Alla inlägg under maj 2010

Av Gustav & Filippa - 8 maj 2010 22:01

  

  

  

  

  

I morse hann vi inte se särskilt mycket av pappa innan han åkte hemifrån. Han skulle nämligen på svensexa för en kompis. Vi barn hade dock ingen lust att sitta hemma och uggla bara därför, så vi tog med oss mamma och morfar på betessläpp. Där blev vi först bjudna på kanelbulle med mjölk i gröngräset (och blåsten). Sedan var det dags för kossorna att göra entré. Efter att ha varit inomhus hela vintern skulle de äntligen få andas frisk luft igen. Och vad glada de blev! De sprang och de krumbuktade och de stångades som om de aldrig hade sett grönt gräs och blå himmel tidigare. När kossorna hade återfått lugnet åkte vi till Max för lite förtäring och sedan väntade en stillsam eftermiddag hemma medan regnet föll utanför.


/Gustav och Filippa genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 7 maj 2010 20:41

  

  

  

  

Efter en lång vecka är det äntligen dags för fredagsmys. Kvällen till ära bär vi våra nya fina Emil-pyjamasar medan vi, passande nog, tittar på Emil i Lönneberga på DVD. Bättre än så här kan det nog inte bli!


/Gustav och Filippa genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 6 maj 2010 22:51

Snart kan nog mamma andas ut. Det blir förhoppningsvis inga vattkoppor här hemma. Inte den här gången i alla fall. Snart är det tre veckor sedan vi träffade Emilia och det borde väl ändå ha brutit ut vid det här laget? Gustav är dock fortfarande väldigt torr i ansiktet, men hellre det än vattkoppor enligt mamma, som är lite stressad nu när det är maj och betygstider.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 maj 2010 22:23

Än så länge har inga vattkoppor dykt upp hos Gustav. Kanske klarar vi oss den här gången? Han har heller inte varit lika röd i ansiktet i dag, men däremot är han väldigt torr så pappa har smörjt in hans ansikte flera gånger. Annars har det varit en ganska lugn dag utan någon större dramatik. Nu längtar vi efter helgen så att vi får sova ut och slipper gå upp kl 06.15 Det är ingenting för oss!


/Gustav och Filipppa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 4 maj 2010 22:41

Mamma och pappa är lite rädda för att vi barn eventuellt kommer att få vattkoppor snart. För drygt två veckor sedan hade vi besök av Emilia, som några dagar senare fick vattkoppor. Det finns med andra ord en viss risk att vi är smittade. Några vattkoppor har dock ännu inte dykt upp, men de senaste dagarna har Gustav varit rödflammig i ansiktet. I dag syntes detta extra mycket. Det påminner lite om nässelutslag och är det inte vattkoppor på gång så befarar mamma och pappa någon form av pollenallergi. Gustav har ju att brås på från båda sidor, så det vore egentligen inte så konstigt om han blev pollenallergiker. Fortsättning följer...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 2 maj 2010 23:19

  

  

  

  

  

I dag har vi varit riktigt flitiga här hemma. Pappa har gjort rent altanen med högtryckstvätten och mamma har planterat penséer. I år blev det vinröda och vita penséer. Pappa har också varit iväg med skottkärran och slängt grenar och kvistar i en container. Filippa har plockat vitsippor, som vi har en liten klick av på tomten. Det var dock inte jobb hela tiden. Vi passade också på att fira Filippas namnsdag. Självklart blev det en present med utomhustema, närmare bestämt ett lekbord ämnat för bl a vattenlek. Det var en populär present både hos lillasyster och storebror. Till sist var alla i familjen jättehungriga och pappa tog fram grillen medan mamma gick in och fixade lite pommes och grönsaker. I dag åt både Gustav och Filippa upp vad som fanns på tallriken, vilket inte tillhör vanligheterna. Man blir uppenbarligen hungrig av frisk luft!


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6 7 8 9
10
11 12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Blogkeen
Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se