Alla inlägg under januari 2012

Av Gustav & Filippa - 20 januari 2012 21:48

Så var det äntligen fredag igen! I dag kom mamma och hämtade oss på dagis redan kl 15. Vi följde sedan glatt med henne hem. Gustav promenerade den långa vägen hem utan att klaga en enda gång, medan Filippa fick åka vagn. Väl hemma blev det lite lek och sedan barnprogram. När pappa kom hem åt vi hemmagjorda hamburgare till middag och sedan fick vi vårt lördagsgodis redan i kväll, medan mamma och pappa ägnade sig åt att städa övervåningen och bädda rent i våra sängar.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 19 januari 2012 22:42

Så var var inne i ekorrhjulet igen! Dagarna bara susar förbi. Det är dagis från tidig morgon till sen eftermiddag. Sedan äter vi lite mat, duschar om vi har otur (det är verkligen inte Filippas favoritsysselsättning för tillfället!) och får frukt eller macka till kvällsfika. I dag bröt vi dock av lite från rutinerna och åkte till Willys och handlade mat direkt efter dagis. Mamma och pappa är modiga av sig! Men det gick faktiskt ganska bra och ingen av oss fick något sammanbrott i affären. Undrens tid är inte förbi!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 16 januari 2012 21:40

   

Så var vi äntligen tillbaka på dagis igen efter ett jullov som blev ovanligt långt p g a vattkoppor. Det var kul att få träffa alla kompisar och leka av sig ordentligt igen efter några relativt lugna veckor. Filippa var dock lite ledsen vid lämningen, men det gick över efter en stund och sedan var det full fart. När det var dags för hämtning visade Gustav stolt upp ett pepparkakshus i kartong som han och hans avdelning gjort. Fröken tyckte att Gustav skulle få det eftersom det var han som hade lagt ner mest jobb på det och dessutom hade gjort ritningen. Så nu har vi ett stort pepparkakshus i kartong här hemma - och mamma och pappa som precis har rensat ut julen!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 15 januari 2012 20:47

I morse när vi gick in i vardagsrummet så var granen puts väck! Den som har stått så grön och grann hela julen var nu ett minne blott och samtidigt deklarerade mamma och pappa att nu är julen definitivt slut. Ner åkte alla julstjärnor i fönstren och istället hamnade en bukett rosa tulpaner på köksbordet. Det var nästan så att man fick lite vårkänslor!


I morgon blir det dagis för oss barn igen. Mamma och pappa tycker att Gustav är frisk, så äntligen får vi träffa våra kompisar igen!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 januari 2012 22:19

I dag har Gustav varit mycket piggare. Han ser fortfarande ut som en prickig korv, men det går helt klart åt rätt håll och han har till och med orkat att bråka med lillasyster. På måndag borde han vara redo för dagis igen, men för säkerhets skull har vi ställt in helgens planer.


I kväll har mamma varit på informationsmöte på den skola som Gustav ska börja i till hösten. Det mesta lät bra, så nu gäller det bara att komma ihåg att ansöka i februari!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 januari 2012 22:02

I dag har pappa varit hemma och "vabbat" med Gustav. Filippa fick också vara hemma med killarna i familjen. Det verkar som att det har vänt nu för Gustav. Han får inte direkt några nya vattkoppor längre och de han har torkar så sakteliga in en efter en. Skönt, tycker hela familjen! Efter att mamma kommit hem från jobbet och vi ätit middag åkte pappa och Filippa iväg till Äventyrsbadet. Det var första gången som Filippa var där. Hon var lite tveksam i början, men efter ett tag låg hon och flöt som en kork i vattnet och hade hur kul som helst. Först ca kl 20.30 var hon och pappa hemma igen efter flera timmar i badet!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 januari 2012 21:12

 

I natt sov Gustav jättedåligt. Han låg och kliade på sina vattkoppor och var inte alls till freds med tillvaron. Av denna anledning var han såklart väldigt trött i morse, men måste upp ändå för att bli avlämnad hos mormor och morfar. För Filippas del var det slut på jullovet och hon fick åka till dagis för att inte glömma bort helt hur det är att vara där. Det var dock inte särskilt populärt hos lilla fröken, men när mamma och pappa hade gått så gick det bra.


Gustav har inte fått så många nya vattkoppor i dag och några har börjat att torka in, men han är rejält prickig fortfarande. Nu får han och Filippa vara hemma med pappa resten av veckan, medan mamma får jobba och försörja familjen.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 januari 2012 19:50

I dag började mamma jobba igen efter jullovet. Eftersom dagis var stängt - och Gustav fått vattkoppor - så fick vi barn vara hos mormor och morfar istället. Nu har Gustavs vattkoppor blossat upp ordentligt. Värst utsatt är ryggen och baksidan av benen, där han brukar vara röd och fnasig även annars. Han har också börjat att få vattkoppor i ansiktet. Dessutom har vattkopporna börjat att klia. I kväll kunde han inte ens sitta och kissa på grund av vattkopporna på benen, utan fick stå istället. Det börjar med andra ord bli riktigt synd om Gustav!


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards