Alla inlägg under augusti 2010

Av Gustav & Filippa - 12 augusti 2010 21:48

  

I dag fortsatte inskolningen av Filippa. När vi kom till dagis i morse var det som vanligt utelek som gällde. Filippa lekte på fint, men det var värre med Gustav. Han höll sig tätt intill mamma hela tiden och ville helst hålla henne i handen. Detta gillade inte dagisfröknarna, som inte hade lust att skola in Gustav en gång till! Därför blev mamma ganska snart ivägskickad för att fröknarna skulle se hur Filippa klarade sig på egen hand. Det gick alldeles utmärkt! Inget gnäll och grin och vid lunchen fick hon i sig 2 1/2 pannkaka. Sedan lyckades till och med en av fröknarna få henne att sova. Så när mamma kom tillbaka efter att ha suttit i personalrummet i fyra timmar så var allt hur lugnt som helst! Den som verkar ha tagit det hela hårdast är Gustav, som flera gånger frågade efter när mamma skulle komma tillbaka...


I kväll har pappa börjat att måla lekstugan röd! Under tiden jämnade mamma en buske framför lekstugan med marken. Det går med andra ord framåt!


/Gustav och Filippa genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 11 augusti 2010 22:35

I dag har inskolningen av Filippa fortsatt. Allt har gått bra och i dag fick hon till och med i sig lite lunch, närmare bestämt potatis och majs. Det stekta fläsket nobbade hon dock. När det var dags att sova ville hon dock inte vara med längre, även om hon i dag i alla fall gick med på att frivilligt ligga ner en stund. Till sist gav vi dock upp och satte oss hos Gustav och lekte med play-doo istället. Kl 14 traskade vi hem för att äta mellanmål och vila upp oss lite.


I kväll har pappa börjat att måla detaljerna, bl a fönster- och dörrfoder, på lekstugan vita. Resten ska, efter viss beslutsångest, målas rött. Vi kör traditionellt alltså!


/Gustav och Filippa genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 10 augusti 2010 21:22

  

  

I dag så kan man säga att Filippas inskolning började på riktigt. Vi, d v s Gustav, Filippa och mamma, anlände till dagis strax efter kl 09 i morse. Då var det lek ute på gården som gällde. Gustav började med att skjutsa runt sin lillasyster på cykel. Sedan åkte Filippa lastbil, rutschkana och tåg och körde runt med en barnvagn. Hon verkade känna sig hemma och sprang ifrån både mamma och storebror titt som tätt. Denna trend fortsatte när det var dags att gå in. Hon fann sig väl till rätta under sångstunden och sedan pysslade hon med allt möjligt. När det var dags för lunch började dock problemen. I dag serverades kebabskavsgryta. Det passade inte alls lilla fröken. Hon smakade inte ens på maten utan sa bara Ne ma! Lite bröd och mjölk fick hon i alla fall i sig. Sedan var det dags att sova. Inte heller detta uppskattades av Filippa. Hon var inte ett dugg intresserad av att sova! Hon vägrade att ligga ner och förde så mycket oväsen att mamma var tvungen att lämna rummet med henne. Sedan fick mamma gå med henne i korridoren tills hon somnade i famnen. Då kunde mamma gå in och lägga henne med de andra barnen. Efter sovstunden var det lek igen och kl 14 kunde vi traska hemåt för lite mellanmål.


Filippa verkar trivas på dagis och är rätt cool och självsäker, inte alls mammig. Nu gäller det bara att få henne att äta och sova, så ska nog det här bli bra!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 augusti 2010 22:55

Så var den stora dagen här. Dagen då Filippa skulle börja på dagis! Kl 09 klev hela familjen punktligt in på dagisgården. Pappa kom då direkt från jobbet. Han började nämligen jobba i dag efter att ha haft semester i fem veckor. Gustav fick stanna utomhus och leka med sina kompisar, medan resten av familjen gick in med den fröken som ska ansvara för Filippa under inskolningen. Vi blev dock inte långvariga inne. Filippa ville nämligen ut och leka med de andra barnen. Hon fick som hon ville och vi fortsatte samtalet utomhus. Strax innan kl 10 var vi klara. Då fick Gustav välja mellan att följa med mamma och Filippa hem eller stanna på dagis. Efter ett långt sommarlov valde han att stanna kvar och leka med sina kompisar. Filippa hade nog också valt att stanna kvar om hon fick. Det var under protest hon följde med hem. Gustav är nu äldst på sin avdelning, samma avdelning som Filippa ska gå på. Hon är en av jättemånga 08:or, så hon kommer att ha många jämnåriga kompisar att leka med!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 8 augusti 2010 21:35

I dag har vi mest ägnat oss åt att förbereda inför hösten. Vi har bl a varit ute och shoppat en del nödvändiga saker. Det blev galonbyxor till Filippa, gummistövlar till Gustav och en kudde som Filippa ska ha på dagis. Shoppingen tog ett antal timmar och tyvärr skötte vi barn oss inte direkt klanderfritt, så mamma och pappa var helt utpumpade när vi kom hem.


I kväll har Gustav varit ute och cyklat i kvarteret och sedan blev det dusch och bad för oss barn. Därefter var det dags att sova. Ovanligt tidigt - det är ju dagis i morgon!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 7 augusti 2010 21:04

  

  

  

  

  

  

  

I dag har vi varit på utflykt till Lövsta bruk. När vi kom dit fick vi barn en sen lunch bestående av våfflor med grädde och sylt. Fler sådana luncher tack! När vi åt fick vi ett eget litet bord med parasoll att sitta vid. Efter lunchen tog vi en promenad i bruksmiljön. Vi såg en stor herrgård med vatten framför, som passade perfekt att kasta stenar i. Sedan blev det barnaktiviteter för hela slanten Först var vi till Bilderboksbyn och sedan till Barnens bruk. Barnens bruk var som en liten stad eller ett brukssamhälle, där man kunde klättra, krypa, åka rutschkana ner i låtsaskol, spana in ett modelltåg, leka i ett kök, bli upphissad i en låda, gå ner under jorden i en gruva och mycket annat! Filippa fastnade i köket, där hon pysslade för fullt, medan Gustav prövade det mesta. Vi var kvar där ända till stängningsdags kl 17, men då styrde vi färden hemåt igen.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 6 augusti 2010 22:09

  

  

I eftermiddag har vi barn varit hos mormor och morfar. När vi kom hem i kväll fick vi en glad överraskning. Då hade nämligen mamma och pappa grundmålat lekstugan utvändigt! Dessutom hade pappa bytt och satt fast taknocken. Den första pappa köpte var nämligen lite för klumpig för ett lekstugetak. Men nu kan det regna hur mycket det vill!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 augusti 2010 23:29

  

  

I förmiddags kl 11 hade vi tid hos fotografen. Mamma och pappa tycker att vi är så svårfotograferade tillsammans och trodde att ett besök hos fotografen skulle ändra på detta. Målet var alltså att försöka få till ett bra syskonkort. Det visade sig dock vara lättare sagt än gjort. Mamma och pappa kämpade för att få Filippa att sitta stila och Gustav att inte göra konstiga grimaser. Någon riktig fullträff blev det inte den här gången, men vi försökte i alla fall!


När vi kom hem från stan fortsatte pappa med lekstugan. Nu har han lagt på ett snyggt svart plåttak. Som en liten bonus fick lekstugan också nya bredare vindskivor. Det går framåt med andra ord!


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24 25
26
27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Blogkeen
Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se