Alla inlägg under juni 2011

Av Gustav & Filippa - 10 juni 2011 21:57

  

          

I dag har det varit avslutning för både mamma och oss. Hon hade avslutning med sin klass på förmiddagen och sedan kl 14 var det dags för oss och våra dagiskompisar att visa oss från vår bästa sida. Vi höll en bejublande sångkonsert för alla föräldrar i amfiteatern utanför dagis. Efteråt blev det fika i gröngräset. Till sist bar det hemåt, men vi stannade inte hemma länge utan promenerade sedan till en restaurang i närheten. Där åt vi middag på deras uteservering. Vi barn åt pannkakor med glass och sylt - näringsriktigt och bra! Sedan fick vi en varsin klubba av restaurangägaren. Det var Filippas första klubba någonsin. Efter restaurangbesöket gick vi till en lekpark och låg och gungade i en stor gunga jättelänge. Till sist blev dock Gustav akut kissnödig, så vi fick skynda hemåt. Inte så konstigt egentligen eftersom han svept i sig hela tre glas mjölk...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 juni 2011 22:49

I kväll har Gustav blivit stucken av en död geting. Getingen låg ute på altanen och Gustav klev rakt på den, vilket ledde till ett illvrål från både storebror och lillasyster. Gadden fastnade i foten, så pappa fick ta en tång och dra ut den. Snacka om otur! Nu hoppas vi bara att Gustav kan gå på foten i morgon, för då är det nämligen avslutning på dagis!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 8 juni 2011 22:19

I dag har Gustav varit på utflykt med alla 06:or på dagis. Det var lite av "teambuildning" eftersom alla 06:or byter avdelning i höst. De får då gå på en egen avdelning med bara 5-åringar. Dagens utflykt gick till en skog, där barnen fick äta sin egen medhavda matsäck. De var borta i flera timmar och hann bl a se tre döda fåglar. Kl 14 blev det hämtning av morfar som vanligt och sedan blev det mat i stora lass och en hel del bus också innan det var dags att åka hem.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 6 juni 2011 21:40

  

  

  

  

  

   Tänk, vilken tur! Tandfen hade inte gått i pension! Hon kom i natt och lämnade efter sig en guldpeng i Gustavs tandglas. Priserna har uppenbarligen gått upp sedan mamma och pappa tappade sina mjölktänder...


Nationaldagen har vi firat traditionsenligt i Gamla Uppsala med en picknick i gröngräset. Det serverades mackor, frukt, kakor och annat gott. Som vanligt gnisslades det med fioler och viftades med svenska flaggor. Precis som vanligt gassade också solen och det var otroligt hett. När vi kom hem igen forsatte firandet. Denna gång av Gustavs namnsdag. Han fick en hoppboll och ett par simglasögon i present. Sedan följde en god middag och en lika god efterrätt. Den sistnämnda bestod av jordgubbar med vaniljglass och limesocker. Vi behövde verkligen inte gå och lägga oss hungriga i kväll!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 juni 2011 20:57

  

   Så var sagan all för Gustavs första tand. Efter att ha kämpat på bra ramlade den till sist ur i dag. Den hade då varit lös i drygt en månad. Den satt till höger i mitten av underkäken och där gapar nu en stor glugg. Det var också den tand som Gustav fick först, vid sex månaders ålder, så den hängde med i 4 1/2 år. I kväll fick Gustav lägga tanden i ett glas vatten, så nu får vi se om tandfen fortfarande är aktiv eller om hon har gått i pension sedan mamma och pappa träffade henne sist.


/Gustav och Filippa genom mamma 

Av Gustav & Filippa - 4 juni 2011 22:09

   Ännu en vacker sommardag går mot sitt slut. I dag har Filippa äntligen kissat i pottan. Det skedde i lekstugan, medan mamma satt och läste en bok om Alfons Åberg för henne. Alla blev jublande glada efter den stora händelsen, som firades med glass i lekstugan. Lite senare blev det årets premiärdopp i den lilla poolen. Filippa var betydligt modigare än förra året och stänkte ner storebror ordentligt. Under tiden hade pappa bl a hunnit bygga färdigt trappan (räcket ej inkluderat) och klippa gräset.


Efter en god middag bestående av grillspett med kokt färskpotatis, gräddfil och gräslök for vi iväg och shoppade lite. Filippa hade nämligen blivit utlovad en present om hon kissade på pottan och det löftet måste naturligtvis infrias. Hon fick välja vad hon ville i leksaksaffären och valde en prinsessdocka, närmare bestämt Askungen. Efter att ha handlat en del nödvändigheter for vi sedan hemåt för lite lördagsmys.


/Gustav och Filippa genomm mamma

Av Gustav & Filippa - 3 juni 2011 22:19

   I dag har vi varit på examensfest för en kompis till mamma och pappa. Där var det fullt med barn, så vi hade riktigt kul i det fina vädret. Gustav duschade några av tjejerna med en vattenslang, men Filippa ville inte vara med. Hon var mest intresserad av hundarna som var där. Gustav cyklade både dit och hem, medan Filippa åkte vagn och mamma och pappa promenerade.


När vi kom hem igen så snickrade pappa ihop en trappa till vår altan, så nu behöver vi inte gå runt halva huset för att komma ut i trädgården längre. Bra jobbat, pappa!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 2 juni 2011 21:32

  

  

  

  

   Just nu har vi ett litet lov hela familjen. Vi är lediga fem dagar i sträck. Härligt! Vi ska försöka få lite gjort under de här dagarna och det började bra. Pappa har äntligen blivit klar med altangolvet och det firade vi med att äta en liten picknick på altanen runt lunch. Sedan rev pappa vår uteplats vid garaget, så den är nu ett minne blott. Under tiden försökte mamma få Filippa att kissa i pottan, men det gick mindre bra, så nu har mamma en del att tvätta.


I kväll har vi varit iväg och handlat. Sedan inledde mamma ett nytt litet projekt. Hon tycker nämligen att det är dags för oss barn att börja somna på egen hand. Så hon har köpt lite snygga klistermärken till oss som vi ska få klistra upp på ett varsitt papper där hon har gjort ett rutnät. I den sista rutan har hon ritat en present. Tanken är att vi ska få sätta dit ett varsitt klistermärke varje kväll om vi somnar själva och till sist ska vi få en present i belöning. Vi får väl se hur det går. Än så länge har vi INTE somnat, men vi har köpt konceptet i alla fall!


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20
21
22 23 24 25
26
27 28 29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards