Alla inlägg under april 2011

Av Gustav & Filippa - 18 april 2011 21:32

  

  

I går kväll så började pappa att kräkas, så det blev inget jobb för honom i dag. Därmed kunde inte vi gå till dagis. Vi får ju inte vara där om någon i familjen är magsjuk. Som tur var så började mammas påsklov i dag, så hon kunde pyssla om oss medan pappa låg däckad. Hon hade egentligen tänkt att jobba, men släppte glatt sin jobbhög för att underhålla oss istället. Av någon underlig anledning hade hon tydligen inte sett fram emot att rätta prov i källkritik och göra instuderingsfrågor om valutapolitik...


Efter att mamma bl a sanerat våra badrum och tvättat sängkläder gav vi oss ut i det vackra vårvädret. Vi gick till en lekpark i närheten. Där gungade vi, åkte karusell och spanade på andra barn. Efter några timmars lek tröttnade Gustav och ville gå hem. Väl hemma ställde sig mamma och lagade mat. Efter maten gick vi ut på tomten och lekte med vårt vattenbord. Till sist blev det kväll och dags för kvällsfika. Då fick vi nybakade morotsmuffins, som mamma hade slängt ihop för att rädda några ägg som höll på att bli för gamla. Hon gör tydligen allt för att slippa jobba! Efter kvällsfikat tyckte mamma att Filippa kändes varm. Hennes farhågor besannades dessvärre. Termometern visade 39 grader och nu har vi alltså två sjuklingar här hemma...


/Gustav och Filippa genom mamma 

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 17 april 2011 21:07

Igår kväll kom vi i säng först kl 23 efter ett besök hos Emilia och hennes lillasyster i Stockholm. Vi hade jätteroligt och sprang omkring utomhus i det fina vädret. Vi fick också god mat och så dansade vi till Eric Saade. Det var med andra ord en intensiv eftermiddag och kväll, så vi passade på att sova ut ordentligt i morse. Filippa vaknade först kl 09.30, Gustav lite tidigare.


I dag har vi bl a varit och shoppat en ny cykelhjälm till Gustav. Annars har det mest varit fri lek utomhus, bl a med såpbubblor och vårt vattenbord. Mamma har sytt en duk till vårt bord i lekstugan och ställt ut vårt minikök där. Nu saknas det bara några hyllor för att möblemanget ska vara komplett. Det får nog bli en tripp till IKEA framöver!


/Gustav och Filippa genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 15 april 2011 20:58

Ännu en ledig fredag! Det gäller att passa på och njuta, för nästa läsår är det slut med den lyxen. Då får vi gå på dagis måndag-fredag. Dagen har främst ägnats åt uteaktiviteter med mamma. Vi började med att städa lekstugan. Sedan flyttade vi ut vårt bord och våra stolar som har varit inne i stora huset hela vintern. Gardinen som mamma sydde igår blev helt okej, även om hon själv inte är riktigt nöjd. Hon har dock lovat att vi ska få en duk i samma tyg att lägga på bordet. När lekstugan var klar tog vi en fika i den och sedan blev det lek för hela slanten. Vi spelade bl a fotboll med mamma.


Kl 16 kom pappa hem från jobbet. Då blev det middag bestående av lax och lite till. När maten låg i våra magar åkte vi iväg för att shoppa. Det blev bl a rosa Bamsetofflor och en blommig sommarklänning till Filippa och ett par Vikingskor, jeansshorts och en röd pikétröja till Gustav. Dessutom passade vi på att äta vårens första kulglass. Det blev med andra ord en riktigt bra fredag!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 14 april 2011 23:30

Vilket härligt väder vi har haft i dag! Det har varit riktig vårvärme ute! När vi kom hem från dagis var det därför utelek som gällde. Vi röjde runt med vattenpistoler och såpbubblor medan pappa försökte att laga mat. När mamma kom hem så hade hon shoppat lite till oss, närmare bestämt gardintyg och en gardinstång till lekstugan. Tyget var väl inte sådär jätteroligt, men det var röd - och vitrutigt, så det passar in i lekstugan bra. I kväll har mamma suttit vid symaskinen och försökt att få till ett par gardiner. Det ska bli spännande att se om hon lyckas!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 april 2011 22:40

I kväll när vi kom hem från mormor och morfar så hade pappa hunnit att tapetsera en hel del på den andra väggen i matrummet. Det är nästan så att man blir lite yr när man tittar på tapeten - den är ju väldigt mönstrad - men fint har det blivit! Nu är dock tapeten slut och pappa måste beställa en rulle till. Det blev tydligen lite svinn när han tapetserade i dag. Undrar vad som egentligen hände?


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 april 2011 21:54

 

  

  

I dag har renoveringen av matrummet fortsatt. Först så spacklade, slipade och målade pappa och sedan kunde han äntligen börja att tapetsera. Det blev dock en hel del suckande från pappas sida, bl a på grund av en tapetlimningsmaskin som han hade köpt och som visade sig värdelös. Efter att ha övergett den fick han dock in snitsen och hann tapetsera ungefär halva rummet innan det blev kväll. Vi barn har försökt att låta pappa jobba i lugn och ro och vi har bl a varit ute en hel del och lekt. I kväll har vi blivit utsatta för storrengöring av mamma och sedan blev det kvällsfika och barnprogram på TV.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 april 2011 20:44

 

 

I dag skulle vi egentligen iväg på födelsedagskalas, men det blev tyvärr inställt på grund av sjukdom. Pappa har istället ägnat dagen åt renovering av matrummet. Han trodde tidigare att han skulle slippa sätta upp gipsskivor på en vägg, men där trodde han fel, så i dag fick han ägna en lång stund åt att sätta upp gips. Sedan blev det spackling och slipning av väggarna. Vi barn var då hos mormor och morfar, som tyckte att vi skulle få slippa renoveringskaoset för en stund. Nu är det nämligen kaos hemma - igen!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 8 april 2011 21:38

I kväll har mamma och pappa varit ute och roat sig på egen hand, så vi har haft barnvakt här hemma. Det var morfar som fick den ärofyllda uppgiften att ta hand om oss i några timmar. Allt gick bra och när mamma och pappa kom hem strax efter kl 20 var det fortfarande full fart på oss. Man kan ju inte sova när man har besök!


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Blogkeen
Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se