Alla inlägg under mars 2009

Av Gustav & Filippa - 6 mars 2009 22:42

Majskrokar är jättemumsigt! Det tycker i alla fall Gustav och Filippa. Enligt mamma så smakar de ingenting, eller möjligtvis papper...


När Gustav var liten så fick han majskrokar ibland. De är perfekta för små bebisar som ska lära sig att äta på egen hand. Nu har majskrokarna kommit till användning igen och i dag fick Filippa prova på dem för första gången. Hon mumsade glatt i sig och verkade tycka att det var kul att äta på egen hand. Fast hon får nog vara på hugget om hon vill ha några fler, för det finns nog risk att storebror äter upp dem annars.


/Gustav och Filippa genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 5 mars 2009 22:17

I morse var mamma och Filippa på inskolningssamtal på dagis. Gustavs första tid där skulle nämligen utvärderas. Huvudpersonen själv fick dock inte medverka, utan han var ute och lekte i snöyran med de andra barnen. Det var mest mamma som pratade under samtalet, men fröken tyckte i alla fall att inskolningen hade gått bra för Gustav. Han leker mest med Edvin, men hänger med på det mesta som händer. Han är duktig på att prata och på att äta, men är lite busig ibland vid vilan, dock inte så att det stör. Det verkar med andra ord som att han får gå kvar!


/Gustav och Filippa genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 3 mars 2009 22:12

Tänk om Gustav visste vad Filippa pysslar med när han är på dagis! Då tar nämligen Filippa chansen och leker med hans leksaker. I dag var det en av hans favoritbilar som bokstavligen föll Filippa i smaken. När katten är borta dansar råttorna på bordet, som man brukar säga.


Mamma har nog förresten inte riktigt förstått hur duktig Filippa är på att sitta utan stöd. I dag så satt lilltjejen en lång stund på golvet medan hon höll på med Gustavs leksaker. Liten har blivit stor!


En annan rolig sak är att Filippa precis har upptäckt tjusningen med att släppa saker på golvet för att sedan titta var de tar vägen. Man ser väldigt väl när hon tänker släppa något, även om det sedan tar några sekunder från tanke till handling. Men när det är gjort så letar hon nyfiket med ögonen för att lokalisera föremålet i fråga. Så nu kommer mamma och pappa att få böja på ryggen många gånger framöver...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 1 mars 2009 23:59

I natt så sov Gustav och Filippa hos mormor och morfar. Det var första gången som Filippa sov borta utan mamma och pappa. Som tur var hade hon dock brorsan med sig. Allt gick i stort sett bra, även om hon vaknade några gånger under natten. Var höll då mamma och pappa hus? Jo, de var på bröllopsfest och kom tydligen hem väääldigt sent i natt, eller tidigt i morse rättare sagt...


Av förklarliga skäl var mamma och pappa därför väldigt trötta i förmiddags. Efter lunch fick vi dock äntligen återse våra kära föräldrar. Vi tog då en promenad till Gränby centrum för några inköp. Vi barn hade dock gått upp tidigt i morse så vi passade på att sova i vagnen under promenaden hem.


I dag är förresten en väldigt speciell dag! Filippa fyller sex månader och som om inte detta vore nog så har Gustav namnsdag. Det är nämligen Albin i dag. Dessa händelser måste naturligtvis firas med pompa och ståt, eller i alla fall med tårta och presenter. En prinsesstårta inhandlades därför på Gränby. I den satte pappa sex ljus eftersom Filippa nu har uppnått den aktningsvärda åldern av sex månader. Storebror hjälpte till att blåsa ut ljusen och sedan smaskade han glatt i sig tårta för både sig själv och lillasyster. Även Filippa fick smaka lite tårta, närmare bestämt av grädden, som gick ner utan problem. Sedan var det presentöppning. Mamma och pappa hade köpt en Nalle Puh-telefon till Filippa och ett Bamse-spel till Gustav. Vi har nämligen alldeles för få leksaker här hemma!


Mamma tycker att Filippa har blivit så stor! Hon är jätteduktig på att sitta och sitter nu helt utan stöd i mammas och pappas säng. Att sitta på golvet känns dock fortfarande lite läskigt. Dessutom har hon blivit otroligt klåfingrig och drar och sliter i allt hon kommer åt. Självklart måste allt också provsmakas. Det här med att rulla runt visar hon dock inget intresse för. På denna punkt är hon väldigt lik Gustav, men det blev ju folk av honom också!


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Blogkeen
Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se