Alla inlägg under november 2009

Av Gustav & Filippa - 18 november 2009 23:45

Imorse drog pappa upp oss tidigt, trots att det var vår lediga dag. Vi skulle nämligen åka till Gränby och få i oss lite vaccin mot svininfluensan. Det var lååång kö och den var utomhus. Det tog nästan en timme innan vi kom fram för att få en kölapp till vaccineringen. Det var många som blev utan men vi fick i alla fall. Ja, inte Filippa! Hon måste tydligen bli vaccinerad på BVC. Vi har en tid nästa vecka får se om hon får någon spruta då. I alla fall vi var välkomna tillbaka på eftermiddagen för att ta våra sprutor. Gustav ville ha tio stycken. En i kinden, en i örat, två i tinningen, tre i armen, två i benet och en i armbågen. Men han fick bara en halv dos. I kön hörde vi andra barn skrika och gråta när de fick sprutan. Pappa hade nog några tankar om hur det skulle gå för Gustav. Men Gustav rörde inte en fena. Satt snällt och lät sköterskan ta sprutan. Inte ett ord sa han. Sköterskan blev djupt imponerad och tyckte att han var jätteduktig. Efter sprutorna gick vi och köpte glass till oss innan vi gick till leksaksaffären och köpte en bil som Gustav blivit lovad innan. Nu i kväll har pappa och Gustav haft lite ont i armen men inga andra biverkningar än.


/Gustav och Filippa genom pappa


PS! Pappa och Filippa fick vara med på TV. Kolla in denna länk http://svtplay.se/t/103285/abc  (6 min och 33 sekunder in i klippet) DS!

Av Gustav & Filippa - 17 november 2009 23:38

  

Det var nog väldigt jobbigt att gå upp tidigt i morse för lilla Filippa. När vi kommit hem, efter att ha lämnat Gustav på dagis, tog det inte lång tid innan hon somnade och sov i 1½ timme. Bara för att somna under skrivbordet på eftermiddagen efter att vi hämtat Gustav. Kanske det är det tråkiga vädret som gör det. Men när hon borde gå och sova är hon pigg som en mört och vill inte sova. Mamma och pappa tycker att det är bättre om hon somnar tidigare på kvällen så kanske hon blir mer utsövd nästa dag.


/Gustav och Filippa genom pappa

Av Gustav & Filippa - 15 november 2009 23:30

Vilken helg det har varit! Igår fick vi barn inte vara hemma längre. Inte för att våra kära föräldrar hade tröttnat på oss utan att de skulle göra något med huset. Så vi snällt följa med morfar när han kom och hämtade oss. Vi skulle även sova över där eftersom vi inte fick vara hemma. Men natten flöt på bra och i kväll kom vi äntligen tillbaka. Och se där! Där låg ett alldeles nytt golv i hallen. Ett likadant som finns i köket som Gustav så påpassligt noterade. Filippa tyckte det nog var rätt kul för hon sprang fram och tillbaka på det nya golvet och skrattade. Det var därför vi inte fick vara kvar alltså! Undrar om vi skulle ha varit i vägen?!?


/Gustav och Filippa genom pappa

Av Gustav & Filippa - 13 november 2009 22:10

Gustav var väldigt glad när pappa kom och hämtade honom. Gustav sprang fram och högg tag runt benet på honom och ville genast åka hem. Väl hemma blev det lite yoghurt och flingor innan Gustav ville gå upp på sitt rum och leka med tågbanan. Pappa skulle under tiden fixa lite mat till middagen. Det blev lövbiff med vitlök/persiljesmör och rostade rotsaker. Sedan åkte vi ut för att hitta handtag till vår nya dörr och för att köpa lite till fredagsmyset. Gustav hade inte sovit på dagis idag och det märktes nu senare på kvällen. Ingenting ville gå som Gustav ville men allt blev bra när han fick lite jordgubbsglass, bokstavskex och till slut välling.


/Gustav och Filippa genom pappa

Av Gustav & Filippa - 11 november 2009 23:41

Gustav har blivit så vältalig den senaste tiden. Sina hårda "R" är ju kända sedan tidigare men numer så pratar han även grammatiskt korrekta meningar. Något som han dock inte riktigt har koll på är tiden. "Igår" kan vara allt från just igår till något som hänt för flera veckor sedan. Filippa börjar så smått få koll på vem som är vem i familjen. Frågar man "Var är mamma?" går hon fram och pekar på henne. Likaså med Gustav, men med pappa kan det vara lite si och så med det hela. Oftast blir det rätt men inte alltid.


/Gustav och Filippa genom pappa

Av Gustav & Filippa - 9 november 2009 22:41

Det började som en lovande dag med solsken och fint väder. Så pappa bestämde att vi skulle gå ut i trädgården ett tag. Men när vi väl varit ute ett litet tag var det inte lika fint väder. Gustav och pappa krattade dock ihop alla löv som fallit från äppelträden. Det blev några stora högar som man sedan kunde leka i. Sedan ville Gustav cykla på sin trehjuling. Pappa sa att han skulle använda sig av tramporna och inte sparka sig fram som han brukar. Det gick så bra att vi tog ett varv runt i kvarteret. Ibland gick det lite uppför och då fick pappa rycka in och hjälpa till. När vi nästan kommit hem kom morfar farandes med sin bil. Han och Gustav tog en tur med Gustavs traktor till lekparken medan pappa och Filippa passade på att äta och sova.


Mamma kom inte hem förrän vi barn hade somnat ikväll. Så det var pappa som fick ta hand om kvällsbestyret alldeles själv. Vi barn skötte oss exemplariskt med duschning, tandborstning mm. Pappa fick med andra ord inte mycket till jobb med oss. Sedan somnade vi fint i varsin ände av soffan.


/Gustav och Filippa genom pappa

Av Gustav & Filippa - 8 november 2009 23:30

  

En riktig liten gottegris är hon, lilla Filippa. Som ni ser så tar hon gärna för sig av det goda som bjuds.

Vi var hemma igen efter turen till Mora. Mamma och Filippa blev glada när vi kom hem! Gustav hade somnat i bilen strax efter Gävle och var så trött att han gick in och satte på TV:n för att sedan somna i direkt i soffan. Sen sov han hela natten, så han missade firandet av pappa. Det var ju som sagt Fars dag i dag. Pappa fick en fin kokbok med julens alla läckerheter. Den kommer nog att komma väl till pass nu när det nalkas mot jul.


Uppe i Mora hade Gustav haft det jättebra hos farmor och farfar. Innan vi åkte hem så passade vi på att besöka Amanda och Ellen. Gustav var lite smått tokig och lekte att han var en dinosaurie. Vi kom inte iväg förrän klockan blivit halv fem, men med en pigg SAAB så var vi hemma strax efter sju.


/Gustav och Filippa genom pappa

Av Gustav & Filippa - 8 november 2009 10:23

Mamma tycker att det börjar bli dags för mig att prata lite mer! Jag tycker att jag pratar hela tiden, men tydligen inte så att mamma förstår. Jag brukar säga "ta" (d v s tack) när jag får något och så fort jag ser en hund så ropar jag "oue". Jag brukar också gå omkring och säga "jaja" mest hela tiden. Jag pekar på saker och säger "dä" och när jag vill ha en banan säger jag "nan", men så mycker mer förstår tydligen inte mamma. Jag är dock väldigt tydlig med att nicka ja eller nej med huvudet. Så när mamma och pappa frågar något så visar jag direkt med huvudet vad jag vill. Uppenbarligen förstår jag alltså mer än vad jag pratar! Nu här på morgonen har jag exempelvis tvärvägrat vällingflaskan (igen!) och frenetiskt skakat på huvudet när mamma velat ge mig den.


Mitt favoritord är nog dock mamma! Det säger jag till allt och alla! Mamma tycker tydligen att jag ska begränsa ordet till henne, men varför det när det är så fint?


/Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards