Alla inlägg under oktober 2010

Av Gustav & Filippa - 19 oktober 2010 22:12

Filippas kinkighet har fortsatt i dag. Efter dålig sömn i natt, då hon bl a låg och gnisslade tänder till mammas stora fasa, så var hon inte direkt pigg i morse. Efter dagis blev det shopping på det stora köpcentret. Ett par skor inhandlades till Filippa, som dock inte var ett dugg intresserad av att prova skor. Sedan inköptes också en ny bärbar DVD med dubbla skärmar att ha i bilen vid långresor. Filippa blev dock inte gladare för det, utan fortsatte vara gnällig och kinkig. Efter att ha handlat mat bar det hemåt, men när det var dags att gå in var Filippa inte alls med på noterna. Pappa fick nästan dra in henne och så mycket har hon nog inte skrikit i hela sitt liv. Hon var så arg, så arg... Gustav såg nästan chockad ut. Även farmor fick ta del av Filippas illvrål eftersom hon råkade ringa precis då. Mamma och pappa tycker verkligen att 2-åringar är helt underbara...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 18 oktober 2010 21:43

Så var ännu en måndag över. Det var dagis precis som vanligt i morse och sedan kom pappa och hämtade oss ca kl 16.30, precis som vanligt även det. Mamma var dock hemma lite tidigare än vanligt, men vad hjälpte det när hon ändå var tvungen att sätta sig och jobba efter maten. Det är tyvärr alltför vanligt nuförtiden. Filippas humör har varit ovanligt kinkigt i kväll, vilket dock har blivit alltför vanligt den senaste tiden. Det är mest gnäll och skrik från lilla frökens sida. Av den anledningen blev det ovanligt tidig sänggång i kväll, men enligt mamma och pappa får det gärna bli betydligt vanligare framöver!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 17 oktober 2010 20:55

Efter en helg i Dalarna är nu pappa och storebror hemma igen. Pappa har tittat på ishockey och Gustav på älghuvuden. Gustav har haft det bra hos farmor och farfar som har pysslat om honom ordentligt. Filippa har dock inte riktigt varit sig själv i helgen. Kanske har hon saknat storebror? Eller så är det helt enkelt en förkylning som spökar. Både Gustav och Filippa blev i alla fall väldigt glada över att se varandra igen efter helgens separation!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 15 oktober 2010 23:52

Nu har vi killfritt här hemma, mamma och jag! I eftermiddags drog pappa och storebror till Dalarna, så nu gör vi tjejer vad vi vill här hemma! Kvällen har vi spenderat hemma hos gammelmormor Lisa. Mormor var också där. Vi fikade och hade det trevligt. Ett litet kuddkrig hann mormor och jag också med innan jag däckade på soffan av ren utmattning. När jag vaknade igen var jag plötsligt hemma. Jag gick då raka vägen in i vardagsrummet och lade mig på soffan för att fortsätta min sovstund.


/Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 14 oktober 2010 22:18

Gustav har råkat i onåd på dagis och har numera tuschförbud där. I dag ritade nämligen han och en annan pojke med tusch på ett bord och då blev fröknarna INTE glada. Så nu blir det inget ritande med tusch för Gustav på ett tag. Mamma och pappa är lite förvånade, för om det var någon de trodde skulle rita med tusch på ett olämpligt ställe så var det lillasyster. Gustav verkar dock inte ta alltför hårt på det inträffade, men det kanske blir annat ljud i skällan nästa gång som han vill rita med tuschpennor och upptäcker att dessa är bannlysta...


/Gutav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 oktober 2010 22:01

I dag kom inte morfar och hämtade oss på dagis som han brukar på onsdagar. Han är nämligen på älgjakt. Det är även farfar. Morfar har inte skjutit någon älg än, men det har tydligen farfar. De har nog lite fler älgar i Dalarna än här nere. Eller så är det morfars bössa det är fel på!


Till sist dök i alla fall pappa upp på dagis och då bar det hemåt för att ta det lugnt. Vi barn är nämligen lite förkylda. Vi hostar och snorar, så vi fick vara inne i värmen och kurera oss, medan pappa bytte till vinterdäck på bilen och lagade en punktering på syskonvagnen. Som tur var hade vi mamma hemma, som kunde pyssla om oss och se till att vi fick något att äta.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 oktober 2010 21:50

  

  

  

  

Efter dagis i dag så åkte pappa och Gustav till frisören. Pappa behövde klippa sig och det behövde även Gustav, så de passade på att ta två flugor i en smäll. Det var första gången som Gustav klippte sig hos frisören, så det var ett smått historiskt ögonblick. Gustav skötte sig exemplariskt och satt blixtstilla i stolen hela tiden. När Gustav var hemma igen kunde mamma konstatera att så här korthårig har Gustav aldrig varit förut. Inte en lock så långt ögat når!

 

/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 oktober 2010 22:29

  

  

Söndagen blev en ganska lugn dag för oss barn. Vi har varit ute i trädgården en del och hejat på mamma och pappa som jobbat och slitit. Pappa har stått vid flismaskinen i flera timmar och gjort flis av grenarna som trädbeskäraren tog ner igår. Gustav å sin sida har putsat och fejat i lekstugan. Det kan ju vara kul att städa när man inte behöver! Vi barn är förresten sååå nöjda med lekstugan! Den blev jättefin och för ett tag sedan fick vi upp en brevlåda och en välkommen-skylt i form av ett hjärta ovanför dörren. Än så länge fattas dock en del inredning och gardiner, men det får vi fixa i vår!


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5 6
7
8 9 10
11
12 13 14 15
16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26 27
28
29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards