Alla inlägg under oktober 2008

Av Gustav & Filippa - 10 oktober 2008 22:58

I dag har jag varit hemma hos mormor och härjat större delen av dagen. Vi tog en promenad med vovven och sedan fick jag pannkaka till middag. Så småningom kom morfar hem från jobbet och då härjade jag med honom också.


Mamma, pappa och Filippa satt dock inte sysslolösa medan jag var borta. De var istället till Österby bruk på julmässa. Där insöp de julstämningen och gick runt bland tomtar och god mat. Det är faktiskt inte så långt kvar till jul nu! Snart kan jag skriva önskelista till tomten. För det är han som bestämmer om man får några julklappar. Han vet tydligen om man har varit snäll under det gångna året. Det påstår i alla fall mamma och pappa. Själv tycker jag att de är lite för gamla för att tro på tomten...


/Gustav genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 8 oktober 2008 23:26

I dag har jag och Filippa haft besök av Edvin och hans mamma. Vi fikade på äppelmuffins och sedan körde vi bilar så däcken rykte. Jag visade också Edvin runt i lägenheten och berättade bl a var lillasyster brukar sova. När Edvin och hans mamma hade gått åkte vi iväg för att spana barnvagnstillbehör m m. I morgon kommer nämligen min och syrrans nya vagn som vi kan åka båda två i!


Lillasyster är förresten bra go! Hon har börjat fyra av några riktiga solskensleenden när man gör grimaser för henne. Dessutom "pratar" hon. Vi förstår dock inte riktigt vad hon säger, men gulligt låter det!


/Gustav genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 7 oktober 2008 23:42

Vilket underbart höstväder vi har haft i dag! Vi kunde naturligtvis inte stanna hemma i det fina vädret utan efter lunch blev det en promenad till Vaksala torg, där det var höstmarknad. Det var trångt och mycket folk, men det märkte inte lillasyster och jag så mycket av. Vi sov nämligen sött i våra vagnar och lyckades missa marknaden helt.


I kväll har vi haft besök av Oliver och Elias med föräldrar. Pappa hade bakat en delikat äppelkaka som vi bjöd på. Jag och Elias lekte en hel del med varandra. Jag busade också lite med Oliver när jag fick chansen. Till sist var de tvungna att bege sig hemåt, men som tur var lämnade de kvar lite äppelkaka som jag mumsade i mig när de hade gått.


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 oktober 2008 23:56

I kväll har mamma och pappa satt upp min gamla Laban-mobil vid Filippas säng. Hon tyckte att den var jättespännande och låg och spanade när Laban och hans familj for runt ovanför hennes huvud. Lillasyster blir mer och mer medveten för varje dag. Då och då kommer det ett litet leende och ibland låter det nästan som att hon försöker prata med oss. Vi får väl se om hon blir lika pratglad som jag när hon blir större.


Lite senare så tog jag mig ett bad. Efter badet så blev jag torkad av mamma och medan hon gick iväg för att hämta en blöja så kissade jag på pottan! Duktigt, eller hur? Men observera att jag kissade PÅ pottan, och inte i den... Det mesta hamnade på badrumsgolvet, men det stänkte lite på pottan så därför kan nu mina stolta föräldrar äntligen säga att jag har kissat på pottan...


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 4 oktober 2008 23:36

I kväll har det varit värsta draget här hemma! Emilia med föräldrar var nämligen här på besök. Mamma och pappa är fascinerade över att två små barn kan låta så mycket. Och då är inte lillasyster inräknad... Emilia och jag härjade alltså för fullt. Fast vi hann också med att mysa lite. Det blev många kramar och pussar och en hel del hålla i handen. Jag vet inte riktigt varför, men Emilia och jag har alltid varit väldigt kramgoa mot varandra. Ca kl 21 var Emilia och hennes föräldrar tyvärr tvungna att bege sig hemåt. Då var jag trött efter allt springande och kramande och däckade i soffan med en flaska välling.


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 3 oktober 2008 23:18

I förmiddags kom morfar och hämtade mig. Han och jag hade nämligen kommit överens om att gå över till gammelmormor och pyssla i hennes trädgård. Vi var där i flera timmar och jobbade. Mamma, pappa och Filippa passade under tiden på att åka till IKEA. Där inköptes en stor vit byrå. Mamma och pappa har nämligen börjat inse att vi kommer att bli kvar i vår trea ett tag till och då är vi i stort behov av förvaring. Därav inköpet av byrån, som vi har placerat i sovrummet.


När jag kom hem så hjälpte jag pappa att montera ihop byrån. Det var många delar att hålla reda på så det var nog tur att jag kom hem. Trots det blev det några smådelar över, så vi får väl se om byrån klarar natten...


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 1 oktober 2008 23:42

Vilket trist väder vi har haft i dag! Det har regnat och regnat - och så har det regnat lite till... På eftermiddagen trotsade vi dock vädrets makter och åkte ner på stan. Där shoppades det kläder till mig. Jag fick en röd fleecejacka och en svart- och vitrandig mössa. Stackars lillasyster fick ingenting!


I kväll har pappa bakat bagels. Jag hjälpte självklart till. Pappa fick dock ont i öronen efter ett tag för jag pratade hela tiden. Jag är en riktig liten babbelkille som pratar nästan jämt, oavsett om någon lyssnar eller inte. Mamma och pappa påstår att det var därför som jag självmant slutade med napp i somras. Det går ju inte att prata med en napp i munnen!


/Gustav genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18 19
20
21
22 23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Blogkeen
Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se