Alla inlägg under oktober 2011

Av Gustav & Filippa - 8 oktober 2011 22:53

       I dag så var det äntligen dags för höstens stora begivenhet, den årliga julmarknaden på Österby bruk. Vi for dit efter lunch och började med ett besök inne i smedjan och vild lek bland höstlöven. Sedan gick vi in i herrgården och vandrade runt bland stickade mössor och hemvävda juldukar. Efter det var det äntligen dags för fika. Vi barn fick en varsin lussekatt och till det drack Gustav julmust och Filippa saft. Mamma och pappa höll sig till saffranssemlorna som vanligt. Sedan var det äntligen dags för höjdpunkten, nämligen matmarknaden. Där fick vi provsmaka massor av godsaker, bl a fudge och choklad. Mamma och pappa inhandlade en hel del, bl a fudge, enbärsmust, kryddor och bröd. Till sist blev vi barn lite rastlösa, så då tyckte mamma och pappa att det var lika bra att styra kosan hemåt. Först var vi dock tvungna att handla lite, så vi svängde in på Willys på hemvägen. När vi var klara med våra inköp så hittade vi barn en rolig bil som vi satte oss i. Mamma var tydligen på gott humör, för hon hittade en tiokrona i en ficka som hon lät oss åka för. Oj, vad det svängde! Sedan bar det äntligen hemåt för lite middag och lördagsgodis. Ja, ni läste rätt, vi fick faktiskt lördagsgodis i dag. Undrens tid är inte förbi!


/Gustav och Filippa genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 6 oktober 2011 22:05

Just nu är Filippa inne i en period då hon tycker att alla är dumma. Mamma är dum, pappa likaså och även Gustav såklart. Hon är dock inte långsint och kan i regel inte låta bli att le när hon säger det. Likaså är nästan all mat äcklig, men får man henne att smaka på den så tycker hon oftast att den är god. Så var det t ex i kväll när dill- och philadelphiafylld rödspätta med ris stod på menyn. Gränsen drog hon dock vid haricots vertsen som serverades till maten. De tyckte hon inte om!


/Gustav och Filippa genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 4 oktober 2011 19:20

I dag när mamma kom hem från jobbet så hade vi flytt fältet med pappa. Vi var nämligen och hämtade plåttaket till altanen på Beijer. När vi kom hem igen så var mamma i full färd med att laga mat. I dag blev det en rätt från Linas matkasse, närmare bestämt mild mexikansk kikärtsgryta med ris, majs och gurka. Vi barn var väldigt skepiska till kikärtsgrytan, men ris, majs och gurka åt vi i alla fall! Sedan blev det duschning. Som vanligt duschade pappa Filippa och mamma Gustav. Som vanligt var också pappa och Filippa dubbelt så snabba som mamma och Gustav. Fast det kanske inte är så konstigt egentligen - Gustav är ju trots allt större, alltså är det mer att duscha!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 2 oktober 2011 20:45

I eftermiddags for vi iväg för lite shopping. Kosan styrdes bl a mot IKEA, där vi barn valde att besöka Småland - leklandet på IKEA - istället för att följa med mamma och pappa och titta på gardiner och annat tråkigt. Det var premiär för Filippa på Småland. De har nämligen 3 år som åldersgräns, så det är först nu som hon har åldern inne. Filippa ägnade sig mest åt att leka i det stora bollhavet. Hon tyckte att det var jätteroligt att handlöst slänga sig i bollhavet. Några gardiner fick mamma och pappa inte tag i på IKEA, men lite ljus och annat blev det i alla fall. Därefter hann vi med ett besök på COOP, innan vi for hem för att äta älgköttsgryta med ris till middag.


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Blogkeen
Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se