Alla inlägg under augusti 2011

Av Gustav & Filippa - 18 augusti 2011 21:42

Efter en lång dag på dagis mötte vi upp mamma på det stora köpcentret i eftermiddags. Där blev det akutinköp av strumpor till Gustav, två trepack med Spindelmannen respektive Blixten McQueen som motiv. Sedan var alla i familjen jättehungriga och eftersom ingen orkade laga mat i dag så blev det ett besök på pizzerian på köpcentret. Filippa valde pizza till middag, medan Gustav tog pannkakor. Mamma och pappa gick på Filippas linje. Nu längtar vi efter Linas matkasse, som börjar komma igen på måndag. Det underlättar faktiskt en hel del när både motivationen och inspirationen går på tomgång!


/Gustav och Filippa genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 16 augusti 2011 21:43

I eftermiddags var det dags för treårskontroll för Filippa. Hela familjen var med. Kontrollen började med vägning och mätning. Numera väger Filippa hela 16 kg och är 95,5 cm lång. Därmed ligger Filippa över genomsnittskurvan vad gäller vikten, men under vad gäller längden. Mamma trodde inte alls att Filippa vägde så mycket som 16 kg, för det gjorde Gustav i ungefär samma ålder och han kändes mycket "bitigare" än Filippa. Däremot blev hon inte förvånad över att Filippa är lite kort i rocken.


Sedan pratade sköterskan lite med Filippa. Hon frågade vad Filippa gjort i sommar och lite annat. Därefter lade hon fram ett antal bilder på bordet och ställde frågor kring dessa, vilket Filippa klarade med bravur. Därmed var Filippa godkänd på treårskontrollen och fick som belöning välja ett klistermärke ur en låda. Nu dröjer det ett helt år till nästa kontroll!


/Gustav och Filippa genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 15 augusti 2011 20:30

Så var vi äntligen tillbaka på dagis efter ett långt sommarlov! Vi var ovanligt snabba i morse vid påklädningen och var klara långt innan utsatt tid. Lämningen på dagis gick bra. Vi blev lite blyga vid ankomsten, men sedan vinkade vi glatt adjö till mamma och pappa genom fönstret och därefter var det full fart.


Nu går vi inte på samma avdelning längre. Gustav har fått flytta upp till en avdelning med bara femåringar, medan Filippa fortsätter på samma avdelning som tidigare. I dag var det dock bara Gustav och två killar till på hans avdelning, så det blev en riktig mjukstart. Filippa klarade första dagen på dagis utan blöja alldeles utmärkt. Det hände inga olyckor, inte ens vid vilan. Hon har förresten gått över till stora vilan nu och får då vila i samma rum som bl a Gustav, så lite kommer storebror och lillasyster se av varandra även i fortsättningen!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 14 augusti 2011 20:59

Igår var mamma och pappa ute och roade sig. Det var visst något bröllop med efterföljande festligheter. Tyvärr fick inte vi barn följa med, men det gick ingen nöd på oss. Istället fick vi vara hos mormor och morfar. Det var ganska länge sedan sist, så det var kul att få bli ompysslade av dem i lite över ett dygn. Vi sov även över där i natt.


Ca kl 17 i dag skjutsade morfar hem oss. Vi möttes av två trötta föräldrar, men det blev ett kärt återseende. De hade tydligen längtat efter oss! Sedan blev det en sen middag bestående av älgköttsgryta med ris och därefter duschning. I morgon händer något roligt - då är det nämligen dags för dagis igen efter en lååång men händelserik sommar!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 augusti 2011 23:37

I dag var det sista sommarlovsdagen för oss barn och sista semesterdagen för mamma och pappa. Dagen blev ganska lugn. Pappa hade ett viktigt möte kl 13 och försvann iväg i några timmar, men mamma och vi barn stannade hemma och tog det lugnt. Vi myste i soffan, lekte och bakade med play doh-deg. Efter maten fick pappa ett ryck och började att sätta upp dörrfoder och golvlister i matrummet. Han hann inte så långt trots att han jobbade i flera timmar, men vilken skillnad det blev! Efter att ha duschat och fått mammas vinbärskaka till fredagsmys så var det skönt att krypa ner i rena och väldoftande sängkläder och lyssna på mammas högläsning av Kejsarens nya kläder.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 augusti 2011 21:23

I dag har vi varit till det stora köpcentret och shoppat inför dagis som börjar på måndag. Det vi främst var ute efter var gummistövlar, vilket visade sig svårare än vi trott. Tydligen har alla utom vi redan köpt gummistövlar, så det var dåligt med storlekar, men till sist hittade vi några som passade på Polarn o Pyret. Det inköptes även nya galonvantar till Gustav. Så nu är de brådaste inköpen gjorda. Overaller väntar vi med ett tag till, även om mamma fryser och tycker att det är rena rama vintern ute...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 augusti 2011 21:33

I morse så tappade Gustav sin andra tand. Den första lossnade för drygt två månader sedan och nu försvann den tandens granne, d v s den vänstra mittentanden i underkäken. Som tur är så har Gustav dock ingen jätteglugg eftersom en ny tand har börjat komma där den förra lossnade.


Kl 14 hade vi bokat tid för fotografering på stan. Alla blev fotograferade utom mamma. Pappa fick börja eftersom han behövde ett foto till sitt nya körkort. Sedan blev det fotografering av oss barn. Vi fick ihop några riktigt bra syskonfoton samt foton på Filippa, men Gustav var lite svårare eftersom han inte kunde låta bli att göra konstiga grimaser med munnen. När vi var färdiga hos fotografen så öste regnet ner. Vi lyckades ta oss över den översvämmade gatan efter stora problem, men sedan fick pappa springa och hämta bilen och hämta upp oss. Därefter åkte vi till det stora köpcentret för att fika, vilket vi blivit lovade av mamma och pappa om vi skötte oss bra under fotograferingen. Festis och chokladboll blev det för oss. Det är tydligen lönsamt att vara fotomodell!


/Gustav och Filippa genom mamma 

Av Gustav & Filippa - 9 augusti 2011 21:29

     I dag har vi besökt ett jättefint slott, nämligen Skoklosters slott. Där gick vi en familjevisning och tillverkade smycken i barnhörnan. Dessutom hann vi mumsa i oss våfflor med sylt och grädde. Kl 15.30 var vi hemma igen och sedan dess har vi tagit det ganska lugnt. Mamma tycker att det har blivit så kallt ute och befarar att hösten är på gång. Hoppas att hon har fel!


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15 16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Blogkeen
Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se