Alla inlägg under mars 2009

Av Gustav & Filippa - 17 mars 2009 22:06

I dag var det dagisdags igen. När mamma och Filippa lämnade Gustav strax efter kl 09 så sprang han och Edvin genast iväg och lekte. Det är aldrig några problem att lämna Gustav, utan han säger hej då och sedan är det lek som gäller.


När det var dags för hämtning kl 14 hade Gustav fullt upp. Han och de andra barnen lekte att de var frökens svans. När leken var slut så fick mamma klä på honom overallen. Kängorna ville han dock sätta på själv. Dessa är vattentäta och tur är väl det! I dag ville nämligen Gustav gå hem och då passade han på att hoppa i varje vattenpöl som fanns! Och det var många eftersom snön äntligen håller på och smälter bort nu. När han kom till en vattenpöl som skulle nå honom till knäna lyckades dock mamma få honom att gå runt.


Väl hemma började mamma så smått med maten medan Gustav satte sig framför TV:n och varvade ner efter promenaden hem. När mamma tittade till honom så låg han plötsligt och sov i soffan. Det var nog jobbigt att hoppa i vattenpölar...


När Gustav till sist vaknade så skulle han få mat, men han åt bara en bråkdel av vad som serverades. Filippa är inte så mycket bättre hon. Hon började dricka vatten i torsdags och då gick det bra, men i dag såg hon ut som om hon svalt en citron när hon fick vatten. Vi får nog åka upp till Mora med henne. Det var ju där som Gustav lärde sig att dricka vatten. Vattnet här i stan duger tydligen inte åt familjens finsmakare!


/Gustav och Filippa genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 15 mars 2009 23:59

I går kväll var mamma och pappa bortbjudna, så vi barn fick träffa mormor och morfar istället. Gustav sov även över hos dem i natt, men Filippa som är lite mer kvällspigg blev upphämtad på vägen hem. Mamma och pappa ville inte slita ut mormor och morfar alltför mycket.


I dag har vi varit ute och promenerat i det fina vårvädret. Det blev en långpromenad till pappas favoritbutik Bauhaus. Sedan hamnade vi på Elgiganten, där en sladdlös dammsugare inhandlades lite oväntat. Mamma och pappa har länge suktat efter en sådan, men nu slog de äntligen till. Det kan nog behövas för de stökar till så mycket här hemma!


/Gustav och Filippa genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 13 mars 2009 21:55

I eftermiddags så var det party hos gammelmormor, som fyllde 86 år. Mamma tog med oss barn på en promenad dit. Vi hade köpt värmeljus, en korsordsbok och choklad i present till henne. Gustav hjälpte gammelmormor att öppna paketen, så att hon inte skulle behöva slita ut sig. Så småningom kom även pappa dit. Han fick fika och ynnesten att ge Filippa potatis- och laxpuré, medan mamma jagade Gustav upp och ner i trappan.


Till sist var vi barn trötta och det blev dags att åka hem. Väl hemma så ville Gustav ha välling. Mamma och pappa sa inte emot, utan pyjamasen åkte på och sedan blev det en flaska välling i soffan. Kl 18.40 så sov Gustav sött efter lite högläsning av mamma ur favoritboken "Hitta Nemo". Så går det när man vaknar rekordtidigt på morgonen...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 mars 2009 23:40

Det är nog som man säger... Arga katter får rivet skinn!


Men för att lugna alla oroliga läsare kan vi berätta att Gustav varken är en katt eller särskilt arg av sig, utan bara gillar att prova plåster!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 mars 2009 22:48

I morse så lämnade mamma och Filippa av Gustav på dagis som vanligt. Då yrde snön ute och mamma mumlade någonting om att nu får det allt ta och bli vår. När det var dags för hämtning så var det dock Foffa, d v s morfar, som dök upp. Gustav låg då och sov, men följde sedan snällt med morfar hem till honom och mormor. Då fick Gustav sin andra överraskning för dagen eftersom lillasyster var där. Mamma var nämligen ute på äventyr. Hon skulle tydligen fixa till håret och till skillnad från Gustav betrodde hon inte pappa med det. Konstigt, eller hur? Allt gick bra hos mormor och morfar. Vi skötte oss exemplariskt och tur var nog det eftersom vi ska få träffa dem igen på lördag när mamma och pappa ska iväg på nya äventyr.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 mars 2009 22:45

I eftermiddags var det föräldramöte på Gustavs dagis. Det var dock inte ett traditionellt sådant, utan i form av öppet hus. Mamma, pappa och Filippa var där, medan Gustav själv var hemma hos mormor och morfar.


Särskilt pappa tyckte att det var kul att se lite vad Gustav pysslar med på dagarna. Han har ju inte sett så mycket av dagiset eftersom det är mamma som både lämnar och hämtar Gustav. Dagisfröknarna hade satt upp foton på barnen i olika situationer och det fanns konstverk och annat att beskåda. Dessutom blev det en hel del prat med Gustavs finska dagisfröken. Mamma och pappa dröjde sig kvar ända till slutet, så sedan somnade Filippa utmattad i vagnen efter att ha spanat på allt och alla.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 mars 2009 22:19

Gustav har alltid varit en glupsk liten kille, men det verkar ha förändrats den senaste tiden. I alla fall här hemma. På dagis äter han i regel två eller tre portioner, men när det är matdags hemmavid så händer det alldeles för ofta att han inte vill ha någon mat alls. Dessutom har han blivit mycket petigare med maten och äter bara vissa saker på tallriken.


Ta middagen i dag som ett exempel. Först skulle Gustav inte ha någon mat alls. Fine tänkte mamma och pappa och lät honom hållas. De åt upp sin mat, gav Filippa banangröt och diskade undan. När allt var klart så kom dock Gustav med ledsen röst och undrade var hans mat hade tagit vägen. Den stod då i kylskåpet, så pappa värmde upp den i mikron och sedan satte sig Gustav till bords. Han åt riset och de rivna morötterna, men köttfärssåsen ville han inte ha. Mamma tror att denna plötsliga kinkighet kommer från dagis, där de andra barnen är rätt petiga av sig. Det är med andra ord inte bara förkylningar och magsjukor som smittar på dagis...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 8 mars 2009 23:24

Så har ännu en helg passerat. Helgens milstolpe var nog när Gustav lärde sig att ta på sig sina vinterkängor helt på egen hand. Mamma och pappa blev så stolta att de till och med lät honom gå omkring med kängorna inomhus. Nu längtar mamma till den dagen då Gustav även kan ta på sig vinteroverallen själv, men det lär nog dröja ett tag.


Annars har helgen varit ganska lugn. Gustav och Filippa får mer glädje av varandra för varje dag som går, även om nog Gustav tycker att Filippa har lite väl långa fingrar ibland. Från att mest ha legat och spanat på Gustav så tar hon nu för sig allt mer och om Gustav inte passar sig så norpar hon hans leksaker, vilket inte alltid faller i god jord. Särskilt inte om den norpade leksaken råkar vara hans älsklingsbil Blixten McQueen, som ju är jordens åttonde underverk, eller i alla fall den finaste och snabbaste bilen i hela vida världen! Inte ens pappas Saab kan konkurrera med Blixten McQueen!


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Blogkeen
Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se