Alla inlägg under december 2011

Av Gustav & Filippa - 10 december 2011 21:34

I dag har vi bl a varit iväg på en shoppingtur till det stora köpcentret. Mamma och pappa behövde fixa några saker och så skulle matförrådet fyllas på. Vi barn skötte oss inte direkt exemplariskt, så mamma och pappa blev lite missnöjda med oss. Tydligen tycker de att vi alltid visar upp vår sämsta sida just där av någon anledning... När vi kom hem blev det fläskfilé med potatisgratäng och rödvinssås till middag, vilket föll hela familjen i smaken. I kväll har pappa gjort wienernougat och apelsinkola och mamma har bakat pepparkaksmuffins. Vi ska nämligen få besök i morgon och då måste vi ju ha något att bjuda på!


/Gustav och Filippa genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 9 december 2011 21:25

I dag har vi fortsatt firandet här hemma. Både mamma och Filippa heter nämligen Anna och har därmed namnsdag i dag. Efter att ha fikat på tårta från igår blev det presentöppning. Filippa fick DVD-filmen Tomtarnas stora äventyr och mamma fick en CD-skiva med jullåtar. Det är ju trots allt jul snart!


/Gustav och Filippa genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 8 december 2011 21:36

          

I eftermiddags kom mamma och hämtade oss på dagis runt kl 15. Efter mycket om och men kom vi hem ungefär en timme senare. Sedan dröjde det ytterligare en stund innan pappa kom hem. Efter att han fått pusta ut lite åkte vi till en restaurang för att äta middag. Det är nämligen pappas födelsedag i dag! Hela 39 år blir han! Vi barn valde pannkakor, medan mamma och pappa tog en klassisk "black & white" med klyftpotatis. När vi kom hem igen blev det fika på tårta. För en gångs skull ville Filippa inte ha tårta, men Gustav fick i sig en bit. Rosen ville dock båda ha, vilket ledde till en del upprörda känslor mellan bror och syster... Till sist var det äntligen dags för pappa att öppna presenterna. Efter lite assistans lyckades han få bort allt presentpapper och då hittade han en smörgåsgrill och ett Wii-spel med Tintin. Så nu ska det grillas mackor och spelas Wii här hemma!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 6 december 2011 19:55

I dag har det varit ännu en lång dag på dagis, nästan tio timmar. Det är faktiskt i längsta laget. Det tycker i alla fall Gustav som i kväll klagade på att han och Filippa jämt är på dagis... I dag handlades det dessutom lite sallad till middag innan det äntligen var dags för hemfärd. Efter maten blev det duschning, julkalender och nattning. Sedan var den tisdagen slut!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 4 december 2011 19:59

      

I dag har vi bakat lussekatter här hemma. Det var vi barn och pappa som stod för lussekattsbaket. Pappa hade huvudansvaret för degen, men när degen skulle bli till bullar var vi barn både snabba och kreativa och skapade de mest fantastiska figurerna. Sedan blev det lussekattsfika när andra ljuset tändes i adventsljusstaken i kväll.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 3 december 2011 22:30

Igår tillbringade vi hela dagen hos mormor och morfar. Det var jätteskönt att få vara ledig från dagis och göra lite annat istället. I dag har vi bl a varit tomtar och sprungit omkring med lyktor i trädgården, medan mamma och pappa försökte fånga oss på bild. De fick dock vara snabba för det blev kallt snabbt! I kväll har vi haft besök av granntjejen och grannkillen med föräldrar. Vi bjöd dem på middag och lekte och hade hur kul som helst! När klockan hade passerat 21.30 var dock alla trötta och gästerna vinkade adjö för den här gången.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 1 december 2011 22:23

    

I dag var det nästan som på den gamla goda tiden! Morfar kom nämligen och hämtade oss på dagis kl 14 och sedan fick vi umgås med honom och mormor medan mamma och pappa passade på att handla mat och annat. Vi tittade bl a på premiären av julkalendern Tjuvarnas jul där och den fick fullt godkänt. När vi kom hem fortsatte vi på julkalendertemat. Då fick vi nämligen en varsin legokalender av mamma och pappa. Nu kommer nog tiden att gå lite fortare fram till julafton!


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8 9 10 11
12 13 14 15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Blogkeen
Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se