konstigt att jag somnade i vagnen på väg hem!


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 14 oktober 2008 21:12

Tänk vilken snäll lillasyster jag har fått! Hon är go och glad för det mesta. Nu kan man t o m prata med henne och få gensvar i form av ett solskensleende. Hon är en kvällspigg liten tjej, men när hon väl har somnat så sover hon numera hela nätterna. Hon brukar vakna mellan kl 06 och 07 på morgonen - vilket mamma i och för sig tycker är i tidigaste laget - men efter lite mat så somnar hon om och sover i några timmar till. Mamma och pappa håller med andra ord på att bli lite bortskämda, men som tur är så finns ju jag som kan köra lite med dem när det behövs. Men jag är ju go för det mesta även jag, och dessutom är jag världens snällaste storebror som gärna ger lillasyster en klapp på kinden eller en puss om det behövs!


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 oktober 2008 22:30

I dag har jag och lillasyster invigt vår sprillans nya syskonvagn. Det är en lite annorlunda syskonvagn, där vi inte sitter bredvid varandra, utan i olika våningar (eller hur jag nu ska uttrycka det). Vagnen har bara tre hjul, vilket gör den lätt att köra. Både mamma och pappa var väldigt nöjda efter premiärturen, så det verkar ha varit en bra investering!


Premiärturen gick för övrigt till gammelmormor, där vi blev bjudna på saft och fullkornskex. Jag lekte med alla bilar som gammelmormor har letat fram ur sina gömmor. Jag har ju en hel soffa med gamla leksaker hemma hos henne. Väl hemma igen ställde sig pappa och lagade mat. I dag blev det ris med köttfärssås. Gott! I kväll har jag hjälpt pappa att bada lillasyster. Den här gången verkade hon faktiskt gilla att bli badad! När mamma tog över för att torka henne blev det dock ett himla liv. Det blev nog kallt för det lilla flickebarnet!


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 oktober 2008 22:20

I dag har vi haft besök igen. Det var min syssling Alexander som var här och hälsade på med sina föräldrar. Pappa hade bakat kladdkaka som vi bjöd på. Alexander och jag lekte fint med varandra, men vi gruffade också lite om mitt leksakståg. Jag tyckte inte riktigt om när han satte igång det, så då sa jag "Sluta!" med eftertryck. Alexander brydde sig dock inte så mycket. Istället började vi busa med hans pappa, som tålmodigt lät oss hållas. Vi kittlade honom och han kittlade oss. Lillasyster verkade dock inte gilla den ljudvolym som vi höll, men det är lika bra att hon vänjer sig. Det är svårt att busa ljudlöst!


/Gustav genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18 19
20
21
22 23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Blogkeen
Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se