Alla inlägg under augusti 2010

Av Gustav & Filippa - 22 augusti 2010 22:04

Det blev kräftskiva för mamma och pappa igår kväll trots allt. Vi barn fick vara hos mormor och morfar istället. Filippa hade feber, men var pigg och glad i alla fall, så allt gick bra. Vi sov även över där i natt eftersom det blev sent för mamma och pappa.


I dag lät vi mamma och pappa sova ut ordentligt. Först sent på eftermiddagen gick vi hem i sällskap med morfar. Då hade pappa målat väggar och tak i lekstugan en andra gång. Dessutom hade han klippt gräset. Vad mamma hade pysslat med har vi dock inte en aning om. Det var skönt att vara hemma igen. Särskilt Gustav hade längtat efter mamma och pappa. I kväll har alla varit friska och krya, så förhoppningsvis blir det dagis i morgon.


/Gustav och Filippa genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 21 augusti 2010 13:00

  

Så var det Filippas tur att bli sjuk. Efter att ha varit hur pigg som helst på morgonen, så blev hon hängig på bara någon timme. Termometern visade 38,8 grader och sedan däckade hon i soffan. Och mamma och pappa som ska på kräftskiva i kväll...


Medan mamma har varit inne och pysslat om Filippa har pappa börjat att måla lekstugan invändigt. Om den ska bli klar till Filippas födelsedag så gäller det ju att sätta lite fart...


/Gustav och Filippa genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 20 augusti 2010 21:04

I dag är det fredag och på fredagar kommer mamma och vi barn vara lediga det här läsåret. Mamma har nämligen börjat jobba 75 %. Skönt för både henne och oss. Någon sovmorgon blev det dock inte i morse. Vi barn vaknade redan strax efter kl 06 när pappa gick upp. Sedan fick vi underhålla oss själva eftersom mamma vägrade att gå upp. Hon tyckte tydligen att vi skulle sova längre. Till sist hörsammade Gustav hennes råd och somnade om. Då smög mamma och Filippa ner och åt frukost. Kl 11.30 tyckte dock mamma att Gustav hade sovit tillräckligt och gick upp på vinden och väsnades lite så att Gustav skulle vakna.


Förutom den långa tuppluren har Gustav varit sig själv i dag. Han har varit feberfri, ätit bra och orkat leka. Trots det blev det en ganska lugn dag. Det är ju onödigt att överanstränga sig när man precis varit sjuk, tycker mamma. 


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 19 augusti 2010 23:12

I morse lämnade pappa av Filippa på dagis ca kl 08.15 Sovmorgon med andra ord! Pappa skulle nämligen iväg på kurs till Stockholm. Gustav fick dock vara hemma och kurera sig hos mamma, som därmed missade skolstarten, men förhoppningsvis överlever hennes elever ändå! Gustavs sätt att kurera sig var att ligga i soffan och titta på barnprogram och film. På eftermiddagen tvingade dock mamma ut honom i friska luften för att hämta Filippa. För att han inte skulle överanstränga sig fick han dock sitta och kura i vagnen. På det stora hela hade Filippa haft det bra på dagis, men hon blev väldigt glad när hon fick se mamma och storebror. Gustavs feber har hållit i sig hela dagen, men han har vägrat febernedsättande. Det är ju äckligt! I kväll kom dock pappa hem med brustabletter och efter lite tjat fick Gustav i sig en halv sådan upplöst i vatten. Nu hoppas vi på en lugn natt och en piggare Gustav i morgon.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 18 augusti 2010 22:51

I dag var det dags för dagis för oss barn för första gången den här veckan. Pappa lämnade av oss strax efter kl 07. Då blev vi lite ledsna, men det gick snart över. Kl 14 kom morfar och hämtade oss. Han ska nämligen göra det på onsdagar, så att vi slipper gå så länge på dagis. Då ska vi också äta middag hos mormor och morfar. I dag ville dock inte Gustav ha någon middag, utan han låg mest i soffan och var ynklig.

 

När mamma och pappa hade hämtat oss barn och vi äntligen var hemma igen så tog pappa tempen på Gustav. Den visade 39,6 grader. Nu blir det inget dagis för Gustav i morgon, men Filippa måste nog dit för att inte inskolningen ska saboteras helt.

 

/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 16 augusti 2010 21:31

I morse så väckte pappa oss barn redan ca kl 06.15. Strax efter kl 07 lämnade han av oss hos mormor och morfar. Dagis var nämligen stängt och eftersom mamma började jobba i dag så hade vi ingenstans att vara! Som tur är så har vi snälla morföräldrar som mer än gärna pysslar om oss när mamma och pappa inte kan. Mormor och morfar kommer förresten att få träffa oss väldigt mycket den här veckan. Det har liksom kört ihop sig för mamma och pappa med jobb, kurser och kräftskivor. 


Vi hade det bra hos mormor och morfar som vanligt. Vi gjorde bl a ett besök på 4H-gården och så åt vi massor av mat. Mamma och pappa förstår inte riktigt hur de beter sig åt. Hemma äter vi ju nästan ingenting...


Kl 16.30 blev vi hämtade av pappa och sedan for vi hem och pysslade. Pappa började bl a göra plommonvin, vad nu det kan vara för någonting. Massor av plommon är det i det i alla fall!  Kl 18 kom mamma hem och då var det slut på lugnet för i dag.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 15 augusti 2010 21:45

  

  

I dag har vi varit på födelsedagskalas hos Alma, som fyllde 3 år. Hon fick ett pussel med Rödluvan av oss. Jonatan och Sebastian var också där, och hennes storasyster Elsa såklart. Vi fikade på bullar och jättegoda havrebollar och sedan fick vi svalkande glass. När vi hade fikat färdigt var det utelek som gällde för hela slanten!


Förutom att vara på kalas så har pappa målat färdigt lekstugan utvändigt i dag. Nu är det alltså bara insidan kvar!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 augusti 2010 21:07

I morse så anlände vi till dagis strax efter kl 09. Ganska snart vinkade mamma adjö och begav sig till det stora köpcentret i närheten. Filippa vinkade glatt hej då, men förstod nog inte riktigt att mamma gick iväg "på riktigt". Trots detta gick det bra i dag. Filippa åt duktigt och somnade nästan på en gång när det var dags för vila. Hon var lite ledsen under några blöjbyten och när Gustav gick iväg till avdelningen för de stora barnen, men inget som fröknarna behövde ringa tillbaka mamma för. Strax innan kl 14 kom mamma tillbaka till dagis och möttes av en nyvaken Filippa som direkt gick och hämtade sina skor. Nu var det dags att gå hem, tyckte hon! Därmed är inskolningen avslutad, men nu dröjer det ända till onsdag innan det är dagis igen. På måndag och tisdag är det nämligen planeringsdagar för fröknarna och då ska mormor och morfar ta hand om oss barn istället.


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24 25
26
27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Blogkeen
Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se