Alla inlägg under juli 2009

Av Gustav & Filippa - 11 juli 2009 22:39

Så har ännu en dag med ganska trist väder passerat. Var tog sommaren vägen egentligen? Den som vet kan väl skicka hem den till oss. Vi saknar den!


Dagen har främst ägnats åt shopping och pyssel här hemma. Mamma och pappa var på jakt efter ett sängbord till Gustav, men hittade inget. Det bidde dock ett par fina bokstöd till hans nya bokhylla istället. Efter att ha ätit grillad fläskfilé med rostad potatis till middag så fortsatte pappa med renoveringen av gästtoaletten. I dag så lade han golvet, som består av en svart mosaik som vi hittat på Bauhaus, en av Gustavs favoritaffärer. Sedan blir det en vit mosaik på väggarna. Det blir nog fint som snus!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 juli 2009 23:55

I dag har Gustav och morfar varit till Sala och hälsat på gammelfarfar. Filippa, mamma och pappa passade under tiden på att göra av med sisådär 8000 kr. Det inköptes klinker till hallen och köket, pappa fick en krysslaser och så shoppades det loss på IKEA. Gustav fick en liten bokhylla till sitt rum och en vit hissgardin till fönstret. Så nu börjar det äntligen bli lite ordning och reda i hans rum. Tänk att det är så lätt att göra av med pengar om man bara anstränger sig lite...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 juli 2009 23:11

Så var vi hemma igen efter att ha tillbringat några härliga dagar hos farmor och farfar i masarnas och kullornas land. Vi kom hem redan igår kväll efter att Gustav fått åka motorcykel hos gammelfaster Ingegerd. Dessutom passade Gustav och farfar på att inviga Gustavs metspö. Något napp blev det dock inte denna gång.


I dag har vi mest varit hemma och fixat och donat. Vädret har ju inte direkt bjudit in till något annat. Pappa har slipat och målat tak och element på gästtoaletten. Mamma har fortsatt att fylla bokhyllorna med böcker och annat. Gustav har snickrat med morfar i garaget, medan Filippa mest bara har fått hänga med på alla andras upptåg.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 6 juli 2009 21:39

Ännu en intensiv dag har passerat. I dag har vi bl a ätit lunch med Ellen på Amandas sommarjobb. Pappa körde lite med Amanda, men hon klarade testet. På eftermiddagen fick farmor och farfar besök av fyra amerikanska släktingar och naturligtvis ville vi vara med när de kom och hälsade på. Mamma och pappa fick tillfälla att träna sin engelska, men Filippa charmade alla oavsett språktillhörighet. Bebisspråk verkar funka överallt! Trevligt var det i alla fall!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 juli 2009 22:53

En intensiv helg närmar sig sitt slut. Igår så åkte vi för att hälsa på farmor och farfar. Efter den långa bilresan så fick vi mat och Gustav fick födelsedagspresenter, närmare bestämt Bärgaren (en kompis till Blixten), två Elsa Beskow-böcker, ett metspö och pengar. Metspöt gjorde genast succé och Gustav försökte få napp i en hink med vatten.


I dag så har vi firat farmors och farfars bröllopsdag! De har nämligen varit gifta i hela 40 år och det måste självklart uppmärksammas. Det tyckte Amanda och Ellen också, så de kom över med sin mamma och pappa. Vi dekorerade med ballonger och serpentiner och efter en liten välkomstskål åt vi en god middag bestående av grillad biff med potatissallad, som pappa hade gjort. Middagen avslutades med världens godaste tårta, dekorerad med siffrorna 40 i form av två ljus. Amanda och Ellen pysslade om oss småttingar och Filippa fick bl a gunga för första gången. Filippa visade dessutom - om och om igen - hur duktig hon har blivit på att ställa sig upp. När det är fest så vill man ju visa sig på styva linan även om man är både minst och yngst!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 3 juli 2009 23:13

I morse när vi gick upp så fick vi en smärre chock. Det regnade nämligen ute! Det hör ju inte till vanligheterna nuförtiden, så det kändes faktiskt helt okej med lite dåligt väder. Regnet blev dock inte särskilt långvarigt, men vi stannade trots det inomhus och pysslade lite. Filippa passade på att träna på att ställa sig upp. Nu verkar det verkligen ha lossnat för henne och under dagen har hon bl a ställt sig upp mot soffan och soffbordet.


I dag så jobbade pappa för sista gången på åtta månader! Nu har han nämligen semester och sedan ska han vara pappaledig med Filippa. Detta firade vi med att gå på restaurang i kväll. När vi satt där på restaurangen och väntade på att få beställa så dök plötsligt Gustavs kompis Anton upp med sina föräldrar. Gustav och Anton började genast att leka med varandra. Det märktes att de inte varit på dagis på ett tag, för båda hade energi så det räckte och blev över. Till sist kom maten in och Gustav lyckades slita sig från Anton. Gustav fick en barnpizza med skinka och ananas, medan Filippa fick nöja sig med en burk puré. Har man bara två tänder så finns det inte så mycket annat på menyn!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 2 juli 2009 23:05

I dag har vi varit ute och åkt tåg med mamma och "Foffa". Det var inte vilket tåg som helst, utan Lennakatten, som är en museijärnväg med tåg som dras av ånglok. Det var mysigt att tuffa fram genom grönskan och titta på omgivningarna. Ångloket rykte dock förskräckligt mycket, men det var spännande det också. Vi klev av tåget i Marielund, där vi tog en fika och Gustav och morfar inspekterade loket och vagnarna. Sedan bar det av hemåt igen i sommarvärmen.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 1 juli 2009 23:10

I dag har vårt nya kök kommit. Det dröjer dock ett tag innan det kommer upp. Pappa har ju fullt upp med gästtoaletten för tillfället. Han har jobbat med den hela kvällen och satt upp gipsskivor på väggarna. Av denna anledning har vi fått hålla oss till godo med mamma i kväll, men det funkar ju det också. Nattningarna blir dock lite kluriga när vi bara har en förälder att tillgå. Vi barn somnar nästan aldrig samtidigt, men för att underlätta lite för mamma så har Gustav somnat på egen hand nu två kvällar i rad. Med Bilar i CD-spelaren är ingenting omöjligt!


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards