Alla inlägg under november 2008

Av Gustav & Filippa - 9 november 2008 20:34

I dag har vi haft besök av pappas kusin Johan. Han ville kolla in Filippa och sedan satt han och pappa och snackade om allt mellan himmel och jord. Efter att han hade gått var det dags för mamma att laga middag. I dag blev det lite extra festligt med stekt fläskfilé och pommes strips. Det är ju fars dag och det måste naturligtvis firas. Efter maten uppvaktade vi barn pappa med presenter och tårta. Vi hade köpt en bok och en flaska av Blossas årgångsglögg till honom. Tårtan var en vanlig prinsesstårta. Pappas favorit med andra ord!


Dagen till ära bar Filippa klänning för första gången. Närmare bestämt en röd Laban-klänning som hon fått av mormor och morfar. Hon blev jättesöt i den och verkade tycka att det var kul att ligga och dra upp den med sina händer. Tur att hon inte är blyg av sig!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 8 november 2008 21:41

I dag tog vi barn en rejäl sovmorgon tillsammans med mamma. Stackars pappa vaknade flera timmar före oss, men det var nog skönt för honom att få lite tid för sig själv. Till sist gjorde vi andra honom sällskap och det blev en lugn start på dagen. På eftermiddagen tog mamma och Filippa en promenad till Gränby centrum, medan pappa och Gustav passade på att laga punkteringen på bilen. Så småningom dök även de upp på Gränby centrum och gjorde tjejerna i familjen sällskap. Efter lite handling av mat bar det hemåt igen. När vi kom hem var det middagsdags och pappa ställde sig i köket och slängde ihop lite kyckling fajitas. Gott tyckte Gustav! Pappa blev dock lite besviken på Gustav när han glatt mumsade i sig champinjoner. Det är ju bland det värsta som pappa vet...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 6 november 2008 22:52

I kväll har Gustav mumsat i sig tre bitar citron- och lakritskaka. Vi har nämligen haft besök av några kompisar till mamma, och Gustav ville bara ha mer och mer av kakan som mamma bakade igår. Till sist sa dock mamma och pappa stopp, men då fortsatte Gustav att härja i soffan istället. Så nu tänker nog mammas kompisar adoptera bort bebisen som de ska få i april... Som tur var höll sig dock Filippa lugn, så vi får väl hoppas att de inte blev helt avskräckta!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 november 2008 22:44

I dag har vi inte haft någon bra dag här hemma. Först ringde kommunen angående dagisplats för Gustav. Den enda plats de kunde erbjuda var på ett dagis för blöjfria barn mellan 3 och 5 år. Gustav kommer då bara vara 2,5 år och dessutom är han långtifrån blöjfri. De skulle tydligen inte ha några skötbord på det här konstiga dagiset, så nu blir det inget dagis för Gustav i vår. Om inte ett mirakel inträffar vill säga... Sedan skulle pappa och Gustav åka iväg för att handla. Problemet var bara att bilen hade fått punktering, så det var bara för pappa att vända. Som om inte detta vore nog har Filippa varit jättekinkig i kväll. Hon som nästan alltid är glad annars. Så det är bara att säga god natt och hoppas på en bättre dag i morgon!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 3 november 2008 23:00

Så var det ny vecka igen. Dagen började lugnt, men på eftermiddagen tog mamma med oss ut på en promenad. Vi gick till en stor lekplats i närheten. Gustav passade på att klättra och åka rutschkana medan Filippa låg i vagnen och sov. Gustav provade också på en jättestor gunga som man kunde ligga i. Efter en stunds gungande så höll han nästan på att somna. I alla fall såg det så ut. När vi hade varit där en stund så kom det fler barn som ville leka, bl a en pojke vid namn Kasper. Han och Gustav spanade in och förföljde varandra. Till sist var det dags att gå hemåt för att fixa lite mat. Gustav var dock inte helt med på noterna utan var tvungen att mutas med bokstavskex. När pappa kom hem från jobbet satte sig grabbarna i familjen och byggde lego, medan mamma lagade ris med köttfärssås till middag. Sedan var det plötsligt kväll igen!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 1 november 2008 23:45

Så var det dags att vända blad i almanackan igen. November är här och det har blivit kallt ute. Dagen till ära fick Filippa inviga sin nya overall. Den är rejält stor i nuläget, men kommer inte att räcka hela vintern. Som tur är kan hon sedan ta över storebrors overall som han hade när han var liten. Gustav har för övrigt spenderat större delen av dagen hos mormor och morfar, där han sov över i natt. Han har blivit rejält ompysslad, men också visat upp sin trotsiga sida när han och morfar var till affären och handlade, så nu vågar nog inte morfar visa sig där på ett tag...


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12 13
14
15 16
17 18 19
20
21 22 23
24
25
26 27 28
29
30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards