Alla inlägg under januari 2010

Av Gustav & Filippa - 17 januari 2010 23:15

Vi var och tittade på ett hus i obyggden idag. Nä, inte för att vi ska flytta utan för att vi tyckte det var fint och ville se om det fanns några idéer som vi kunde knycka. Efter det var vi inbjudna till Jonatan och Sebastian för lite fika. Deras mamma hade bakat och ville gärna dela med sig till oss. När vi kom hem igen hade mamma, som hade stannat hemma för att jobba i lugn och ro, lagat god mat som vi glatt mumsade i oss. Nästan alla i alla fall. Filippa dissade maten. Men efteråt sprang hon till lådan med dvd-filmerna och ville se på "Mimi" dvs "Pippi". Där satt Gustav och Filippa och tittade medan vällingen slank ned.


/Gustav och Filippa genom pappa

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 15 januari 2010 23:16

Vips så börjar Gustav vilja göra saker som han förut inte ville alls. Det började med att gå på toaletten alldeles själv och det senaste är att han börjat att ta på sig overallen och skor själv. Han börjar bli stor, lille Gustav. Ur Filippa börjar det komma fler och fler ord. Simpsons blir "jijaa" och banan "jajan". Igår pratade hon med "vava" i telefon dvs farfar. Hon förstår också mer. När vi gick hem från dagis frågade pappa om hon såg några fåglar och snart pekade hon ut den ena kråkan efter den andra, sittandes på en gren eller flygandes. Mamma sa även åt henne att säga till Gustav att det var dags för mat och det tog inte lång tid innan hon sprang in till Gustav och sa "Maa" upphetsat. Hon är inte så liten längre hon heller.


Idag var det annars åter dags för veckans sista dag på dagis för Gustav. Det var inte så kallt som det varit de senaste veckorna utan bara minus fyra grader i morse. Filippa och pappa gick till Gränby för att köpa lite gott till kvällens fredagsmys. Det hände inte så mycket mer. En ganska lugn och skön dag som avslutades med just lite fredagsmys och välling.


/Gustav och Filippa genom pappa

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 12 januari 2010 23:15

  

  

Idag var det dags för Gustavs första dag på dagis för det här decenniet och då passade pappa och Filippa på att gå till öppna förskolan för första gången någonsin. Filippa var lite reserverad i början men sedan efter upptäckten av rutschbanan så blev det full fart på henne. Hon var lite skeptisk till rutschbanan i början och pappa fick lov att hålla i henne i bägge händerna. Sedan räckte det med att bara hålla i en hand och till slut åkte hon alldeles själv. Efter lite fika och sedan mat var det dags att bege sig av ut i kylan igen. Den här gången gick pappa ned på stan och Filippa somnade strax i vagnen. Vi var inte hemma förrän klockan blivit strax efter ett och det var dags att gå och hämta Gustav.


Efter det att mamma kommit hem från jobbet tog vi en tur till IKEA. Här fick Gustav och Filippa gå lite fritt. Gustav tog hand om sin lillasyster så att hon inte kom bort. Vi köpte lite ljus och två pallar som Gustav ville ha så att han kan gå på toaletten själv. När vi åter var hemma igen var det bara att byta om till pyjamas och gå och lägga sig. Filippa var så utpumpad efter dagens övningar att hon somnade strax efter klockan åtta. Det här med öppna förskolan är något som vi kommer att göra igen för det tyckte Filippa om!


/Gustav och Filippa genom pappa

Av Gustav & Filippa - 11 januari 2010 23:31

Ja, så var jullovet över för denna gång och det betyder att pappa återigen är den som skriver åt oss barn. Mamma åkte till jobbet tidigt i morse och pappa hade planerat att låta oss barn gå upp lite tidigare så att vi skulle vänja oss inför det som komma skall. Men se, det gick inte! Alarmet satte aldrig igång. Pappa hade glömt att sätta på det och kanske det var omedvetet för att han egentligen inte ville gå upp tidigare.


Efter lunch gick vi ut i det fina vintervädret och pappa fick agera lok med Gustav och Filippa på släptåg. Vi var ute i cirka en och en halvtimme innan vi gav upp och gick in i värmen igen. Mamma kom hem vi 18-tiden och efter det var det dags för Gustav och duscha eftersom det är dagisdags imorgon!


/Gustav och Filippa genom pappa

Av Gustav & Filippa - 10 januari 2010 21:18

Så var det söndag igen och ännu en vecka går mot sitt slut. Efter en lugn förmiddag styrde vi kosan hem till Oliver och Elias, där det var födelsedagskalas två gånger om. Det var åttaårskalas för Oliver och fyraårskalas för Elias. Filippa fick nu åter inta positionen som yngst och som om inte detta vore nog var hon dessutom ensam tjej på kalaset. Annars innehöll kalaset det mesta, såsom fika, massor av bus samt fiskdamm. 


Till sist var det dags att återvända hem. Väl hemma tog vi det lugnt en stund innan det var dags att börja med middagen. 


I kväll har mamma haft lite ångest. I morgon börjar hon nämligen jobba igen efter ett långt och härligt jullov. Skänk gärna henne en tanke i morgon kl 05.45, för då ringer nämligen hennes väckarklocka...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 januari 2010 23:45

Lördagen började ganska lugnt. Efter frukosten ägnade sig mamma och pappa åt att städa och plocka undan medan vi barn mest stökade till igen. Sedan började pappa med maten och lyckades utlösa varenda brandlarm som vi har i huset. Vad det tjöt!


Strax efter kl 16.30 så fick vi middagsgäster. Det var en åttamånadersbebis med föräldrar som kom på besök. Filippa tyckte att det var lite kul att inte vara yngst för en gångs skull och Gustav blev nog lite förtjust i den lilla tjejen och ville sitta bredvid henne när det var dags för mat. Både Gustav och Filippa klappade henne försiktigt på huvudet när de fick chansen och verkade tycka att det var kul med en liten bebis i huset.


Timmarna gick och till sist vinkade gästerna adjö och begav sig hemåt. Då var det välling och bums i säng! För Filippa blev det dock som vanligt soffan istället för sängen, men principen var ju densamma!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 8 januari 2010 23:45

Mamma och pappa börjar nästan tro att Filippa är på väg in i en trotsålder. I kväll så var det dags för lite fredagsmys. Detta innebär att vi barn får en liten skål med bokstavskex till vällingen. Mamma var dock så dum att hon gav Filippa vällingen och bokstavskexen samtidigt. Det skulle hon inte ha gjort! Filippa mumsade glatt i sig bokstavskexen, men vägrade sedan vällingen. Istället skulle hon till varje pris ha fler bokstavskex. Hon var så arg att hon skrek i säkert en kvart! Några fler bokstavskex blev det dock inte, men till sist fick hon en macka istället. Vällingen lämnades dock orörd. Den skulle hon av princip inte dricka!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 7 januari 2010 23:26

I dag har vi barn haft en ganska tråkig dag där inget särskilt har hänt. I alla fall gäller detta Filippa. Gustav hade lite mer tur och fick ut och åka med morfar en sväng. Filippa fick under tiden nöja sig med att se på när pappa började att sätta upp golvsocklar och dörrfoder i hallen. Roligare kan man ha det verkade Filippa tycka och satte på sig vinterkängorna istället. När Gustav kom hem igen blev det Bamse på DVD medan mamma började med maten. Det här med lister tar mycket längre tid än vad man tror, och pappa har inte ens kommit halvvägs än! Inte blir det bättre av att det är iskallt ute och risk för köldskador bara man visar näsan utanför dörren!


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11 12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Blogkeen
Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se