Alla inlägg under mars 2011

Av Gustav & Filippa - 19 mars 2011 20:47

  

  

  

  

  

Lördagen har ägnats åt dörrbyte. Det var den bruna dörren ner till källaren som skulle bytas ut mot en vit fin spegeldörr. Pappa och farfar har slitit hela dagen med uppgiften. Det var nämligen så att även dörrkarm och allt behövde bytas. Inte helt lätt skulle det visa sig, men nu är den nya dörren på plats! Dessutom har farfar höjt och bytt en strömbrytare åt oss. Vi barn ägnade oss under tiden åt lek med främst farmor. Hon tog bl a med oss ut en stund. Filippa har annars mest sprungit omkring i sin prinsessklänning hela dagen, medan Gustav bl a har ägnat sig åt lego.


/Gustav och Filippa genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 18 mars 2011 20:09

I eftermiddags fick vi besök av farmor och farfar. De ska spendera helgen med oss och farfar ska hjälpa oss att byta dörr ner till källaren. I kväll har vi ätit middag tillsammans och sedan blev det fredagsfika på nybakad morotskaka. Gustav har briljerat inför farmor och farfar med sina kunskaper om Gustav Vasa och hans söner. Han kunde till och med mer än vad mamma och pappa visste att han kunde. Det blir nog en historielärare av Gustav trots allt, även om mamma hotar med att lägga in veto i frågan...


/Gustav och Filippa genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 16 mars 2011 22:22

Sommaren är snart här så vi har börjat att planera semestern lite smått. I kväll har mamma och pappa bokat en resa till Kolmården. Vi ska bo på Vildmarkshotellet och spendera två dagar i djurparken. Det ska  bli jättekul! Förmodligen ska vi även bo en natt i Norrköping, när vi ändå är i trakten. Övriga planer för sommaren är bl a att bygga en altan och att njuta av lugnet i Dalarna.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 15 mars 2011 22:20

  

I kväll har pappa fortsatt att riva tapeten i matrummet. Vi har med andra ord kaos hemma - igen. Och farmor och farfar som ska komma och bo hos oss i helgen. Stackars dem!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 mars 2011 20:07

  

Den här helgen har inte Filippa varit på topp. Hon har varit trött och lite hängig och i dag somnade hon på soffan efter lunch. Dessutom har hon haft ont i munnen och dreglat som en liten bebis. Efter att pappa inspekterat hennes mun kunde han konstatera att det är nya tänder på gång. Det är alltid skönt att hitta en logisk förklaring till saker och ting!


Söndagen blev en ganska lugn dag. Gustav har varit hem till mormor och morfar och roat sig i några timmar. Under tiden tog resten av familjen det ganska lugnt. Så småningom började pappa att riva tapeten i matrummet. Det är ju snart dags att tapetsera om där. Nya tapeter inhandlades tidigare i veckan och förhoppningsvis kommer de att matcha med köket och övrig inredning. Nu gäller det bara att få tid att sätta upp dem också, men det får mamma och pappa lösa!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 mars 2011 19:52

  

  

  

  

  

Fredag och ledig dag! Efter en lugn förmiddag kom morfar hit runt lunch. Vi tog då med honom ut för att leka i snön. Vi gjorde tårtor och snölyktor och tittade in i lekstugan. När vi kom in igen hjälpte vi mamma att heja på Sverige i skidskytte-VM, men det hjälpte tyvärr inte. Sedan var plötsligt pappa hemma från jobbet och det blev hemmagjorda hamburgare till middag.


/Gustav och Filippa genom mamma 

Av Gustav & Filippa - 10 mars 2011 23:48

I eftermiddags var vi hemma först runt kl 17. Då var vi sjöblöta, särskilt Gustav, efter att ha badat i vattenpölar på dagis. När det var dags för middag stod det en rätt från Linas matkasse på menyn, närmare bestämt currygryta med quorn och blomkål som serverades med ris. Vi barn åt (ganska) glatt upp vår quorn, men det var annat med mamma och pappa. Särskilt mamma var kinkig och gillade inte sin quorn alls. Hon åt upp en bit, men sedan fick det vara. Nu får vi hoppas att Linas matkasse hoppar över quornen i fortsättningen!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 8 mars 2011 22:13

I dag har det varit fettisdagen. Mamma, som håller hårt på traditionerna, hade därför köpt en varsin semla till oss, som vi fikade på i kväll. Gott, tyckte Gustav! Filippa pillade dock bort grädden och mandelmassan och nöjde sig med att äta bullen. Mot fjolårets semlor, som pappa gjorde själv, stod sig dock dessa semlor slätt. Pappas semlor riktigt smälte i munnen och så goda semlor kommer vi nog aldrig att få äta igen... om inte pappa ställer sig och bakar vill säga!


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7 8
9
10 11
12
13
14
15 16
17
18 19 20
21
22 23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Blogkeen
Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se