Alla inlägg under juli 2011

Av Gustav & Filippa - 9 juli 2011 20:32

Igår kväll var vi bortbjudna på middag, så det blev sent i säng för oss barn. Först kl 23.30 var vi hemma. Följaktligen sov vi som klubbade sälar i natt och vaknade till liv första efter kl 10 i dag. Efter att ha ätit lite frukost kom morfar och hämtade Gustav. Det bar då av ut på landet för att titta på tåg, närmare bestämt olika modelljärnvägar. Filippa passade under tiden på att åka iväg och shoppa med mamma och pappa. När alla var hemma igen blev det grillade hamburgare till middag och sedan lördagsmys med popcorn i soffan.


/Gustav och Filippa genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 7 juli 2011 21:15

I dag var det dags för årets första dopp i det fria. Vi åkte ut till Fjällnora och vattnet var faktiskt varmare än vi trott. Vi barn har blivit modigare sedan förra året, särskilt Filippa, trots att hon innan vi åkte deklarerade att hon minsann inte skulle bada. Hon var i vattnet riktigt länge och sa sedan att hon tyckte att det var både roligt och skönt att bada. Stor skillnad mot förra året med andra ord! Vädret var riktigt behagligt, inte för varmt och inte för kallt. Efter badet tog vi oss en varsin glass innan det var dags att åka hem och börja med middagen.


/Gustav och Filippa genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 6 juli 2011 22:50

I dag har mamma och pappa haft storstädning här hemma med invigning av den nyinköpta dammsugaren. Den fick tydligen tummen upp! Kl 16 fick vi besök av Emilia och Meja med föräldrar. Vi barn lekte för fullt med Emilia. Ibland gjorde vi saker som man egentligen inte får göra, men så länge som våra kära föräldrar inte såg så gjorde det ingenting. Våra föräldrar satt mest och åt god mat, medan vi barn knappt hade tid att äta. Gustav kom och pysslade om Meja emellanåt och konstaterade nöjt att när han var i närheten så skrek inte Meja. Kl 21.45 tackade gästerna för sig och efter att ha vinkat av dem vid grinden gjorde vi oss i ordning för natten.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 4 juli 2011 21:56

     Nu har vardagen återkommit efter alla resor fram och tillbaka. I dag har vi varit ute och shoppat upp mammas lön. Först blev det en ny dammsugare (vår förra gick ju upp i rök för ett tag sedan) och sedan införskaffades en cykel till Filippa. Den är i storleken 12 tum och är hennes första riktiga cykel. Glad och stolt blev hon över att äntligen ha en egen cykel! I kväll tog hon med mamma på några rundor i kvarteret och hade inte mamma till sist sagt ifrån, så hade hon nog cyklat fortfarande!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 2 juli 2011 23:45

            


                   Nu är vi hemma igen efter att ha varit bortresta i några dagar. Vi åkte i torsdags morse med siktet inställt på Kolmården. Där tillbringade vi både torsdagen och fredagen i djurparken. Vi åkte linbanan över savannen två gånger, såg delfinshowen två gånger, spanade in massor av djur och besökte Bamses värld. Vi bodde på Vildmarkshotellet och hade en fantastisk utsikt över Bråviken. På hotellet åt vi en smaskig middagsbuffé på torsdagskvällen och sysselsatte oss en lång stund i lekrummet.


När djurparken stängde på fredagen vinkade vi hej då till alla djuren och styrde kosan mot Söderköping, där vi hade hyrt en lägenhet över natten. Där åt vi god mat och tog en promenad längs Göta kanal på kvällen. Dessutom mumsade vi i oss massor av smultron som växte i trädgården utanför lägenheten. Efter en god natts sömn gick vi en Madickenvandring med guide i Söderköpings gamla kvarter. Vi spanade också in när slussen öppnades och så testade vi en kungatron utanför en kyrka. Efter att ha ätit lunch gick vi till den berömda glassrestaurangen Smultronstället. Vi fick köa en stund för att få komma in, men det var det värt. Sedan mumsade vi i oss glass för totalt 352 kr. Gustavs klass var dyrast med 108 kr. Kl 14.30 lämnade vi Söderköping, precis då började regnet att ösa ner. På vägen hem stannade vi och beundrade Tullgarns slott och strax efter kl 18 i kväll var vi hemma igen efter några härliga dagar på vift!


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13 14 15
16
17
18 19 20 21
22
23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Blogkeen
Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se