Alla inlägg under februari 2010

Av Gustav & Filippa - 14 februari 2010 21:48

Så lider helgen mot sitt slut. Vi var på väg till Bauhaus och IKEA när morfar kom förbi och då ville inte Gustav följa med dit längre utan han följde med morfar hem. Filippa fick den här gången åka i bilen på Bauhaus och på IKEA fick hon en korv som hon inte ville ha, bara brödet. Både Filippa och Gustav fick varsitt Alla hjärtans dag-kort från mormor och morfar och på kvällen åt vi bräserad älginnanlår med rostade rotsaker och murkelsås. Till efterrätt blev det en variant på marängsviss med blandade bär istället för banan.


Solen börjar värma riktigt ordentligt nu och det droppade friskt från taket. Hoppas att det fina vädret håller i sig nu de två veckor som pappa har kvar på ledigheten.


/Gustav och Filippa

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 11 februari 2010 23:38

I natt sov vi inte länge i våra sängar, varken Filippa eller Gustav. Innan klockan slagit ett så låg vi i mammas och pappas säng. Mysigt! Vi vaknade klockan sju för det var ju dags att gå till dagis. Pappa och Filippa lämnade av Gustav där och begav sig sedan hemåt. Filippa kan några nya ord som, haj och Rorry, men hur hon uttalar dessa går ej att skriva med bokstäver.


Mamma kom hem rätt tidigt idag och efter maten så åkte vi runt i olika butiker för att hitta en present, men lyckan lyste med sin frånvaro och det som var tänkt som present fanns ej att få. Så vi åkte till Gränby istället och handlade mat. Under hela resan ville Gustav åka hem men när vi var på väg hem så ville han inte det. Typiskt honom! På kvällen fick Gustav gratulera morfar på sin dag innan Gustav somnade på soffan. Filippa somnade strax efter och sedan hade mamma och pappa en lugn och skön kväll.


/Gustav och Filippa genom pappa

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 10 februari 2010 23:30

Dagen började dock med att det snöade igen. Stora flingor sjönk sakta ned till marken. Men efter att farbrorn varit här och bytt vattenmätare så gick vi ut för nu hade solen kommit fram. Det var så varmt och skönt att vi tog en promenad till Gränby och hem igen. Man fick nästan vårkänslor och en längtan till varma och soliga dagar.


Filippa sover som sagt jättebra i sin nya säng och den lilla tjejen börjar att bli stor. Det nya är att klättra upp på stolarna i köket och sedan upp på bordet. Pappa plockade säkert ned henne en fyra-fem gånger bara i dag. Det har dessutom blivit en kamp, Filippa och Gustav emellan, om vad de ska se för film på TV. Gustav vill se Bilar eller Rorry medan Filippa skriker "Mimi" (Pippi). Så det blir att kompromissa.


/Gustav och Filippa genom pappa

Av Gustav & Filippa - 10 februari 2010 09:15

05.10, 00.55, 07.35 Där är tiderna som Filippa har sovit i sin egen säng utan att vakna en enda gång de senaste nätterna. Det går med andra ord över förväntan. Mamma och pappa hoppas att det håller i sig. Men om ni tror att de sover ensamma i sina sängar så tror ni fel. Gustav vaknar kring ett-tiden på nätterna och är kissnödig och sedan vill han sova mellan mamma och pappa. I dag är det ju onsdag och då är Gustav ledig, men vi väntar på en farbror som ska komma och byta vattenmätare.


/Gustav och Filippa genom pappa

Av Gustav & Filippa - 7 februari 2010 23:56

  

  

  

  

  

Vi fick inte vara hemma idag eftersom mamma och pappa skulle göra om i Gustavs rum. Så Filippa och Gustav fick snällt  åka till mormor och morfar, inte för att det behövs tvång till det. När vi kom hem så fanns Filippa säng på plats i rummet och många av sakerna var flyttade, bl a så var alla leksaker i lådor under sängen. De två översta bilderna visar hur det såg ut innan och det två nästkommande hur det såg ut efteråt. Nu återstår väl och se om Filippa vill sova i sin nya säng eller inte. Hittills så verkar det att funka frågan är bara hur länge???


Gustav och Filippa genom pappa

Av Gustav & Filippa - 5 februari 2010 22:53

Det blev inget dagis för Gustav idag. Igår var han nämligen allmänt nere och hade feber. Så mamma och pappa bestämde att han skulle få vara hemma idag. Men i dag har febern inte synts till alls. Typiskt! Det blev andra gången som han varit hemma från dagis på två terminer och helt i onödan också. Morfar kom och knackade på vid lunchtid och ville umgås med Gustav lite. Sagt och gjort så begav sig de ut på äventyr i vinterlandskapet. Filippa och pappa fick stanna hemma och roa sig själva. Efter middagen, som bestod av hamburgare, pommes och hemlagad chilibearnaise, så bakade mamma brownies och blåbärsmuffins. Filippa hade nog sovit för länge under dagen för hon ville absolut inte sova i kväll utan somnade mycket motvilligt klockan kvart i elva. Undrar om hon kommer att vara trött i morgon?


/Gustav och Filippa genom pappa

Av Gustav & Filippa - 3 februari 2010 23:30

Vi tog en promenad Filippa, Gustav och pappa idag ned på stan. Det blåste rejält men som tur var så hade vi medvind. Väl nere så gick vi till en vaccinationsbyrå, det var nämligen dags för den andra delen av svininfluensevaccineringen. Både Gustav och Filippa skötte sig exemplariskt och de fick varsin gummihaj som plåster på såren. Gustav fick sig även en ny bil till samlingen, nämligen "Chick Hicks" som han blev överlycklig att få. Vi gick sedan hemåt, men då i motvind och det blev genast mycket kallare. Pappa lagade pannkakor åt oss och Filippa mumsade glatt i sig fyra hela pannkakor medan Gustav tog TRE!!! timmar på sig att äta två pannkisar. Sedan blev det "mimi" på tv:n tills mamma kom hem.


/Gustav och Filippa genom pappa

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Blogkeen
Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se