Alla inlägg under januari 2011

Av Gustav & Filippa - 9 januari 2011 20:39

Så var sista dagen på jullovet här! Tänk vad fort det har gått! I dag har vi inte gjort något särskilt. Vi har varit inomhus och lekt. Utomhus har det börjat töa, men det är nog lite för tidigt att hoppas på vår redan. I morgon börjar mamma och pappa att jobba igen, men dagis har stängt p g a planeringsdag, så vi barn ska få vara hos mormor och morfar.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 8 januari 2011 23:12

I kväll har vi haft middagsgäster här hemma. Det var Emilia, hennes lillasyster Meia och deras föräldrar som kom på besök. Det var första gången som vi träffade Meia, så det var lite extra kul. Det är många av våra kompisar som har fått småsyskon nu!


Vi bjöd alla utom Meia på middag. Sedan lekte vi barn för fullt. Vi klädde ut oss, byggde en bro av stolar och lyssnade på musik. Under tiden satt de vuxna och pratade. Hur kul kan det vara att prata egentligen? Kl 22 började vi barn att bli trötta, så då begav sig gästerna hemåt och mamma gjorde i ordning oss barn för natten, medan pappa röjde i köket.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 7 januari 2011 23:37

I eftermiddags åkte vi till det stora köpcentret i närheten för att storhandla. Mamma tänkte passa på att klippa sig, men det var jättelång kö så vi gick in i mataffären och började att handla istället. När vi var klara hade mammas nummer ännu inte varit, så hon satte sig där för att vänta medan vi andra åkte hem med matvarorna.


Kl 17 var vi bortbjudna på middag, men mammas klippning drog ut på tiden, så vi blev hela 40 minuter försenade. Pinsamt och skämmigt värre! Som tur var hade dock mamma ringt och förvarnat värdinnan. När vi väl kom dit så fick vi spana in en nästan helt ny bebis, nämligen Stellas lillasyster Nova. Vi överlämnade några presenter och sedan satte vi oss till bords.


Efter maten så lekte vi barn med Stella. Vi byggde bl a lego och Gustav visade henne sina fina bilar. Det var faktiskt Gustav som lekte mest med Stella, trots att hon med sina 1 1/2 år är närmare Filippa i ålder. De blev nog lite förtjusta i varandra och Stella sa att Gustav var söt.


Till sist började vi barn att bli trötta, så efter ungefär hundra kramar från Stella begav vi oss hemåt för att uppsöka sängen.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 6 januari 2011 23:49

I dag har det snöat en hel del hos oss. Vi har därför varit inne hela dagen. Vi barn har lekt massor, pappa har tittat på sport på TV och fixat bilen och mamma i sin tur har bl a tvättat. Efter middagen ställde vi oss barn och bakade en kladdkaka tillsammans med mamma. Sedan åt Gustav av smeten, men Filippa var skeptisk och ville inte ha. Senare på kvällen blev det fika på kladdkaka med hemmagjord hjortronglass från nyårsafton. Gott! Vi barn åt två bitar i var, medan mamma och pappa nöjde sig med en.


De senaste dagarna så har Filippa blivit allt bättre på att uttala sitt eget namn. Nu säger hon Fijippa och inte Fiffi så ofta längre.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 januari 2011 23:45

  

I dag har Filippa varit hemma hos mormor och morfar och blivit ompysslad. Under tiden passade resten av familjen på att gå på bio. Vi såg filmen Sammys äventyr - den hemliga vägen. Den handlade om en liten sköldpadda och hans bravader. Självklart åt vi popcorn till, trots att klockan bara var 13.30 När filmen var slut blev det shopping på stan och sedan ett restaurangbesök med asiatisk buffé till middag. Den här gången åt dock Gustav inte lika friskt som sist, men en hel del broccoli fick han i alla fall i sig! Sedan blev det lite handling av mat innan Filippa hämtades upp och familjen var fulltalig igen!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 4 januari 2011 20:54

  

  

  

  

Jullovet rullar på och vi fortsätter att göra roliga saker. I dag har vi varit till Nickis Äventyrslek. Där har vi sprungit, klättrat, hoppat, skuttat och åkt rutschkana. En fikapaus hann vi också med. Den innehöll glass och saft. När det var dags att åka hem efter två timmar var Filippa inte alls med på noterna och blev jättearg. Hade hon fått bestämma hade hon stannat kvar på egen hand!


/Gustav och Filippa genomm amma

Av Gustav & Filippa - 3 januari 2011 22:30

  

  

  

I eftermiddags tog vi en tur ner på stan. Där var vi till en restaurang och åt asiatisk buffé till middag. Vi barn åt riktigt bra för en gångs skull, särskilt Gustav. Han berättade flera gånger hur gott det var och gick själv och fyllde på sin tallrik. Sedan blev det ett besök på Åhléns, där vi handlade presenter till två bebisar som vi ska träffa i slutet av veckan. Det är mycket bebisar nu!


En kommentar till bilderna ovan. Det är inte Coca Cola vi dricker, även om det ser ut så. Det är något mycket godare, nämligen mjölk!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 2 januari 2011 19:30

  

  

  

  

I eftermiddags tog vi med oss pappa ut för lite lek i snön. Vi åkte pulka, skottade snö och tog ett varv runt kvarteret på bob. För en gångs skull var det inte särskilt kallt, så vi kunde vara ute ett bra tag. Till sist tröttnade dock Filippa och ville in till mamma i värmen. Snart följde Gustav hennes exempel och sedan blev det fika på lussekatt och varm saft. Mysigt värre, men saften var godare kall än varm så det dröjde ett tag innan vi hade fikat färdigt!


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards