Alla inlägg under januari 2011

Av Gustav & Filippa - 21 januari 2011 21:38

  

  

  

  

Äntligen fredag och äntligen lediga! I dag har vi varit med mamma till Upplandsmuseet. Där höll vi mest till i barnhörnan. Vi lekte och klättrade i det fina hus som finns där och vi klippte Pelle Svanslös-katter. Vi tittade också lite på några av utställningarna och Gustav passade på att mjölka en ko.


Till sist blev vi lite trötta och när Filippa sa att hon ville fika avrundade vi på Upplandsmuseet och gick in till city och satte oss på ett konditori. Där mötte pappa upp oss. Sedan ville Gustav äta hamburgare på Max, så då blev det middag där. Strax efter kl 18 kom vi hem och sedan hände inte mycket mer den här fredagen!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 19 januari 2011 22:11

Oj, vad dagarna går fort! Det är redan onsdag och det betyder att det bara är en dag kvar innan vi och mamma tar helg. Skönt! Veckan har rullat på utan att något särskilt har hänt. Det är tidiga mornar och sedan full rulle på dagis som gäller. Vi har förresten fått en ny fröken på dagis. Hon verkar snäll, så det kommer nog att bli bra. Det har töat en del, så det har varit galonbyxor som gällt på dagis. Nu har dock Gustavs galonisar gått sönder, så nya behöver inköpas. Frågan är bara var man hittar galonbyxor i januari...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 16 januari 2011 22:10

Näe, det blev ingen skridskoåkning i dag! Vädret satte stopp för det. Det duggregnade och töade ute, så vi höll oss inomhus istället. Mamma och pappa tittade en del på sport på TV, medan vi barn bakade med play-doh-deg. Till middag blev det ugnsstekt torsk med ris, hackade ägg och tomater. Den här gången var det inte mat från Linas matkasse, utan egenkomponerat av mamma och pappa. I kväll har mamma ägnat sig åt att städa bort julen här hemma, men det är fortfarande en del kvar. Nu längtar vi efter våren, men förhoppningsvis ska vi väl hinna med att åka skridskor några gånger innan den är här!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 15 januari 2011 21:34

  

  

I dag har vi varit runt och letat efter skridskor till Gustav. Det var tänkt att vi skulle köpa ett par ställbara med spännen, men så var vi in i en affär som hade utförsäljning och då tyckte pappa att vi skulle slå till med ett par "riktiga" skridskor med snörning. Mamma lät för en gångs skull pappa bestämma, så då blev det så! Sedan var vi in på Intersport och då slutade det med att pappa köpte ett par nya skridskor till sig själv också. Här ska tydligen åkas skridsko! På Coop fick Gustav och Filippa dessutom en varsin hjälm. Sedan handlades det lite mat på Citygross innan vi for hem för att laga middag.


I kväll har Gustav gått omkring i sina sprillans nya skridskor och han ville till och med ha med sig dem upp när det var dags att gå och lägga sig. Hoppas att vädret blir bra i morgon för då blir det skridskoåkning för den manliga delen av familjen.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 14 januari 2011 23:12

Äntligen fredag och äntligen lediga igen! Ja, alla utom pappa vill säga. I dag har vi haft besök av våra sysslingar Alexander och Felix och deras mamma. De hade bakat en god kladdkaka, som vi glatt mumsade i oss. Sedan blev det lek för hela slanten för storkillarna, medan Filippa hellre tittade på Astrid Lindgren-filmer. Killarna satt bl a och pysslade med lego en lång stund. Till sist kom pappa hem och en stund därefter vinkade gästerna adjö för den här gången.


Sedan ställde sig pappa och lagade ännu en rätt ur Linas matkasse. I dag blev det köttfärsfyllda bifftomater med ris och rufsig morotssallad. Gott, tyckte alla utom Filippa, men hon tycker ju inte om någonting nuförtiden...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 januari 2011 23:59

Ännu en vanlig torsdag har passerat. Mamma och pappa lämnade oss barn på dagis strax efter kl 07. Ca kl 16.15 kom pappa och hämtade oss och innan vi åkte hem hämtade vi upp mamma som precis anlänt med bussen. Väl hemma ställde sig mamma och pappa och började laga ännu en rätt ur Linas matkasse. I dag blev det wokade grönsaker och räkor i het kokosmjölk med ris. Räkorna var goda, men annars var det nog lite i starkaste laget för oss barn. Men det är kul med lite variation vad gäller maten. Vi vill gärna se fler räkrätter i framtiden!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 januari 2011 21:03

I dag så var det alltså dags för dagis igen - för första gången i år. Allt gick bra och det var faktiskt ganska kul att få träffa kompisarna igen. Vi ska få två nya fröknar på dagis, men ingen av dem var där i dag. Strax efter kl 16 blev vi hämtade av både mamma och pappa. Då var vi ute och lekte på gården. Gustav hade en stor papperstuss i näsan efter att ha blött lite näsblod.


När vi kom hem så ställde sig mamma och pappa och lagade middag. De fick sin första leverans från Linas matkasse igår och till middag blev det röd currygryta med skinka, sötpotatis, minimajs och ris. Filippa åt ingenting av maten. Hon vägrade att överhuvudtaget sätta sig till bords, men Gustav åt som han skulle. Sedan blev det dusch och bad och nattning av mamma.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 januari 2011 21:03

Så var det vardag igen - i alla fall nästan! Dagis var som sagt stängt i dag, så kl 07 i morse lämnade pappa av oss hos mormor och morfar. Sedan for han iväg till jobbet. Mamma har också börjat att jobba i dag, men för henne blev det en mjukstart med konferens i universitetsaulan. Både för oss och henne drar det igång "på riktigt" först i morgon.


Vi skötte oss bra hemma hos mormor och morfar, men i kväll var vi trötta, så det blev relativt tidigt i säng. Vi är ärligt talat inte så sugna på att gå på dagis i morgon, men det blir nog kul när vi väl är där!


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards