Alla inlägg under juni 2010

Av Gustav & Filippa - 13 juni 2010 20:39

  

Tänk vad en helg kan gå fort! Igår var vi till Stockholm och hälsade på Emilia och hennes föräldrar. Vi firade Emilias födelsedag, sprang längs stranden, hoppade studsmatta och åt god mat. Sedan somnade vi barn gott i bilen och lät oss utan problem nattas när vi kom hem.


I dag har vi så smått börjat förbereda inför Gustavs födelsedagskalas nästa söndag. Mamma har bakat drömmar med citronsmak och pappa har gett sig på att baka jordgubbsbullar. De sistnämnda blev enorma, så pappa ska nog göra ett nytt försök i veckan, för goda blev de!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 juni 2010 21:25

  

  

  

I eftermiddags var det avslutning på dagis. Kl 14 var det samling i amfiteatern utanför dagis. Alla mammor och pappor tog plats på läktaren och sedan intog barnen och fröknarna scenen i mitten. Då brändes bl a Varm korv boogie, Tänk om jag hade en liten apa och andra klassiker av. Gustav tog i för kung och fosterland, till skillnad från förra året när han mest stod och tuggade på sin fleecejacka. När applåderna ebbat ut var det dags för fika och alla barn letade upp sina föräldrar. Gustav hittade snabbt mamma, som lyckats ta sig dit till kl 14. Lite senare dök även pappa upp.


När vi hade fikat färdigt åkte vi och hämtade Filippa. Sedan bar det av till Gränby centrum för lite mat och handling. Gustav beställde in lasagne till middag, men när den väl stod på bordet ville han inte ha lasagne längre. Efter lite övertalning lyckades pappa till sist få Gustav att smaka och då tyckte han att det var gott. Han fick i sig några tuggor och mamma och pappa fick i alla fall lite valuta för de 65 kr som de lagt ut för lasagnen.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 juni 2010 21:29

I dag när Gustav kom hem från mormor och morfar hade han med sig en tidtabell för Lennakatten. På framsidan av häftet finns en bild med två pojkar som raka i ryggen och med sina ansikten bortvända står och tittar beundrande på ett ånglok. Dessa pojkar kände mamma och pappa snart igen. Det var ju Gustav och Alexander! Fotot måste ha tagits någon gång under förra sommaren, när småkillarna åkte Lennakatten tillsammans. Så nu är de plötsligt omslagspojkar för Lennakatten!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 8 juni 2010 23:28

I dag var det dags för utvecklingssamtal om Gustav på dagis. Det var mamma som fick äran att prata med en av fröknarna i nästan en timme. Det mesta går bra för Gustav. Han är en glad och social liten kille, ibland kanske lite för social. Hans kompisar är jätteviktiga för honom, vilket leder till att allt de gör vill han också göra, inklusive busigheter... Innan utvecklingssamtalet hade fröken intervjuat Gustav och på frågan vad Gustav är bra på hade han själv svarat att han är duktig på att klättra över grindar. Han vill dock gärna bli bättre på att bygga lego. I höst kommer Gustav att bli äldst på sin avdelning, så vi får hoppas att han föregår med gott exempel då!


Igår firades förresten Gustavs födelsedag på dagis. Det är några veckor kvar tills han fyller år på riktigt, men snart börjar både barn och fröknar gå på sommarlov, så det gäller att passa på. Med sig hem fick Gustav en fin blå pappersbil, som det står Gustav 4 år på.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 7 juni 2010 21:41

  

  

  

I kväll var det dags för Gustav att äntligen få en ny frisyr. Pappa tog fram saxen och sedan föll lockarna mot golvet. På bilderna ovan kan ni se före-, under- och efterbilder. Skillnaden blev stor och pappa var riktigt nöjd med sitt verk efteråt. När allt var klart belönades Gustav med jordgubbar och glass. Även Filippa fick självklart smaka. Det är ju inte hennes fel att hon fortfarande inte behöver kammas, än mindre klippas...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 6 juni 2010 22:57

  

  

  

  

   

    

  

  

  

I dag har vi haft en hektisk dag här hemma. Det började redan i förmiddags, då vi åt en stadig frukost på altanen, för första gången i år. När frukosten låg i våra magar så passade vi på att fira Gustavs namnsdag. Dagen till ära fick han hela två paket. I det stora låg en sköldpadda som fungerar som en vattensprinkler. Perfekt för varma sommardagar! I det lilla paketet låg en vattenpistol i form av en haj. Gustav gillar ju hajar och att leka med vatten! Stackars Filippa såg olyckligt på när storebror öppnade sina paket och uttryckte sin frustration med små ja me.


På eftermiddagen så var det dags för lite nationaldagsfirande. Vi packade en korg full med godsaker och sedan bar det av till Disagården. Där bredde vi ut en filt i gröngräset och sedan blev det picknick bestående av bl a goda mackor, kex och vindruvor. Därefter var det fri lek. Filippa jagade hönor och sedan intog barnen dansgolvet, dock utan att dansa. Solen sken, fåglarna kvittrade och fiolerna gnisslade.


När vi kom hem igen drog dock mörka moln över himlen och sedan blev det både åska och regn. Pappa lyckades dock i alla fall få igång grillen och sedan blev det grillad fläskfilé till de stora och grillad korv till de små. Till det serverades kokt färskpotatis, gräddfil och egenproducerad gräslök. Tyvärr fick middagen förtäras inomhus, men det kändes helt okej efter de soliga upplevelserna tidigare under dagen!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 juni 2010 22:05

Vi sov länge i morse allihopa. Gustav vaknade först och duktig som han är så väckte han bara pappa men gick sedan på toaletten själv och sedan in i sitt rum och började att leka. Filippa vaknade strax efter klockan nio och sedan var det full fart på allihop. Efter frukosten gick pappa ut för att klippa häcken på framsidan och efter att det var klart så åkte vi alla för att leta efter presenter till Gustav eftersom han har namnsdag i morgon. Efter mycket om och men så hittade mamma och pappa det som de letade efter och vi åkte hem igen.


/Gustav och Filippa genom pappa

Av Gustav & Filippa - 3 juni 2010 22:28

I dag efter jobb och dagis åkte vi till IKEA och shoppade lite. Det blev utemöbler till oss barn, närmare bestämt ett runt vitt bord med fyra stolar. Det blir perfekt att ha i sommar! När vi kom hem hade Filippa 38,5 grader i feber. Dessutom var hon lite snorig, men tro inte att hon somnade tidigt för det...


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7 8 9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23 24
25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards