Alla inlägg under juli 2011

Av Gustav & Filippa - 19 juli 2011 20:48

       I dag har vi varit på utflykt till Sala tillsammans med Jonatan, Sebastian, Anton, Oliver, Elias och deras föräldrar. Vi började med ett besök i silvergruvan, där vi gick en guidad barnvandring. Vi var tvungna att sätta på oss stora hjälmar och Filippa tyckte att det var lite läskigt nere i gruvan. Det var ju så mörkt och hon var lite rädd för spöken. Efter besöket i själva gruvan väntade en skattjakt och som pris fick vi välja tre stenar från en kista. Efter det väntade en försenad lunch på Måns Ols. Det var förskräckligt lång kö, men maten var god. Sedan styrde vi kosan in till Sala, där vi besökte en jättestor och jätterolig lekpark. Gustav klättrade ända upp i toppen på ett stort spindelnät, medan Filippa tyckte att karusellen var roligast. Till sist var vi dock tvungna att vinka adjö till våra kompisar och bege oss hemåt efter en mycket händelserik dag.


/Gustav och Filippa genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 18 juli 2011 23:16

     I dag har Gustav varit till frisören och kapat sitt långa hår. Mamma tyckte att det var lite sorgligt, men hon blev faktiskt riktigt nöjd med slutresultatet. Det blev nämligen inte så jättekort, men tillräckligt kort för att Gustav nu får hitta en ny fritidssysselsättning när han inte längre kan snurra sina lockar till svårkammade tovor.


/Gustav och Filippa genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 17 juli 2011 21:23

Så går ännu en fullspäckad helg mot sitt slut. Igår petade Filippa upp en legodiamant i näsan och trots ihärdiga försök att få ut den så satt den som berg. Efter att ha varit i kontakt med sjukvårdsupplysningen fick vi en tid på sjukhuset för att ta bort den, men en stund innan lyckades Filippa få bort den på egen hand så vi fick ringa återbud. Skönt, både för hennes skull och för våra gäster som skulle komma kl 16.30 Det var Jonatan, Sebatian, Oliver och Elias med föräldrar som kom för att äta lite mat hos oss. Det var dock våra föräldrar som stod för det mesta av ätandet, medan vi barn fokuserade på lekandet istället. De sista gästerna gick ca kl 00.30, men då hade vi redan däckat på soffan och kunde inte vinka adjö.


Även i dag har det blivit en hel del lek. Våra grannar kom nämligen över på en fika på eftermiddagen och sedan behöll vi stora tjejen här för lite lek tills det var dags för mat. I kväll trodde mamma och pappa att vi skulle somna tidigt efter den intensiva helgen, men där hade de fel!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 15 juli 2011 23:12

       I dag har vi varit till Stockholm och besökt Naturhistoriska museet tillsammans med Emilia, Meja och deras mamma och pappa. Vi såg bl a gigantiska dinosaurier och mammutar och fick lära oss mer om människokroppen. När vi var klara efter några timmar åkte vi hem till Emilia och Meja. Där åt vi en trerättersmiddag, hoppade studsmatta och lekte mamma, pappa och barn. Kl 21.30 vinkade vi adjö och styrde kosan hemåt efter en lång men mycket trevlig dag!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 14 juli 2011 21:11

     Torsdagen blev en riktig hemmadag för hela familjen. Ingen av oss har ens varit utanför grinden! Pappa har fortsatt med altanräcket och gjort färdigt ena kortsidan och lite till. Fint som snus blev det! Mamma har pysslat i trädgården och hållit koll på oss barn. Hon försökte få oss att plocka upp nerfallna äpplen i utbyte mot en varsin glass. Vi plockade några stycken, men sedan blev det för jobbigt så mamma fick fortsätta på egen hand. Barnarbete är faktiskt olagligt i Sverige och dessutom tycker vi att det är bäst att slita ut en generation i taget!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 juli 2011 22:13

I förmiddags var vi iväg och åkte tåg med morfar, närmare bestämt Lennakatten. Han var lite osäker på om han skulle våga ge sig iväg med oss båda helt på egen hand, men vi skötte oss bra och var såklart lite extra snälla. Mamma och pappa passade under tiden på att åka iväg och storhandla. Det mesta var nämligen slut här hemma. Vi fick inte ens mjölk i morse! Resten av dagen blev rätt lugn. Pappa åkte iväg och slängde skräp, medan Gustav satt klistrad vid datorn i flera timmar och tittade på filmklipp om Titanic.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 juli 2011 23:33

     I dag har vi varit med mamma, pappa och morfar på kryssning till Åland. Vi åkte i en jättestor båt på ett jättestort hav och förutom att beundra utsikten hann vi bl a med att leka i Alfons Åberg-landet, spela TV-spel och äta skärgårdsbuffé. Vi åt faktiskt riktigt mycket för att vara oss. Mamma och pappa borde laga mer skärgårdsmat hemma, typ potatisgratäng, korv och köttbullar... Det var lite svårt att sitta stilla ibland, men på det stora hela skötte vi oss bra tyckte morfar.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 juli 2011 21:24

     I dag har vi haft en ovanligt lugn dag här hemma. I alla fall vi barn. Vi har mest lekt och busat. Pappa har dock fortsatt att snickra på altanen. Det var ju ett tag sedan sist, men nu fanns det både tid och ork. I dag har han ägnat sig åt räcket vid trappan. Han jobbade på riktigt bra, medan mamma fixade mat och rabarberpaj. I morgon blir det dock helt andra bullar. Då ska vi nämligen åka båt!


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13 14 15
16
17
18 19 20 21
22
23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Blogkeen
Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se