Alla inlägg under november 2008

Av Gustav & Filippa - 21 november 2008 23:59

I kväll har hela familjen varit ute och ätit på restaurang. Det var faktiskt första gången som alla fyra var med. Vi var till en thailändsk restaurang och åt buffé. Gustav tyckte att maten var jättegod och han bangade inte för lite starkare mat, men favoriten var nog ändå kycklingspetten. Personalen var jättesnäll så han fick äta gratis, men hade de vetat hur mycket han skulle äta så hade de nog inte varit så generösa... Vi barn skötte oss självklart exemplariskt, så mamma och pappa kunde gå stolta därifrån.


Efter maten väntade storhandling. Kylen var nästan tom här hemma, men det är den inte längre!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 19 november 2008 23:14

I dag har Filippa haft namnsdag för första gången! Hon heter nämligen Elisabeth i tredjenamn och Elisabeth är ju dagens namnsdagsbarn. Detta har naturligtvis firats. Först med mormor och morfar, av vilka hon fick en sorts speldosa, och sedan i kväll med mamma och pappa, som hade köpt en mjukissköldpadda till henne. Denna sköldpadda var dock lite speciell eftersom den också är en bok. Även Gustav blev firad, fastän han inte heter Elisabeth. Men han är ju världens bästa storebror! Mormor och morfar hade köpt en kastrull med lite tillbehör till honom. Om han ska gå i pappas fotspår så gäller det ju att börja i tid!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 18 november 2008 23:55

Vilket väder vi har haft i dag! I morse så regnade det och på eftermiddagen övergick regnet i snö och slask. Inget uteväder med andra ord! För att ändå ha någonting att göra så bakade vi chokladmuffins på eftermiddagen. Mamma hade huvudansvaret, Gustav hjälpte till och Filippa tittade på. Gustav lyckade bl a knäcka ett ägg i sin hand så att det rann ut över halva köksbänken. Slutresultatet blev i alla fall gott. Så gott att Gustav sedan nobbade middagen.


Efter maten lämnade mamma oss i pappas förvar och åkte ner på stan. Då var Gustav helt plötsligt hungrig, så pappa fixade till lite gröt. När mamma kom hem hade hon bl a en gigantisk tomte med sig. Den ska tydligen stå brevid granen i jul och om den inte passar där så kan Gustav alltid ha den som sparringpartner. De är ju nästan lika stora...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 17 november 2008 23:00

I förmiddags kom morfar och hämtade Gustav. Morfar var nämligen ledig från jobbet så de skulle till gammelmormor och hälsa på. Där satte de upp talgbollar till fåglarna och Gustav fick leka med bilarna som gammelmormor letat fram till honom. Under tiden var mamma och Filippa hemma och tog det lugnt.


När pappa kom hem från jobbet åkte han, mamma och Filippa iväg för att köpa en svart julstjärna att hänga i sovrumsfönstret. De hittade dessvärre ingen snygg, så det blir till att fortsätta leta.


Ca kl 18 kom Gustav hem efter en lång dag med morfar. Efter lite lek så blev det en flaska välling och sedan hopp i säng. Lillasyster var dock vaken i många timmar till...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 16 november 2008 23:37

I morse gick pappa upp först. Efter någon timme fick han sällskap av Gustav och till sist lyckades även Filippa och mamma slita sig från sängen. Efter en sen frukost och lite slalomtittande på TV for vi alla iväg för att shoppa. Vi var till Rusta och köpte en julgransmatta och en ljusslinga  och sedan blev det inhandling av mat på Willys. Gustav tyckte att Rusta var en rolig affär där det fanns mycket kul att pilla på. När vi kom hem ställde sig pappa och lagade älg till middag. Efter maten lyxade vi till det lite med vaniljglass och pepparkakor. Det tyckte Gustav självklart var jättegott. Efter ett bad och en flaska välling var det dags för Gustav att sova. Lillasyster fick dock stanna uppe som vanligt. Hon är ju en riktig nattuggla, som är som piggast på kvällarna och tröttast på mornarna. Undrar vem hon brås på?


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 15 november 2008 23:41

Lördagen började lugnt. Gustav och pappa gick upp först, medan Filippa och mamma låg kvar i sängen och sov en stund till. Efter att ha kollat på slalom på TV åkte pappa iväg och handlade lite förnödenheter.


På eftermiddagen åkte vi till Åkersberga för att hälsa på Emilia och hennes föräldrar. Där blev vi bjudna på en trerättersmiddag. Gustav och Emilia härjade på som vanligt, men den här gången blev det inga pussar och kramar som det brukar bli. Men när kvällen var slut och det var dags att åka hem så fick Gustav äntligen en kram av Emilia. Bättre sent än aldrig! Sedan vinkade vi adjö och på vägen hem somnade alla gott i bilen. Alla utom pappa såklart...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 november 2008 22:36

Ännu en ganska tråkig novemberdag har passerat. Tur att vi syskon har varandra! Eller som Gustav spontant uttryckte det i förmiddags: Gustav tycker om lillasyster!


Dagens höjdpunkt var annars när vi barn fick träffa mormor och vovven en stund. Mamma och pappa skulle nämligen till banken och prata pengar. Som ni alla vet är vi ju lite trångbodda och förr eller senare måste vi köpa något nytt, men i dessa finanskrisens dagar känns inte bostadsmarknaden helt stabil. När mamma och pappa var hemma igen blev det sejgryta med ris till middag. Sedan hände det inte så mycket mer denna novemberdag...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 november 2008 21:43

Dagarna går och snart är vi halvvägs in i november. Det trista vädret uppmuntrar inte direkt till några utomhusaktiviteter utan vi är mest inne med mamma och myser. Filippa har upptäckt sina händer och fötter och kan ibland ligga och tokstirra på dem. Hon är lika snäll som vanligt, men har åter kommit in i en period där hon sällan somnar innan midnatt, vilket mamma tycker är lite jobbigt. Sedan sover hon å andra sidan hela förmiddagarna, vilket gör att Gustav och mamma får lite tid att umgås på tu man hand, precis som i "fornstora dar".


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12 13
14
15 16
17 18 19
20
21 22 23
24
25
26 27 28
29
30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards