Alla inlägg under februari 2011

Av Gustav & Filippa - 17 februari 2011 23:57

Hela vårterminen har Gustav klätt på sig själv på mornarna. Tidigare var det lite si och så med den biten. I dag kom så äntligen belöningen! Efter dagis tog pappa med sig Gustav till den stora leksaksaffären, där han fick välja ut något lego som han ville ha. Det blev ett stort flygplan som fick följa med hem. Under tiden hade mamma lagat köttbullar till middag, vilket uppskattades av både stora och små. Sedan blev det lego för hela slanten för både far och son!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 16 februari 2011 22:09

I eftermiddags var vi barn hos mormor och morfar, precis som vanligt på onsdagar. När vi kom hem strax innan kl 19 så stod det gipsskivor i hallen. Mamma och pappa hade tydligen varit iväg och handlat på Bauhaus inför den renovering som de ska göra i helgen. Då ska nämligen taket i matrummet fixas till. Under tiden ska vi barn få vara hos mormor och morfar, så att vi slipper få gipsskivor i huvudet när mamma och pappa renoverar!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 14 februari 2011 21:29

Ibland skulle nog mamma och pappa behöva kommunicera lite mer! I kväll fick vi nämligen Alla hjärtans dag-presenter av dem. Utan att veta om det hade båda köpt presenter till oss. Mamma hade köpt lego till oss båda två, medan pappa hade köpt lego till Gustav och en My little pony till Filippa. Till varandra hade de köpt exakt likadana chokladaskar! Fast oss gjorde det såklart ingenting. Presenter är ju bara roligt!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 februari 2011 21:10

I förmiddags kom Jonatan, Sebastian, Anton och deras mamma och pappa på besök. Efter en liten stund försvann Anton och hans föräldrar. De skulle tydligen på visning av grannhuset, som är ute för försäljning. Snart var de dock tillbaka igen. Då åt vi lunch tillsammans. Kort därefter försvann de dock igen. Då var de iväg och kollade på ett annat hus, som också ligger ute för försäljning. Jonatan och Sebastian stannade dock kvar även denna gång och byggde lego med Gustav. När Anton och hans föräldrar var tillbaka blev det fika. Vi barn länsade kakfaten, så att det knappt blev något kvar till de vuxna. Sedan var Jonatan och Sebastian tvungna att åka hem och vi sa hej då för den här gången.


Därefter ägnade sig Gustav och pappa åt att bygga lego. När det var dags för middag så stod potatis- och purjolökssoppa på menyn. Filippa chockade alla genom att begära påfyllning två gånger. Det händer ALDRIG annars!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 februari 2011 23:59

Efter en lugn förmiddag hemma så bar det iväg ut efter lunch. Vi skulle nämligen träffa Jonatan och Sebastian för lite skridskoåkning. Gustav var dock inte alls på humör för skridskoåkning och bröt ihop vid minsta lilla motgång, men Filippa höll ångan uppe genom att klättra på snövallarna. Sedan blev det lite fika och fri lek innan det bar hemåt igen.


I kväll har vi tittat på melodifestivalen på TV. Gustav somnade dock i soffan, men Filippa stod och dansade och spexade framför TV:n och verkade bli inspirerad av Babsan och kompani.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 februari 2011 22:58

Ledig fredag. Vi har firat morfars födelsedag med kladdkaketårta och en digital fotoram i present. Vi har lekt och härjat, byggt lego och gjort några märken i vardagsrumsparketten (alltid lika populärt). Till sist blev det fredagsmys med snacks och satsumas. Det var den fredagen det!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 februari 2011 20:50

Onsdagar är nog vår favoritdag i veckan! Då kommer nämligen morfar och hämtar oss på dagis kl 14. Sedan får vi umgås med honom och mormor till nästan kl 19, då vi blir hämtade av våra kära föräldrar. I dag hade vi lika kul som vanligt. Vi lekte och skojade och åt massor av god mat och så blev det lite fika också. Tänk att mormor och morfar lagar så mycket godare mat än mamma och pappa! Och då är pappa ändå kock!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 8 februari 2011 21:46

I dag så fick 06:orna på dagis åka iväg och titta på teater. Det åktes buss och promenerades och då måste man naturligtvis hålla sina kompisar i handen. Gustav tyckte att det var kul att komma iväg på lite äventyr med kompisarna!


I går kväll så anlände en ny omgång av Linas matkasse. Detta märktes på menyn i dag, då det blev stora köttbullar med paprika- och vitkålssallad till middag. Pappa ändrade dock lite på den ursprungliga menyn. Istället för kokt potatis blev det ris och sedan gillade han av någon anledning inte att köttbullarna skulle koka i champinjonsås. Champinjonerna fick istället mamma avnjuta stekta, medan vi andra hoppade över den ingrediensen helt...


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4 5 6
7
8 9
10
11 12 13
14
15
16 17
18
19 20
21 22 23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards