Alla inlägg under mars 2009

Av Gustav & Filippa - 25 mars 2009 18:23

I dag kunde Gustav gå till dagis igen. Det är svårt att tro att han hade feber i förrgår, för nu är han precis som vanligt. Filippa är också på bättringsvägen, så nu hoppas vi att det är slut på sjukstugan för den här gången!


I morse när mamma lämnade Gustav på dagis så pratade hon en stund med fröken. Samtidigt så stod Gustav och Edvin och letade efter leksaker i den stora lådan ute på gården. Då sa Gustav att han tycker om Edvin. Fröken konstaterade då att Gustav ofta säger att han tycker om de andra barnen på dagis, vilket tydligen är mycket ovanligt. Mamma förstod inte riktigt om det är bra eller dåligt, men vi får väl hoppas att det är det förstnämnda!


När pappa kom hem från jobbet så åt vi våfflor med vaniljglass, björnbär och sylt till middag. Smaskens! Gustav tyckte nog att glassen var godast. Konstigt, eller hur? Även Filippa fick en bit våffla att mumsa på. Hur mycket hon fick i sig av denna är dock svårt att avgöra, men hon höll sig sysselsatt en bra stund. Filippa har ännu inte fått några tänder, så hon kan ju inte tugga eller bita loss något, utan smälter snarare maten i sin mun. Men det verkar ju fungera det också, i alla fall när man äter våffla!


/Gustav och Filippa genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 24 mars 2009 22:18

I dag har Gustav varit betydligt piggare än igår och det har varit full fart här hemma. Något dagis blev det inte för honom, men i morgon får han gå om han inte återinsjuknar i natt. Lilla Filippa har dock varit mycket sämre och haft feber. Snoret har runnit på henne hela dagen och hon har varit röd runt ögonen. Humöret har det dock inte varit något större fel på, även om hon har varit trött. Nu får vi hoppas att hennes feber blir lika kortvarig som storebrors.


På grund av hälsotillståndet i familjen så har vi varit hemma hela dagen och inte gjort något särskilt. På eftermiddagen, medan pappa var på jobbet, så bakade mamma en Leksandskaka till pappa. Hon tyckte att han behövde muntras upp lite efter alla motgångar som Leksand haft på sistone. Kanske var det det som behövdes, för Leksand vann ju i kväll!


/Gustav och Filippa genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 23 mars 2009 22:31

I dag har Gustav inte varit sig riktigt lik. I förmiddags somnade han i soffan och efter lunch somnade han på golvet i lekrummet. Mamma kunde senare konstatera att han hade lite feber, så under resten av dagen har han legat i sängen och tittat på tecknad film på TV. Någon middag ville han inte ha, men han har i alla fall fått i sig frukt, en tunnbrödsmacka, mjölk och en flaska välling. Mamma och Filippa är också lite krassliga, men de är bara snoriga och har ingen feber. Pappa är den enda i familjen som hittills har hållit sig frisk. Något dagis blir det inte för Gustav i morgon, men förhoppningsvis är febern borta till dess. I övrigt är det inget större fel på honom. Han är inte alls lika snorig som Filippa har varit, men vem vet, det kanske kommer?


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 22 mars 2009 23:30

Här hemma är vi lite förkylda för tillfället. Det var Filippa som var först ut. Mamma tror att hon har blivit smittad av något barn på dagis. När vi hämtar Gustav på dagis så brukar det nämligen samlas flera barn runt Filippa för att spana på henne. Ofta rinner snoret på dessa barn, eller så hostar och nyser de. Nu har även mamma blivit förkyld och Gustav är också så smått på gång. Det här är Filippas första riktiga förkylning, men som tur är så yttrar den sig bara som snorighet än så länge och vi får hoppas att det inte blir värre än så.


Annars har det inte hänt så mycket i dag. Mamma har städat och tvättat lite och i kväll har hon, pappa och Filippa varit och köpt gummistövlar till Gustav och en rosarutig jacka till Filippa. Gustav var under tiden hos mormor och morfar. Mamma tyckte tydligen att det blev lugnast så.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 21 mars 2009 22:14

I dag har vi varit på äventyr i Stockholm! Vi åkte hemifrån ca kl 10.30 i förmiddags. Drygt en timme senare anlände vi till Junibacken, som var vår första anhalt i Stockholm. Junibacken är "ett lekfullt museum med barnboken i centrum." Så står det i alla fall på deras hemsida. Vi började vårt besök på Junibacken med att åka Sagotåget genom Astrid Lindgrens förtrollade värld. Det tyckte både Gustav och Filippa var jättekul. Gustav tyckte dock att det blev lite läskigt när vi kom till Ronja Rövardotter och Bröderna Lejonhjärta. När tåget stannade var vi framma vid Villa Villekulla, där Pippi Långstrump showade för fullt. Vi kom dock fram i slutet av föreställningen, så vi hann tyvärr inte se så mycket. Sedan busade Gustav i Villa Villekulla en stund innan det var dags för en lätt lunch. Besöket på Junibacken avslutades med att Gustav fick sitta i Mamma Mus knä och laga mat i mumintrollens hus.


När vi var klara med Junibacken vandrade vi den korta biten till Vasamuseet. Regalskeppet Vasa är verkligen en ståtlig syn, men Gustav hade mycket spring i benen och tyckte konstigt nog att det var roligare att springa runt och att åka hiss än att känna historiens vingslag. Några skelett spanade han dock in, men under en tavla föreställande Gustav II Adolf tog energin tillfälligt slut. Filippa var trött efter alla intryck från Junibacken och sov igenom besöket på Vasamuseet.


Efter Vasamuseet styrde vi kosan hemåt igen. Hemma i våra kära hemstad tog vi oss in till stan och käkade sushi- och asiatisk buffé till middag. Gustav var som vanligt nuförtiden dålig på att äta, men fick i alla fall i sig lite kyckling och bröd. Sedan var äventyren slut för den här gången!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 20 mars 2009 23:20

I förmiddags kom morfar och hämtade Gustav. De tog då en promenad till gammelmormor, där de skottade undan gammal snö och fikade. På eftermiddagen lämnade morfar av Gustav hos mamma, som stoppade honom och Filippa i vagnen för att gå ner på stan. Gustav somnade snart, men Filippa höll sig vaken under promenaden. På stan träffade vi pappa. Mamma, pappa och Gustav passade på att käka sallad till middag i en galleria, medan Filippa fick nöja sig med en flaska. Sedan shoppades det kläder till oss barn. Filippa fick tre klänningar och Gustav en mössa och ett par vantar. Mamma och pappa blev dock påminda om varför det inte är så smart att shoppa när man har en 2-åring med sig. Det är liksom svårt att slappna av när 2-åringen tycker att det är mer spännande att åka rulltrappa och springa runt som en galning än att titta på kläder.


I morgon bär det av till Stockholm!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 19 mars 2009 23:02

I dag fick Gustav klara sig utan sin bästa kompis Edvin på dagis, men det gick bra ändå. Medan Gustav var på dagis så passade mamma och Filippa på att ta en promenad. De gick bl a till en affär och tittade på tapeter. Filippa sov mest hela tiden. Kl 14 var det hämtning av Gustav, som då ville hem för att dricka mjölk och vatten. Man blir tydligen törstig av att gå på dagis!


Dagens middag bestod av hemmagjorda hamburgare, men som vanligt så åt Gustav nästan ingenting alls. Han satt bara och petade i maten. Det är nog bäst att pappa, som är kock, tar över matlagningen här hemma. Gustav verkar ju bojkotta mammas mat nuförtiden. Vad vet väl en simpel lärare om matlagningens ädla konst?


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 18 mars 2009 22:59

Pappa är lite deppig i kväll. Leksand har nämligen åkt på sin tredje raka förlust i ishockeyns kvalserie. Utöver det så har dagen varit bra. Gustav har härjat på dagis och Filippa har varit hemma med mamma och myst. När det var dags för hämtning ville Gustav inte gå hem, utan han ville till mormor och morfar istället. Efter lite övertalning så gick mamma med på det. När Gustav ändå var iväg på äventyr så passade mamma, pappa och Filippa på att shoppa lite på Ikea och Kvantum. Men som vanligt kom de hem utan några av de saker som de skulle köpa. Den här gången lyckades de bl a glömma ris. Våra föräldrar är verkligen kassa på att handla!


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Blogkeen
Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se