Alla inlägg under maj 2009

Av Gustav & Filippa - 23 maj 2009 22:34

I förmiddags blev vi barn "dumpade" hos mormor och morfar. Våra kära föräldrar skulle nämligen iväg och titta på kakel, klinker, utemöbler m m. Vi fick både lunch och middag hos mormor och morfar och självklart skötte vi oss exemplariskt. Efter middagen blev vi hämtade, men kosan styrdes inte hemåt utan till Gränby centrum, där det inhandlades bebispresenter och mat. Sedan var det äntligen dags att åka hem. Väl hemma åkte pyjamasarna på och sedan blev det mys i soffan framför Robinson. Gustav fick en liten skål popcorn, som han snabbt mumsade i sig. Till sist somnade han i pappas famn, medan Filippa som vanligt höll ut ett bra tag till.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 22 maj 2009 23:39

I dag har pappa varit ledig från jobbet. Dagen blev dock inte särskilt mycket roligare för det. Våra kära föräldrar har nämligen inte haft särskilt mycket tid för oss, utan pappa har rensat på vinden och mamma har börjat att packa. Snart flyttar vi nämligen till hus! Kanske var det därför som Filippa bestämde sig för att somna först kl 23 i kväll. Ibland måste man ju få ge igen lite...


/Gustav och Filippa genom mamma 

Av Gustav & Filippa - 21 maj 2009 22:35

Filippa är allt en riktig nattuggla! När hon var pytteliten så somnade hon i regel först efter midnatt någon gång. Så illa är det inte längre, men det är väldigt sällan hon somnar innan kl 21 på kvällen. Häromkvällen somnade hon först vid 23 och i kväll hade klockan hunnit bli 22.15 innan hon tyckte att det var sovdags. Mamma och pappa hade gärna sett att hon somnade senast kl 20, men det har nog aldrig hänt. Det konstiga är att hon inte sover särskilt mycket på dagarna heller. I dag har hon nog sovit max en timme - ovanligt lite i och för sig - men orkar ändå vara uppe till kl 22.15 Konstiga unge!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 20 maj 2009 22:59

I dag så kom det! Filippas första ord! Hon har ju alltid varit ganska pratglad av sig, och länge sagt da-da, ma-ma, pa-pa osv. I dag nådde dock hennes pratsamhet nya höjder när hon och mamma satt och snackade med varandra. Mamma hade sagt titta några gånger, när Filippa plötsligt själv utbrister i ett solklart titta. Mamma trodde knappt sina öron, men för säkerhets skull så upprepade Filippa det några gånger till. Det har även tidigare ibland låtit som att hon försökt säga vissa ord, t ex lampa, men nu rådde det verkligen ingen tvekan om vad hon ville ha sagt. Vilken stor tjej vi plötsligt har här hemma!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 19 maj 2009 22:43

I dag var det dagisdags för Gustav igen. Som vanligt så kom han dit strax efter kl 09 i morse. Under sina fem timmar på dagis så hann han både bråka med sin kompis Anton och busa vid sångsamlingen. Dessutom ritade han av mamma och pappa. Hans fröken Birgitta blev så imponerad av hans konstnärlighet att hon satte upp en av hans teckningar på väggen och om mamma förstod rätt så var Gustavs teckningar lite utöver det vanliga. En blivande Picasso kanske?


Annars har dagen varit lugn och inte innehållit några större överraskningar. Filippa rör sig allt snabbare, men det är lite synd om henne, för när hon följer efter någon in i ett rum, så hinner hon knappt komma dit innan personen i fråga går därifrån. Det är inte lätt att vara liten!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 18 maj 2009 22:33

I dag har Gustav haft namnsdag. Det är nämligen Erik i dag, som han heter i andranamn. På eftermiddagen uppvaktades Gustav av mormor och morfar med en Cars-matta. Dessutom medföljde en Blixten McQueen, vilken genast blev nya favoriten! I kväll har han dessutom fått två Pingu-filmer av sina kära föräldrar. Så här glad blir man då!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 17 maj 2009 20:50

Vilken strålande vårdag vi har haft i dag! Pappa kände sig mycket bättre när han vaknade i morse, så på eftermiddagen åkte vi hem till gammelmormor och jobbade i hennes trädgård. Morfar var också där. Pappa klippte gräsmattan, mamma tog bort maskrosor och Gustav gjorde rent utemöblerna. Filippa, den lilla latmasken, nöjde sig med att se övriga familjemedlemmar jobba. Härligt var det i alla fall!


Filippa har förresten börjat att krypa på riktigt (d v s på knäna) lite smått. Hon kör dock mest sin gamla stil fortfarande.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 16 maj 2009 23:00

I morse när pappa vaknade hade han ont i halsen och var snorig, så det var bara att ställa in dagens planer och stanna hemma istället. Pappa och Filippa tog en lång tupplur på eftermiddagen medan Gustav tittade på Pippi Långstrump på DVD och mamma fixade mat. I dag blev det hemmagjorda hamburgare med pommes strips, tomat, lök och bladspenat.


Efter maten så tog mamma och Filippa en promenad till Gränby centrum. Mamma tyckte att Filippa skulle passa på och sova lite, men det tyckte inte Filippa. Så länge som hon blev mutad med smörgåskex och majskrokar höll hon sig dock lugn. Mamma shoppade lite sommarkläder till Filippa på H&M, närmare bestämt en t-shirt, en kjol och ett par tights. När mamma och Filippa stod i kö för att betala, så var det en tant som tyckte att Filippa såg busig ut. Fast hon ändrade sig sedan och sa allert istället. Hon verkade inte tycka att busig var någon egenskap att eftersträva...


Visst finns det bus i Filippa allt, men som mamma konstaterade redan igår så finns det även temperament så det räcker och blir över. När det var dags för Filippa och mamma att styra kosan hemåt så var nämligen Filippa jättearg och skrek nästan hela vägen hem. Det hjälpte inte ens att ta upp henne ur vagnen, hon var nästan lika arg ändå. Tvåårstrots och treårstrots har mamma hört talas om, men finns det även åttamånaderstrots?


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards