Alla inlägg under april 2009

Av Gustav & Filippa - 16 april 2009 22:14

I dag innan Gustav skulle gå hem från dagis så ställde sig han, Vincent och Anton och kramades alla tre. Det var hur gulligt som helst! De är verkligen söta mot varandra de där killarna.


Gustav är för det mesta väldigt kramgo av sig och innan han lägger sig på kvällen brukar han vara noga med att ge resten av familjen både puss och kram. Han är en mjuk liten kille, vår Gutta. Det är under det smeknamnet som han går här hemma. Detta eftersom han inte kunde säga Gustav när han var mindre, utan istället blev det Gutta. Filippa i sin tur kallas antingen för Flippan eller Flippisen. Kärt barn har många namn!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 15 april 2009 21:54

En helt vanlig onsdag går mot sitt slut. Gustav var på dagis kl 09-14. Edvin var inte där, men det gjorde inte Gustav så mycket utan han lekte med Vincent och Anton istället. Under tiden var mamma och Filippa hemma och tog det lugnt. Filippa sov som vanligt ett längre pass runt lunch. Mamma satte sig då en stund vid datorn. Så mycket mer vågar inte mamma göra medan Filippa sover. Lilla fröken är nämligen väldigt lättväckt ibland, så att diska eller tvätta är inte att tänka på.


På vägen hem från dagis så tittade vi förbi Gustavs gamla dagis. Mamma gläntade lite försiktigt på dörren och vem stod där om inte Gustavs gamla fröken. Hon kände genast igen Gustav och tyckte att han blivit så lång! Gustav sa ingenting utan tittade mest under lugg. Denna lugg som snart ryker all världens väg. Pappa är nämligen på krigsstigen igen och hotar med att klippa Gustavs hår. Han tycker tydligen att alltför många tar Gustav för en tjej. Fortsättning följer...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 14 april 2009 21:44

I dag när Gustav blev hämtad från dagis så tyckte en av dagisfröknarna att hans kompis Anton skulle säga hej då till Gustav. Lilla Anton nöjde sig dock inte med detta utan han gav dessutom Gustav en kram för att sedan avsluta det hela med en puss. Gustav protesterade inte, men såg lite förvånad ut. Sött var det i alla fall!


Annars har både Gustav och Filippa varit väldigt trötta i dag. Filippa sov i drygt två timmar kring lunch och Gustav låg fortfarande och vilade när mamma hämtade honom från dagis. Det tar hårt att vara i Blåkulla!


I kväll har Gustav och Filippa fått påskägg av mormor och morfar. Gustavs ägg innehöll bl a en tupp och DVD-filmen Mamma Mu och Kråkan medan Filippa fick bl a en höna och en äggkopp, som matchar övriga familjens äggkoppar. Tack, tack!


Som om inte detta vore nog så gjorde Gustav ett kärt återseende i kväll. Hudson Hornet är återfunnen! Han låg i en låda med böcker och friden kan därmed återinta vårt hem.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 april 2009 22:39

I dag har pappa och Gustav varit duktiga och bytt till sommardäck på pappas gamla saab. Mamma och Filippa stannade inomhus och duschade och diskade istället. Efter maten så tog vi en promenad till Gränby centrum för att inhandla blöjor och lite annat. Filippa somnade på vägen dit, medan Gustav somnade på vägen hem.


Vid nattningen i kväll så blev mamma mäkta imponerad av Gustav. Kvällens bok blev som så många gånger förr Hitta Nemo. Mamma förstår dock inte riktigt vad Gustav ska med henne till när denna bok ska läsas. Han kan den ju nästan utantill! Han citerade långa meningar rakt av för mamma, med komplicerade ord som barrakuda, palettkirurgfisk och mördarmaskin. Mamma blev för en gångs skull alldeles paff!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 april 2009 22:54

Efter att ha sovit inne i stan i natt så for vi tillbaka till farmor och farfar när vi ätit frukost och gjort i ordning oss. Där blev vi bjudna på älggryta med ris till lunch. Sedan väntade fika ute i det fria. Gustav tog chansen och gjorde av med lite spring i benen. Han fick bl a låna en rolig anka av farfar som han röjde runt med. Filippa blev trött bara av att titta på och passade på att ta en tupplur i pappas famn.


Kl 14.50 styrde vi kosan hemåt. Hit anlände vi nästan exakt tre timmar senare. Till Gustavs bedrövelse är dock en av hans favoritbilar, Hudson Hornet, spårlöst försvunnen. Som tur är har han dock numera två Blixten McQueen att leka med. Annars skulle nog bedrövelsen vara betydligt större, men han kanske befinner sig i chock fortfarande?


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 april 2009 21:52

Igår så anlände vi alltså till Blåkulla, eller Dalarna som en del kallar det. Vi blev väl mottagna av farmor och farfar, som dock saknade både huckle och kvast. Efter god mat och lite utesvistelse så sov Gustav över där i natt medan mamma, pappa och Filippa tillbringade natten i farmors och farfars lägenhet i stan.


I dag så slöt mamma, pappa och Filippa upp med resten av gänget igen. Efter att ha ätit lunch så åkte dock mamma, pappa och vi barn iväg på en liten biltur. Först var vi och hälsade på pappas faster Ingegerd. Det besöket sov dock Gustav igenom. Sedan styrde vi kosan mot vår syssling Alexander och hans nära och kära. Där blev vi bjudna på fika och sedan blev det lek för Gustav och Alexander. De kastade bl a barkbåtar och kottar i bäcken. Till sist var det dock dags att åka tillbaka till farmor och farfar för att måla ägg och äta påskmiddag. Filippa fick gröt på burk medan Gustav proppade i sig köttbullar för kung och fosterland.


Efter maten var det äntligen dags att öppna påskäggen! Först fick vi påskägg av farmor av farfar. Gustav fick ett bokstavspussel och bokstavskex, medan Filippa fick en body och en bok med söta katter. Sedan var det dags för påskäggen från mamma och pappa. Gustavs innehöll en blå Blixten McQueen-bil, ett skrivset med Blixten McQueen, dvd-filmen Pinocchio samt ännu mera bokstavskex. Filippas ägg innehöll i sin tur tre aktivitetsklossar, en bitring, två kortärmade tröjor till sommaren samt majskrokar. Tack för alla fina presenter! Hoppas att det snart blir påsk igen!


Innan vi for in till stan för kvällen fick vi även besök av en tvättäkta påskkärring! Hon var stor och bullrig och hade en kanadensare med sig, men nog var det en påskkärring allt! Vi visste väl att vi hamnat i Blåkulla, även om del envisas med att kalla det Dalarna...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 april 2009 20:17

Tänk att vi var tvungna att fara ända till Blåkulla för att den skulle komma, Filippas första tand! Den sitter till vänster i hennes underkäke och precis som med Gustav var det pappa som fick äran att upptäcka den. Pappa är väldigt stolt över detta. Än så länge så syns den bara som något svagt vitt i tandköttet, men känner man med fingret så är det alldeles vasst! Filippa har som tur är inte alls påverkats av tandsprickningen, utan hon är precis som vanligt. Det är kanske därför som både mamma och pappa blev så överraskade över att första tanden kom just nu!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 april 2009 10:52

Glad Påsk önskar påskkärringarna Gustav och Filippa!


Nu far vi till Blåkulla på våra nyinköpta kvastar för att hälsa på de andra påskkärringarna!

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards