Alla inlägg under juli 2010

Av Gustav & Filippa - 7 juli 2010 23:26

I dag har vi faktiskt haft lite semester här hemma. Runt kl 12 tog vi oss ner på stan för att shoppa lite. Vi unnade oss också ett restaurangbesök. Sushi- och asiatisk buffé blev det. Lite senare tog vi oss en varsin glass i solen och då kändes det faktiskt som semester på riktigt! Men säg den lycka som varar. Så fort som vi kom hem igen började mamma och pappa att jobba. Pappa satte upp dörrfoder runt altandörrarna och fortsatte med sitt räcke till trappan. Mamma ville inte vara sämre och ställde sig och målade färdigt matrumsfönstret. Ja, ja, vi fick i alla fall komma ut några timmar i dag!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 6 juli 2010 23:05

I dag har vi haft ganska dåligt väder här hemma. Det har varit mulet och inte alls lika varmt som tidigare. Som om inte detta vore nog så har mamma och pappa mest jobbat. Pappa har byggt ett räckte till vår nya trappa, så att vi barn inte ska ramla och slå oss. Mamma i sin tur har målat matrumsfönstret två gånger samt passat på oss. Dagens höjdpunkt kom när vi åkte och handlade på kvällskvisten. Äntligen fick vi komma ut och röja lite! När vi kom hem väntade dusch/bad och kvällsfika och sedan var det god natt.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 juli 2010 22:28

I dag så började pappas semester. Fast så mycket ledigt har han inte fått i dag. Han och farfar har jobbat hårt med att bygga en trappa, så att vi kan använda våra nya tjusiga dubbeldörrar för att komma ut i trädgården. Medan de slet med trappan så slipade mamma fönstret i matrummet i flera timmar. Detta ska nu målas vitt för att matcha dörrarna och köksfönstret.


I kväll blev det pizza till middag och sedan var farmor och farfar tvungna att vinka adjö för den här gången och åka hem till Dalarna. Men vi syns snart igen!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 4 juli 2010 23:33

  

  

  

  

  

Nu sitter våra nya dubbeldörrar på plats i matrummet! Det har dock varit en lång dag med hårt arbete av pappa, farfar och morfar. Grovt förenklat började de med att ta ut det gamla fönstret. Därefter sågade de upp för dubbeldörrarna och byggde en ram som dessa skulle fästas i. Sedan var dörrarna på plats!


Vi barn passade på att bada i vår stora pool, medan pappa, farfar och morfar slet hårt i värmen. Vi tror starkt på att slita ut de äldre generationerna först innan vi yngre börjar hjälpa till!


/Gusatv och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 3 juli 2010 22:34

I dag har vi jobbat hårt här hemma, i alla fall pappa och farfar. Vi andra har väl inte gjort så mycket nytta om vi ska vara ärliga. Detta har delvis berott på värmen. Vi har nämligen haft årets varmaste dag hittills! Gustav har i alla fall hunnit med att cykla lite och Filippa har gjort långa repor på TV:n med en träpinne. Då blev pappa och mamma mindre glada.


Vad har då pappa och farfar sysslat med? Jo, de har förberett för att sätta in våra nya dubbeldörrar i matrummet. Vi har haft en del huvudbry längs vägen, precis som brukligt. Saker och ting går liksom sällan som det är tänkt!


I kväll har vi ätit grillad lax till middag och sedan blev det ost och kex. Pappa tog till och med ett glas vin, men vi andra hoppade över det. Nu får ni hålla tummarna för att vår dörrinstallation går bra i morgon!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 2 juli 2010 23:30

I dag har vi gått i väntans tider här hemma. Först väntade vi på att våra dubbeldörrar skulle levereras. Det dröjde ända till kl 15 innan budbilen dök upp. Sedan väntade vi på att pappa skulle komma hem från jobbet. I dag var sista arbetsdagen för honom på ett tag. Nu väntar semester i fem härliga veckor. När han kom hem ca kl 16 var det dags att börja vänta på farmor och farfar, som ska hälsa på oss i några dagar. Till sist dök även de upp. Då var det dags för middag. Vi bjöd dem på grillad fläskytterfilé med kokt färskpotatis, sallad och chilibearnaisesås. Middagen avslutades med pappas egen citronsorbé. Vi köpte nämligen en glassmaskin häromdagen, så nu kan vi göra egen glass här hemma. Farmor och farfar blev mätta och belåtna av middagen och sedan härjade vi barn till ca kl 22, då våra föräldrar tyckte att det var dags för nattning.


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards