Alla inlägg under april 2010

Av Gustav & Filippa - 20 april 2010 20:50

Idag när mamma och pappa kom och hämtade oss åkte vi till Beijers för att titta på en altandörr. Mamma och pappa blev inte mycket klokare av det för han som pappa pratade med verkade inte kunna så mycket han heller. Vi barn tyckte dock att det var jättekul att springa in och ut genom dörrarna. Efter detta så åkte vi till Max för att äta lite mat. Gustav och Filippa lekte lite vid lekhörnan innan det var dags för nästa stopp. Denna gång blev det COOP för att se om de hade några skor till Gustav, men där gick vi bet och fick nöja oss med riskakor, mjölk mm. Utanför kassorna har de en helikopter som, om man stoppar i pengar, kan flyga med. Detta fick vi nu göra eftersom vi hade varit som små änglar och duktiga när mamma och pappa sagt till oss att komma. Väl hemma igen blev det lite vardagsmys bestående av ett fat med äpple, torkade tranbär och riskakor. Det glufsades glatt tills allt var slut på tallriken. Sedan var vi så trötta att vi somnade fint bägge två.


/Gustav och Filippa genom pappa

Av Gustav & Filippa - 17 april 2010 22:21

Dagen började med en massa städande. Det började egentligen redan i går då pappa gick lös på dammsugaren och mamma med trasan i högsta hugg. Här skulle det fejas. Men som sagt det fortsatte idag och nästan hela dagen höll de på. Det nästan som man blir trött bara av att titta på. På eftermiddagen så kom äntligen Emilia med familj. Gustav sprang direkt och gömde sig och Filippa, som var nyvaken, var lite blyg. Efter ett tag var det dock full fart på allihopa och snart var det dags för mat. Det bjöds på parmarullar med ost och ruccola till förrätt. Varmrätten bestod av stekt rostbiff med rostad potatis och chilibearnaise. Middagen avslutades med en polkagrisdröm. Efter maten fortsatte alla barn och leka och busa innan det snart var dags för Emilia att åka hem. Gustav och Filippa tog inte lång tid på sig innan de somnade.


/Gustav och Filippa genom pappa

Av Gustav & Filippa - 15 april 2010 22:37

Nä, nu är det nog slut för Gustav med att sova på dagis. I kväll somnade han först klockan halv tio. Filippa sov sedan länge hon. Snacka om ombytta roller! Så i morgon blir det pappa som får säga till dagispersonalen att Gustav inte får sova längre än en halvtimme. Annars var mamma och pappa och spenderade pappas pengar. Han fick lön idag och mamma tyckte att eftersom han levt på mammas pengar hittills så var det dags att göra slut på hans. De kom hem med fyra kassar mat, skor till Filippa och en ny snygg teburk. Dock inget till Gustav den här gången.


/Gustav och Filippa genom pappa

Av Gustav & Filippa - 13 april 2010 22:47

I dag var det dags för Filippas 18-månadersspruta. Hon kunde ju inte få den sist vi var på BVC eftersom hon var lite krasslig då, men i dag fanns det ingen återvändo. Filippa började att gråta när mamma tog av henne strumpbyxorna och när hon såg vad BVC-tanten sysslade med på andra sidan bordet. Det har blivit ganska många sprutor de senaste månaderna så hon visste direkt vad som var på gång. Efter ett litet stick och ett plåster på låret så torkade hon dock tårarna och fortsatte att leka med storebror på golvet. Nu dröjer det ända till 5-årskontrollen innan det är sprutdags igen, om det inte dyker upp några nya läskiga influensor innan dess vill säga.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 april 2010 20:30

Han var väldigt söt, Alexanders lillebror, men liten. Gustav och Filippa har i dag träffat sin nye tremänning. Filippa var helt begeistrad i honom och ville klappa honom på kinden. Gustav var mer intresserad av Alexanders bilar. Alexander och Gustav leker väldigt bra ihop och de kommer nog att få riktigt kul uppe i Dalarna i sommar. Lillebrodern fick en fin body och en mjukisbok av oss medan Alexander fick en "Blixten" som man kunde skjuta iväg. Gustav köpte en likadan till sig själv för sina egna pengar, men de räckte inte riktigt till utan pappa sköt in resterande.


Senare på eftermiddagen så var pappa ute och grillade för första gången i år. Det blev en härlig älgentrecote marinerad i vitlök och örter som lades på kolet. Efter maten var vi ute allihopa och donade. Gustav hjälpte pappa att tvätta bilen medan Filippa var med mamma och krattade löv som låg kvar sen i höstas. Sedan var det dags att gå in, klockan var då halv åtta. Efter sedvanlig välling så somnade Gustav och Filippa framför "Pippi". Nja, Filippa har ju inte somnat riktigt än, såklart.


/Gustav och Filippa genom pappa

Av Gustav & Filippa - 10 april 2010 23:19

Vi knoppade till klockan 8 i morse sedan fick inte mamma eller pappa sova vidare. Men det hade de lika gärna kunnat göra eftersom det regnade ute. Vi som hade tänkt att vara ute i trädgården och påta lite grann. Nåja det får väl bli en annan gång. Vi åkte istället till Bauhaus för att titta på en dörr till vår kommande altan och därefter drog vi vidare till vårt favoritställe. Här fick Gustav ett par nya "Bamse-foppatofflor" innan vi gick till ICA för att handla. När vi kom hem så var pappa tvungen att åka tillbaka till Gränby eftersom mamma hade glömt tandborstarna som vi hade köpt på Apoteket. Han hittade dem och när han kom hem så sov Gustav på soffan. Han har ju varit väldigt trött nu efter sin sjukdom. Nu trodde varken mamma eller pappa att han skulle somna i kväll, men den som inte somnade var....ja, just det! Filippa!! Men hon somnade till slut hon med.


/Gustav och Filippa genom pappa

Av Gustav & Filippa - 8 april 2010 23:59

Tänk vad skönt det är med påsklov! Vi sover länge på mornarna och sedan tar vi dagen som den kommer. Inga måsten eller tider att passa. I dag tog vi det väldigt lugnt på förmiddagen, men efter att vi ätit lunch och gjort oss i ordning så gick vi ut på tomten och fixade lite. Mamma planterade påskliljor och vi barn krattade gamla höstlöv och plockade stenar.


När vi var klara med trädgårdsarbetet så tog vi en promenad ner på stan. Det var dock mamma som stod för promenerandet, medan vi barn tog oss en tupplur i barnvagnen. Ibland är det praktiskt att vara liten! Nere på stan träffade vi pappa, som kom direkt från jobbet. Efter en tur till leksaksaffären gick vi till en restaurang för att äta lite mat. Filippa fick nöja sig med en barnmatsburk, men Gustav högg in på den asiatiska buffén. Aptiten verkar ha kommit igång så smått efter påskens febersjukdom. Det blev dock inte så mycket riktig mat som hamnade i magen, utan mest honungsmelon. När alla var mätta, nöjda och glada styrde vi kosan hemåt för en lugn kväll.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 6 april 2010 23:35

Natten blev ganska orolig för Gustavs del, men när pappa gick upp för att åka till jobbet så sov resten av familjen sött. Först ca kl 09.30 vaknade vi till. Den här veckan är det nämligen påsklov som gäller för alla utom pappa, som får jobba och slita som vanligt.


I dag har Gustav bara haft lite lätt feber och sålunda klarat sig utan febernedsättande. Runt lunch kom morfar hit för att vara barnvakt. Mamma hade nämligen en tid hos frissan kl 14. Hon satt tydligen i frisörstolen till efter kl 17, så när hon äntligen var hemma igen så hade morfar blivit avlöst av pappa. I morgon hoppas vi på en feberfri dag för Gustav och fint väder med sol!


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24 25
26
27
28
29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards