Alla inlägg under januari 2009

Av Gustav & Filippa - 21 januari 2009 23:39

Det är nog dags att gå i strejk! Pappa är på krigsstigen och vill klippa Gustavs hår igen. Men Gustav och mamma står emot än så länge. Sådana lockar klipper man inte av utan vidare!


Annars har allt varit som vanligt i dag. Gustav var på dagis mellan kl 09 och 14. Dagens lunch var soppa och pannkakor, som Gustav glatt mumsade i sig. Han leker gärna med de äldre barnen och pratar tydligen om sånt som äldre barn brukar prata om, t ex att dinosaurierna äter upp varandra. När mamma och Filippa kom och hämtade Gustav på eftermiddagen så följde han snällt med, men sedan vägrade han att åka ståbräda och ville att mamma skulle bära honom hela vägen hem, vilket mamma inte var så pigg på av olika anledningar (tungt barn + halka + barnvagn = dålig kombination). Men hem kom vi till sist, även om det tog sin lilla tid...


Filippa sover minimalt på dagarna nuförtiden. Mamma tycker att hon borde ta chansen och sova nu när det är lugnt hemma, men det tycker inte Filippa. I morse väckte mamma henne ca kl 08, sedan har hon sovit max en timme under dagen (några minuter här och där), men orkar ändå vara uppe lika länge som mamma och pappa. Tur att storebror inte är lika uthållig på kvällarna i alla fall.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 20 januari 2009 23:04

Så var det dagisdags för Gustav igen. Han var väldigt svårväckt i morse och mamma fick kämpa ordentligt för att han skulle vakna. Efter lämning på dagis blev Gustav lite ledsen, men det gick över när fröknarna pysslade om honom. När det var hämtning kl 14, så fick han en kram av sin kompis Vilma och sedan följde han snällt med mamma hem. Han hade inte sovit på dagis i dag, men det tog han igen senare på kvällen, när han och resten av familjen slocknade i sängen samtidigt som Obama svor presidenteden på TV. Så spännande var det...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 19 januari 2009 21:43

I dag har Filippa varit på 4 1/2-månaderskontroll på BVC. Hon fick då bl a visa hur duktig hon blivit på att ligga på mage och hålla uppe huvudet. Dessutom testade BVC-sköterskan gripreflexen samt mororeflexen. Filippas mororeflex är nu borta, precis som den ska, och BVC-sköterskan sa att det nog var första gången som hon varit med om ett barn som tyckte att det var kul att falla bakåt. De flesta brukar annars tycka att det är lite läskigt, men Filippa var på ett riktigt solskenshumör och skrattade och log åt det mesta som sköterskan gjorde. Lilltjejen väger numera 6710 gr och är 65,6 cm lång. Huvudmåttet ligger på 43,7 cm. Hon växer och frodas precis som hon ska och kunde gå därifrån "med beröm godkänt" stämplat i rumpan. Bildligt talat alltså...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 17 januari 2009 22:18

I dag har vi haft celebert besök från Mora. Det var farmor och farfar och våra kusiner Amanda och Ellen som kom och hälsade på. Amanda och Ellen var lite extra nyfikna på Filippa, som de aldrig träffat tidigare. Till en början tog vi det lite lugnt här hemma. Eller lugnt var nog fel ord. Snarare var det full fart, i alla fall på Gustav och Ellen, som lekte så det stod härliga till. Men till sist orkade inte ens Ellen hålla Gustavs höga tempo. Hon är ju trots allt hela 10 år nu!


Så småningom tog vi oss ner på stan. Där passade Amanda på att shoppa lite. Av shopping blir man dock hungrig, så vi gick till en restaurang och åt asiatisk och sushibuffé till middag. Gott! Efter det ville tjejerna se domkyrkan, så vi svängde förbi den innan vi styrde kosan hemåt igen. Strax därefter fick vi vinka adjö till farmor, farfar, Amanda och Ellen för den här gången, men förhoppningsvis syns vi snart igen!


/Gustav och Filippa genom mamma 

Av Gustav & Filippa - 15 januari 2009 23:21

I morse så var Gustav och mamma vid dagis strax efter kl 09 som vanligt. Där var det utelek på gården, men efter en stund så sa mamma hej då och försvann. Gustav klarade sig dock utmärkt ändå, och när hon kom tillbaka ca kl 14 så låg han och sov! Punktmarkeringen hade med andra ord lyckats. Allt hade gått jättebra och nu kan man säga att inskolningen är så gott som avklarad. Gustav kommer från och med nu att gå på dagis 15 timmar i veckan, närmare bestämt tisdag-torsdag kl 09-14. Det blir nog lagom!


Kvällen har annars varit rätt lugn. Pappa har varit och handlat mat och blöjor, mamma och Filippa har sovit och Gustav har lekt hund. Sedan var det Gustavs och pappas tur att sova, medan mamma försökte göra en insats i hemmet. Vi är trötta familjen just nu efter inskolning och nedrustning av julen. Hur hinner folk med allt som måste göras egentligen?


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 14 januari 2009 22:41

Även i dag var det inskolning på dagis. När vi kom dit strax efter kl 09 var alla barn ute och lekte som vanligt. Efter en stund fick mamma säga hej då och gå in i värmen och dricka lite té. När det skulle ätas lunch var mamma fortfarande borta, men strax innan vilan dök hon upp igen. Det hjälpte dock föga mot Gustavs myror i benen. Han har sååå svårt att ligga still när det är vila! Efter ett tag fick alla barn som inte somnat gå upp igen och då blev det bl a bak med play-do-deg. Allt hade gått bra medan mamma var borta, så i morgon ska hon få vara borta ännu längre. Men en av fröknarna ska ligga tätt bredvid Gustav när det är dags för vila. Det blir punktmarkering alltså...


Kl 14 bar det hem till mormor och morfar som vanligt. Det var en glad Filippa som mötte upp oss. Även hon hade haft en bra dag. Genast när vi kom dit förvandlades Gustav till en hund, som skällde, flåsade och satt fint för att få "godis". Inlevelseförmågan är det då inget fel på!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 januari 2009 23:40

Inskolningen av Gustav har fortsatt i dag. Det började som vanligt med utelek på gården. Sedan blev det dock lite annorlunda jämfört med tidigare. Istället för samling inomhus hade vi julgransplundring utomhus. Det dansades runt granen och sjöngs klassiker som Grinolles visa och Små grodorna. Allt avslutades med raketen, vilket Gustav tyckte var roligast av allt. Att få stampa med fötterna och skrika hur högt man vill passar verkligen hans humör för tillfället!


När det var dags att gå inomhus så försvann mamma in på personalrummet och Gustav fick klara sig på egen hand för första gången. Det gick hur bra som helst, men lite skönt var det nog när mamma var tillbaka lagom till lunch. I dag stod för övrigt korv stroganoff med ris på menyn.


Efter lunch var det vila, men Gustav hade myror i benen och ville inte alls ligga stilla på en madrass och lyssna på Pippi Långstrump. Till sist fick han äntligen gå upp, men han hade nog behövt sova en stund, för sedan var han grinig och envis som synden under återstoden av dagen. I alla fall om ni frågar mamma och pappa...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 januari 2009 23:44

I dag fortsatte inskolningen av Gustav på dagis. Allt gick bra, även om mamma nu börjar inse vilket busfrö till son hon har. Gustav är mer vild än tam och tar varje chans han får till att busa. En annan lustig sak som hände på dagis var att Gustav inte sjöng alls på dagens sångstund. Detta är alltså samma kille som sjöng högst av alla i fredags... I övrigt var det full fart hela tiden, även om varken mamma eller Gustav tyckte att dagens lunch, som bestod av fiskbullar, var någon riktig höjdare.


När vi var klara på dagis runt kl 14 så gick vi hem till mormor och morfar, där Filippa väntade. Allt hade gått jättebra och Filippa hade varit en riktig liten solstråle, även om hon naturligtvis blev glad över att få träffa mamma och Gustav igen.


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards