Alla inlägg under december 2011

Av Gustav & Filippa - 20 december 2011 22:19

Det börjar märkas att julen snart är här! I dag blev vi nämligen serverade ett delikat julbord på dagis. Det innehöll bl a lax, sill, korv och köttbullar. Till det bjöds det på julmust. Det var roligt med en lite annorlunda lunch! I morgon är det sista dagen på dagis för den här terminen. Sedan väntar ett långt jullov på oss och mamma. Pappa får vara ledig betydligt kortare som vanligt, men hans mornar blir i alla fall lite lugnare ett tag framöver!


/Gustav och Filippa genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 18 december 2011 19:33

I dag kl 14 var vi på födelsedagskalas hos Anton. som fyllde 1 år. Där blev det fika, massor av lek och en kort skattjakt som belönades med gottepåsar. När kalaset var slut bar det av till Bauhaus för julgransinköp. På rekordsnabba fem minuter hade mamma och pappa hittat en gran. I år blev det en kungsgran för 499 kr. Undrar om mamma och pappa har råd att köpa några julklappar till oss nu?


/Gustav och Filippa genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 17 december 2011 20:07

I dag runt lunch lämnade mamma och pappa av oss barn hos mormor och Lillen. Morfar var på landet och hade ingen aning om att vi var hemma hos dem. Sedan for mamma och pappa iväg och först kl 19 hämtade de upp oss igen. Tydligen var de ute på en rejäl shoppingrunda. Hmmm... undrar vad de köpte och undrar om det kan ha någonting med att göra att det bara är en vecka kvar till julafton?


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 15 december 2011 22:29

I kväll har hela familjen varit på skolbesök. Till hösten börjar Gustav i förskoleklass och det var de som nu bjöd in till en träff. Det blev fika på saft och pepparkakor och därefter en saga om mumintrollen och en kort film om Lilla My. Sedan fick vi se oss omkring i de fina lokalerna. Besöket blev på det stora hela en positiv upplevelse och även Filippa vill nu börja i förskoleklass i höst!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 14 december 2011 20:43

I dag var det dags för utvecklingssamtal på dagis för Filippa. Det mesta flyter på fint. Hon är en social liten tjej som leker med alla barn, stora som små. Hon blir väldigt stolt när hon lär sig nya saker och berättar gärna det för sin omgivning. På sistone har hon blivit väldigt intresserad av bokstäver och kan nu skriva F, P och A. Hon är också matfrisk och häromdagen tömde hon nästan hela grönsaksskålen på egen hand. Just nu är hon dock inne i en väldigt envis fas och lägger sig gärna på golvet om hon inte får som hon vill. Dessutom vill hon inte längre gå ut på eftermiddagarna, så då brukar hon få stanna inne en stund med småbarnen, som hon pysslar om.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 december 2011 20:34

  

I morse var det äntligen dags för höstterminens stora begivenhet, luciatåget på dagis. Kl 07.30 gick det av stapeln utomhus. Vi barn var iklädda overaller med tomtemössa och lykta med batteriljus. Gustav tog som vanligt i för kung och fosterland, medan Filippa höll en lägre profil och mest stod och tittade på alla åskådare. På slutet sjöng hon i alla fall lite. Sedan blev det frukost och fika inne i värmen på dagis. Då fick alla föräldrar vara med. Till sist var dock pappa tvungen att bege sig till jobbet och en stund därefter var det mammas tur. Då blev Filippa jätteledsen, men när mamma hade lovat hämtning redan kl 15 så blev det en aning bättre.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 december 2011 20:49

I dag blev vi hämtade av pappa på dagis redan kl 15.30 Filippa skulle nämligen på sitt första tandläkarbesök någonsin. Allt gick bra och Filippa gapade så stort hon kunde. Storebror stod fascinerad vid sidan av och tittade. När tandläkaren var klar fick Filippa ett klistermärke och en tandborste som belöning. Sedan bar det av hemåt för lite mat. Pappa och vi barn åt korv, medan mamma fick ärtsoppa när hon slutkörd kom hem efter en lång dag på jobbet.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 december 2011 21:18

I dag har vi bjudit på adventsfika här hemma. Tyvärr var några av gästerna krassliga och kunde inte komma, men vi fick i alla fall leka med Jonatan, Anton och Alma. Vi hann också träffa Elsa en liten stund. Vi bjöd bl a på pepparkaksmuffins med lingontopping, ingefärskakor, mandelkakor med saffran, wienernougat och apelsinkola. De vuxna drack glögg, men vi barn höll till godo med saft. Trots att vi bara var fem barn, så tyckte våra föräldrar att vi lät som tio.. Bra jobbat, eller hur?


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8 9 10 11
12 13 14 15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Blogkeen
Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se