Alla inlägg under juni 2009

Av Gustav & Filippa - 12 juni 2009 23:56

Näe, det blev ingen inflyttning i dag heller. Allt tar en sådan tid! I natt så "campar" vi på bäddmadrassen i vardagsrummet och i morgon så tar vi nya, och förhoppningsvis friska, tag!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 juni 2009 17:01

I förmiddags så fick Filippa ett sista dopp i badbaljan i lägenheten. Sedan så tog Gustav en dusch och till sist var det mammas tur. Även hon föredrog duschen framför badbaljan. Kl 14 var det avslutning på dagis. Vi traskade dit glada i hågen, men lagom till att vi kom dit så började det att regna. På grund av detta så ägde avslutningen rum på dagis istället för på amfiteatern i närheten. Barnen sjöng sånger som fröknarna hade lärt dem. Gustav, som vanligtvis brukar vara en riktig sångfågel, stod dock och tuggade på sin fleecejacka istället för att sjunga. Efter skönsången gick vi in och fikade. Filippa hade jättekul och kröp omkring helt utan hämningar. Sedan var det dags att promenera hem igen och vänta på att pappa skulle komma hem från jobbet.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 juni 2009 23:58

Näe, det blev ingen flytt i dag som mamma och pappa hade hoppats! De var nog för stora tidsoptimister igår och insåg inte hur mycket det egentligen var kvar att göra. I dag har alltså slitet fortsatt. Snart har mamma och pappa inga egna möbler kvar i lägenheten. I kväll försvann bl  a sängen och skötbordet,  så i natt sover vi bara på en enkel bäddmadrass på golvet. Kylskåpet är också så gott som rensat, så med andra ord har vi varken möbler eller mat för tillfället. Vart ska det här sluta?


Flytten tar kanske hårdast på Gustav, vilket har märkts på dagis. Den här veckan har han somnat på vilan alla dagar. Både igår och i dag så har det knappt gått att få liv i honom när det varit dags för hämtning kl 14. Sena kvällar i kombination med  anspänningen kring flytten är nog förklaringen, så det ska bli skönt med sovmorgon i morgon!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 juni 2009 23:56

Gustav har de senaste veckorna lugnat ner sig betydligt och är inte alls lika trotsig längre. Tvärtom så uppför han sig exemplariskt i de flesta situationer och går oftast att tala till rätta. Naturligtvis finns det undantag, men kanske har den värsta trotsåldern passerat? För den här gången vill säga...


Tyvärr har dock Filippa samtidigt kommit in i en jobbig fas och vill ha uppmärksamhet nästan hela tiden. Helst då av hennes stora idol, som råkar vara mamma. Filippa kan sitta på golvet och vara jätteglad och leka hur fint som helst, men om mamma råkar passera så blir hon plötsligt jätteynklig och vill genast bli buren. Då duger ingen annan än mamma!


Annars så är det sig ganska likt här hemma. Kaoset består med andra ord! Den mesta tiden ägnas åt att packa och flytta möbler från lägenheten till huset och vice versa. Mamma och pappa börjar bli sååå trötta på detta eviga projekt, men förhoppningsvis så går det sista flyttlasset i morgon och sedan kan vi flytta in!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 juni 2009 22:59

Så här har vi det just nu! Kaos är nog det ord som bäst beskriver vårt hem. Mamma och pappa packar och städar, men ändå känns det som om ingenting händer. Vi barn underlättar väl inte direkt situationen, men vi gör vårt för att hålla humöret uppe på våra trötta föräldrar.


Dagens mest intressanta händelse inträffade annars i morse. Då var det nämligen utvecklingssamtal för Gustav. Huvudpersonen själv fick dock inte vara med, utan det var mamma och Filippa som pratade med fröken. Allt går bra för Gustav. Han är duktig på det mesta och hänger med på de upptåg som fröknarna hittar på. Han är lite försiktig av sig, även om mycket av detta har släppt nu på slutet, och han gillar att prata om Blixten McQueen i alla möjliga (och omöjliga) sammanhang. Precis som hemma har han blivit kinkigare med maten, förmodligen påverkad av sina bordsgrannar. Men på det stora hela var allt bara bra!


/Gustav och Filippa genom mamma



Av Gustav & Filippa - 8 juni 2009 23:35

När Gustav var en liten bebis så var en av hans favoritsysselsättningar att dra ut den nedersta lådan i köket och plocka ut allt som låg i den. Extra kul var det kanske eftersom det var hans egen låda med hans egna saker i, som t ex nappflaskor, muggar och tallrikar. Naturligtvis vill inte Filippa vara sämre och nu har även hon upptäckt vilken kul låda som finns i köket!


Annars har även denna dag mest ägnats åt den nära förestående flytten. Det har packats och flyttats och shoppats rengöringsmedel och gardiner. Av denna anledning kom vi barn i säng alldeles för sent i kväll, men har man mycket att göra så blir det så ibland!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 7 juni 2009 22:50

I natt så löpte Filippa amok och tyckte att det var en utmärkt idé att krypa runt i sängen medan övriga familjemedlemmar försökte sova. Hon lyckades till och med väcka sjusovaren Gustav,som fick för sig att han skulle upp och äta frukost redan i 05-tiden. Efter mycket om och men så somnade alla inblandade om på morgonkvisten.


Det var tur det, för i dag så var schemat ganska fullspäckat. Mamma och pappa drog bl a  med oss till vallokalen för att rösta. Sedan var det födelsedagskalas hos Elsa. Där gick det minst sagt livat till. Gustav, Elsa och Jonatan röjde runt som aldrig förr och fick de övriga barnen att framstå som fromma korgossar. Filippa njöt av sällskapet och var glad och lycklig precis hela tiden. Kalaset avslutades som sig bör med en fiskdamm, men som vanligt försvann Gustavs godis spårlöst. Efter kalaset inhandlades lite mat och när vi kom hem blev det rökt lax med kokt färskpotatis och solrosskott till middag. Riktig sommarmat med andra ord!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 6 juni 2009 22:15

I dag har vi tagit nya tag och fortsatt med flyttandet. Det går sakta men säkert framåt. Som tur är så har vi ingen deadline, men vi vill ju självklart bli klara så snart som möjligt. Så kul är det nämligen inte att bo i ett flyttkaos!


Något nationaldagsfirande har vi därför inte hunnit med, men vi har i alla fall firat Gustavs namnsdag! Han fick en buss från filmen Bilar i namnsdagspresent. Självklart blev han jätteglad och började genast att köra med den och Blixten McQueen på golvet.


Lillasyster har varit ganska grinig och klängig i dag. Kanske tycker hon att hon får för lite uppmärksamhet i flyttkaoset? Hon har i alla fall blivit en fena på att krypa "på riktigt". Det är bara när hon blir lite för ivrig som hon faller tillbaka i gamla vanor och hasar sig fram istället.


/Gustav och Filippa genom mamma



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards