Alla inlägg under oktober 2009

Av Gustav & Filippa - 17 oktober 2009 21:56

  

De senaste två dagarna har inte varit så bra för Gustavs del. I torsdags så ramlade han och slog i pannan in dörren. Ett stort elakt blåmärke blev det. I går efter dagis så sparkade han i stortån i trappgrinden så att den också blev blå. Ont fick han också. Så ont att han inte kunde gå på foten. I dag är det dock bättre i tån och han börjar så smått att gå normalt igen. Gustav har varit hos mormor och morfar större delen av dagen eftersom mamma och pappa skulle ut och köpa nya köksstolar. I och med den onda tån så var det bäst att Gustav var där istället. Filippa fick dock följa med, hon att inget val. Det blev fyra nya, vita stolar från IKEA. Mamma var dock lite besviken efteråt eftersom IKEA inte hade fått in några julsaker än. Vi köpte även vit färg till fönstret i köket som även målades under sträng övervakning av Filippa. Det är bäst att hon håller koll så att allt går rätt till.


/Gustav och Filippa genom pappa

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 14 oktober 2009 23:30

I dag var det inget dagis för Gustav, som vanligt på onsdagar. Istället träffade vi Jonatan och Sebastian hemma hos dem. Här röjdes det för fulla muggar och Filippa var med på ett hörn hon också. Det bjöds på fika och pappa hade köpt "Smarrys", en slags kokosstång. Rätt som det var så hördes ett "namnam" från Filippa. När pappa tittade dit satt hon och smaskade i sig en "Smarry". Den hade hon tagit från Jonatan, som såg väldigt förvånad ut. Filippa tyckte den var jättegod för hon ville promt ha fler. När vi fikat färdigt gick vi ut en sväng i solen. Dessvärre var det inte lika varmt som det såg ut att vara. Efter att vi varit ute ett tag var vi helt genomfrusna och det var dags att åka hem.


/Gustav och Filippa genom pappa

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 13 oktober 2009 23:15

Så har det då hänt. Säsongens första snö har fallit. Det var inte helt vitt ute men i skuggiga partier låg det fläckvis med snö. Pappa fick lov att skrapa rutorna på bilen innan vi åkte till dagis. Vintern är i antågande.


Efter att pappa och Filippa lämnade av Gustav på dagis åkte de och köpte in lite saker som behövdes till fläkten i köket. Ja, ni hörde rätt. Den har kommit upp och trot eller ej, den fungerar också. Pappa fixade upp den ju igår kväll redan och idag blev allt klart. Filippa, hon gick mest runt och bidrog med glada tjut och tillrop.

När vi hämtat Gustav gick vi till Gränby och kollade lite. Det var ju hela tre dagar sedan vi var där senast. Abstinens! Pappa köpte sig ett par vantar. Ett obligatoriskt besök i leksaksaffären blev det också, men Gustav har nog tröttnat lite på att springa där. Det var nämligen han som sa att vi skulle gå. Så vi gick in på ICA och köpte mjölk innan vi gick hem.


Efter att mamma kom hem och middagen kommit ned i magen satte sig Gustav och Filippa och kikade lite på TV medan mamma jobbade och pappa bakade bröd. Sedan var det dags för John Blund och som vanligt verkar det som han missar Filippa som kämpar på tills hon stupar.


/Gustav och Filippa genom pappa

Av Gustav & Filippa - 11 oktober 2009 23:23

 

  

Filippa vaknade först i morse. Nja, inte helt sant! Gustav vaknade först för att han behövde gå på toaletten men somnade sedan om för att senare vakna igen, troligen av Filippa. Efter en ganska rask morgon så bar det av till 4H-gården i Gränby. Det var nämligen dags för födelsedagskalas. Jonatan har kommit upp i den aktningsfulla åldern av fem år. Först fick vi en rundvandring bland djuren i regnet och sedan gick vi in och där bjöds det på korv, tårta och saft. Filippa traskade omkring och trivdes som fisken i vattnet. När det var åter dags att gå ut igen hade regnandet upphört som tur var och det var dags för ponnyridning. Först ville inte Gustav, men när det var dags att ta in hästarna kom han på att han ville ju rida. Han som gick med hästen frågade om Gustav ville rida fort. Det ville han och hästen började att trava. Gustav höll i sig hårt men hjälmen satt inte lika hårt utan höll på att åka av så travandet avslutades. Filippa fick provsitta hästen hon med och tyckte nog det var jättekul för hon protesterade skarp när pappa tog ned henne. Efter det blev det skattjakt och sedan var det över och vi åkte hem.


Åter hemma tillagade mamma fin färsk norsk fjordlax. Det var tanken att alla skulle äta den, även Filippa. Men, nä du det ville inte hon. Hon spottade ut och rynkade på näsan och ville inte äta. Inte förrän mamma värmde en burk med krämig pasta med lax åt hon. Snacka om att redan vara förstörd av den industritillverkade maten. Det måste vi ändra på snabbt som ögat. På kvällen har mamma och pappa renoverat lite i köket. Pappa slippade och målade om taket och mamma slipade fönsterramen som sedan ska målas. Det blev dammigt värre men det kommer att bli fint.


/Gustav och Filippa genom pappa

Av Gustav & Filippa - 10 oktober 2009 22:15

  

Ja, det är bara oktober, men det var ändå dags för den årliga julmarknaden i Österbybruk. Filippa fick inte följa med i år utan det var bara Gustav, mamma och pappa som åkte. Först gick vi in i herrgården, men där var det bara en massa hemvävt som Gustav tyckte mindre om. Det fanns dock några leksaker i trä som intresserade honom. I slutet av vandringen kom vi till cafeterian. Här blev det en lussebulle och saft för Gustavs del. Stärkta av lite socker tog vi sikte på den andra utställningslokalen. Här fanns det lite mer tomtar och annat juligt hantverk. Mamma passade på att köpa fyra tomtar av isländskt ull. Vid det här laget hade Gustav blivit lite trött så pappa gick och hämtade vagnen i bilen. Nu var det dags att provsmaka! Gustav fick för första gången smaka lite godis eller mera rätt fudge. Om ni tror att han tyckte det smakade gott tror ni helt rätt. Mamma och pappa fick sig en liten föraning i fall han skulle få äta godis. Det smakades även på korv, nötter och enbärsmust. Gustav testade även honung, salta pinnar och ostkaka. Det sistnämnde tyckte han dock inte om. Mamma och pappa köpte även lite fudge, sylt och enbärsdricka. Vi skulle även ha köpt julmumma men den var slut.


På vägen hem slocknade Gustav i bilen och vaknade när vi skulle äta mat. Sushi stod på menyn, men Gustav ville inte ha så mycket mat. Kanske magen var full av all fudge han stoppade i sig. Efter maten var det dags att hämta Filippa igen och sedan bar det av hemåt. Efter välling och tandborstning fick Gustav sitta vid datorn. Han hittade ett legospel alldeles själv. Hur det gick till av mamma och pappa ingen aning om. Sedan slocknade de två i soffan helt utslagna.


/Gustav och Filippa genom pappa

Av Gustav & Filippa - 9 oktober 2009 23:09

45 minuter tog det för Gustav att äta sin frukostmacka! Mjölken han fick till fick han i sig på 10 sekunder blankt. Med andra ord kom vi lite sent till dagis, men eftersom man lämnar ute så gjorde det inte så mycket. Filippa och pappa tog sedan en liten promenad för att Filippa skulle somna. Pappa skulle nämligen gå till frisören och klippa sig. Det hela slutade på bra, Filippa somnade och pappa blev klippt.


Efter dagis var Gustav lite nyvaken och fortfarande trött, så när vi skulle åka till ÖoB fick han ett utbrott och ville inte alls gå in i affären. Efter mycket om och men så gick han med på det och vi kunde handla det vi behövde. Det är ju fredag och dags för lite fredagsmys. Maten bestod av tacos och senare på kvällen fick Gustav en skål med popcorn. Filippa fick smaka lite hon också och ville bara ha mer och mer. Hon somnade ganska tidigt i kväll bara för att vakna strax därefter och vara ganska pigg. Gustav han somna innan Filippa lade sig på mattan under soffbordet och somnade.


/Gustav och Filippa genom pappa

Av Gustav & Filippa - 7 oktober 2009 23:21

Det var nog ingen som sov speciellt bra i natt. Gustav kom och lade sig i mammas och pappas säng redan kl 01.00 Anledningen tros vara att det nästan lät som om taket skulle lyfta och vi skulle få en rejäl dusch. Det blåste och regnade så kopiöst mycket att vi trodde att nu ryker vår lösa vindskiva all världens väg. Men den klarade sig och när vi vaknade så var det ganska fint väder men fortfarande blåsigt.


Det var ju inget dagis idag för Gustavs del utan dagen spenderades inomhus för att undvika att dras med i blåsten. Gustav lekte med lego och ritade sina "huvudfotingar" medan Filippa gick omkring och tjoade samt provade kläder ur tvättkorgen.


/Gustav och Filippa genom pappa

Av Gustav & Filippa - 5 oktober 2009 22:50

Med mask på kroken tog morfar Gustav ut på en liten fiskefärd. Under tiden gick pappa och Filippa till bl a Bauhaus och Biltema för lite shopping. Väl hemma igen blev vindskivorna målade en gång till och nu återstår bara täckfärgen innan de kan sättas upp.


Hur gick det då för Gustav och fisket? Nja, det blev ingen fisk i alla fall, men tydligen hade en mussla fastnat på linan så Gustav var lika glad för det. Att han var glad kan även ha och göra med att han fick en liten studsboll av morfar när de var på COOP och handlade.


Mamma kom hem sent, som vanligt på måndagar. Vi barn hade redan fått mat, så mamma och pappa fick äta sin rotfruktsoppa alldeles själva. Efter middagen var det åter dags för dusch och bad. Filippa badade och Gustav och pappa duschade. Sedan fick vi välling och Gustav fick även en satsumas innan det var dags att gå och lägga sig.


/Gustav och Filippa genom pappa

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Blogkeen
Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se