Alla inlägg under juni 2010

Av Gustav & Filippa - 22 juni 2010 23:45

Vilken strålande sommardag vi har haft i dag! Solen har lyst och det har varit riktigt behagligt ute. Någon som inte strålade på hela dagen var dock Filippa. Efter att ha somnat alldeles försent igår så har hon varit gnällig mest hela tiden. Efter lunch tog vi därför en långpromenad för att få hennes att somna i vagnen. Uppdraget lyckades och vi stannade vid en lekpark, där Gustav underhöll sig en stund. Så småningom fick han sällskap i leken av Filippa.


Väl hemma igen började mamma med maten, medan Filippa satte sig i soffan och tittade på Emil på DVD och Gustav satte sig vid köksbordet och byggde lego. När pappa kom hem från jobbet satt vi ute på altanen och åt middag. Sedan bar det av för att titta på cyklar igen. Något köp blev det dock inte, till Gustavs besvikelse. Men den som väntar på något gott...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 21 juni 2010 23:44

  

  

I dag så började sommarlovet på riktigt! När vi vaknade i morse så hade pappa redan åkt till jobbet. Filippa ropade flera gånger efter pappa, men utan att få något svar. Efter att ha ätit frukost och gjort oss i ordning så tog vi oss till en stor lekpark en bit därifrån vi bor. Där roade vi oss ganska länge. Filippa gillar dock varken att gunga eller åka rutschkana, men att springa, klättra och köra bil är desto roligare! Besöket i lekparken avslutades med lite fika, och sedan gick vi och köpte bl a mjölk och päron.


På väg hem somnade Filippa i vagnen, som sedan fick stå på altanen tills hon vaknade. Strax efter kl 16 kom pappa hem från jobbet. Då stod maten på bordet. Han fick sedan pyssla om oss barn, medan mamma tog bussen ner på stan för att shoppa lite.


Trots en ganska aktiv dag somnade Filippa först ca kl 22.45 i kväll. Hon har dessvärre kommit in i en period då hon tycker att runt kl 22.30 är en lagom tid att somna. Det tycker dock INTE mamma och pappa...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 20 juni 2010 21:46

  

  

  

  

  

  

I dag var det äntligen dags för Gustavs fyraårskalas, som han längat efter och pratat om i veckor! Kl 14 anlände de första gästerna, Emilia med föräldrar. Sedan kom Jonatan, Sebastian, Oliver, Elias, Tribeca, Ellis, Elsa och Alma. Med sig hade de så klart sina föräldrar. Gustav började med att öppna presenterna som gästerna hade med sig. Han fick ett Aquadoodle-resekit, ett golfspel, smålego, en jättestor vattenpistol samt två innebandyklubbor. Sedan var det äntligen dags för fika. Det blev bullar och kakor i stora lass. Kalaset hade pirattema, med pirattallrikar, piratmuggar och piratservetter, så självklart måste tårtan vara en pirattårta! Gustav blåste galant ut de fyra ljusen på den fina tårtan och sedan var det bara att hugga in!


När alla var mätta och nöjda så sprang de flesta barnen ut i trädgården. Då sken nämligen solen igen efter att regnet öst ner under fikastunden. Kalaset avslutades med att pappa berättade en förskräcklig historia om en pirat som hade gömt en skatt någonstans i trädgården. Denna skatt skulle nu barnen försöka hitta. Efter mycket om och men - det visade sig nämligen var lättare att hitta sniglar än skatten - så lokaliserades ett stort paket med en döskalle på. I paketet låg det kalaspåsar till alla barn. Påsarna innehöll bl a tatueringar och snacks och efter att ha fått sina påsar vinkade gästerna adjö och begav sig hemåt igen. Då var klockan närmare 16.30 och det var dags för uppröjning och middag. I kväll har Gustav ägnat sig åt sina fina presenter och det var en aning motvilligt som han till sist gick till sängs.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 19 juni 2010 23:45

  

  

I dag har vi ägnat oss åt bröllop och städning här hemma. Mamma och pappa har städat och medan de gjorde det hade de TV:n på som visade kronprinsessan Victorias bröllop. Gustav tyckte att det var lite spännande med allt prat om kungar och prinsessor och iakttog noggrant själva vigselakten i kyrkan. Då passade dock Filippa på att ta en tupplur på pappas axel. Hon lät sig inte imponeras av kungligheterna.


På grund av städningen och bröllopet blev det en ganska sen middag här hemma. Efter middagen fikade vi på Frödinges bröllopstårta, som vi fick provsmaka i affären häromveckan och lockades till att köpa hem. Den var faktiskt riktigt god, trots att den var halvfryst, och vi barn högg in på den direkt.


I kväll har mamma bakat chokladbollar och syltkakor. På de sistnämnda kom pappa på den briljanta idén att skriva siffran 4 med glasyr. Det blev faktiskt riktigt bra! Nu är vi nästan klara med allt inför morgondagens kalas, men bara nästan...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 18 juni 2010 23:20

I dag var det Gustavs sista dag på dagis för den här terminen. Och Filippas sista dag hos mormor och morfar. Så nu är det sommarlov som gäller för oss barn och mamma. Pappa däremot får fortsätta jobba i några veckor till, stackarn. Nu hoppas vi på mycket sol, bad och roliga aktiviteter fram till den 9 augusti, för då drar cirkusen igång igen!


/Gustav och FIlippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 16 juni 2010 23:50

I kväll tog mamma och pappa med oss barn för att titta på cyklar. De var väldigt intresserade av vad Gustav tyckte om olika cyklar och ville att han skulle provsitta flera stycken. Hm, undrar om det är något lurt på gång? Gustav blev förtjust i flera cyklar, som han tyckte var "coola". Någon bebiscykel (d v s 12 tum) vill han inte ha, utan det ska vara en pojkcykel (d v s 16 tum). Utöver det har mamma fortsatt med sitt bakande. I dag blev det kokosflarn. Det är tur att vi har en extrafrys nere i källaren, annars hade frysen i köket svämmat över vid det här laget...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 15 juni 2010 23:57

  

  

  

Förberedelserna inför söndagens födelsedagskalas fortsätter. I dag har mamma bakat chokladmuffins och pappa har åter gjort ett försök med jordgubbsbullarna. Den här gången blev de mycket mindre - och snyggare! Som om inte detta vore nog så somnade Gustav för egen maskin även i kväll - för andra gången i rad. Undrens tid är inte förbi!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 14 juni 2010 23:27

Ny vecka, nya friska tag. I dag har det egentligen inte hänt något särskilt. Mamma och pappa har jobbat och vi barn har varit på dagis respektive hos mormor och morfar. Efter middagsmaten, som vi dock tvärvägrade, väntade arbete i trädgården. Som vanligt var det mamma och pappa som stod för det mesta av arbetet. Till sist blev det dags för kvällsfika och nattning. Efter en saga somnade Gustav helt på egen hand. Det händer verkligen inte ofta! Filippa somnade dock i soffan, precis som vanligt.


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7 8 9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23 24
25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards